Şimdi Ara

Barfiks çekemiyorum :s (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
46.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler hortlatmak gibi olmasında konuyu yeni gördüm parkta falan max 9-10 barfiks ve 50 şınav çekebilen biriyim. Boyum 1.81 kilo 63. Dün Iron Gym aldım bunu kurup denemeye başladım. En fazla 5 tane falan çekebiliyorum ve kollarımı geniş tutarak nerdeyse hiç çekemiyorum. Ne yapmalıyım?
  • Doğal gaz boru işlerinde çalışırken sürekli demir boru taşırken ve montaj yaparken belli bir omuz çevresine ve sırtıma kuvvet bindiğinden gelişim gösteriyorduve bunun farkıdna bile olmuyordum. 2 sene gym e gittiğim halde orada çekemediğim barfiksi 1 senelik doğalgaz boru tesisatçılığı yaparak ortalama zorlarsam en fazla 10 kadar çekebildiğim oldu. Demek ki spor salonunda tek başınıza olmaz bazı hareket ve ağırlık konuları güç hareketleri oluşturmakta. Siz 1000 tane şınav da çekin eğer güç hareketlerini bilmiyorsanız hiç bir gelişim olmaz. O yüzden prof. eğitmenlerin olduğu bir yerde güç hareketleri üzerine eğitim almalı diye düşünüyorum. Çünkü bazen yaptığımız iş içerisinde farkında olmadan biz bu güç hareketlerini yapıyor da olabiliriz.
  • Şu an geniş tutuş barfiks te 20 yi bulabiliyorum çok zorlarsam 25.İşin sırrı çalışmada bir ara her gün barfiks çekerdim o zamanlar 20 yi rahat bulurdum sonra 4-5 ay civarı bıraktım saldım kendimi.1 ay önce çekmeyi denediğimde 5 tane ancak yapabildim sonra çalışmalara tekrar başladım ve sayıyı 20 ye kadar çıkarttım.Tavsiyem her gün en az 5-10 tane çekin bunu kendinize alışkanlık edinin belli bir süre sonra zaten kolaylaşacaktır.
  • Öyleyse ben konuyu hortlatayim. Barfiks dikkatle yapılması gereken bir egzersizdir. Isınmadan ve yeterince güçlenmeden girişilen barfiks egzersizleri omuzda Rotator Cuff zedelenmesine neden olabilir ki ya ameliyatlık olursunuz veya yıllarca omzunuzdan yıllarca çeşitli sorunlar yaşarsınız. Peki ne yapılmalı
    1) Çok iyi ısınılmalı, açma germe,streching hem egzersiz öncesi hem de hafta içinde düzenli yapılmalı
    2) Önce daha hafif egzersizlerle başlanmalı mesela barfiks demirine lastik bant takıp çekerek de aynı kas grubu çalıştırılabilir. Eğer salonda çalışma imkanın varsa aleti var istediğin ağırlığa ayarlayıp çekebiliyorsun.
    3) Kendinizi diğerleriyle kıyaslamayın. A kişi 40 tane barfiks çeker yarışa girmeyin. O 65 kilodur siz 110 kilosunuzdur aynı sayıda barfiks sizin için çok daha zordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 18 Temmuz 2014; 23:11:18 >
  • blument B kullanıcısına yanıt

    Fitness'a 2017 yılında başladım. Sürekli yabancı gym forumlarını ve youtube videolarını izlerim bu sürede öğrendiğim şeylerden biri de barfiks sayısını artırmanın en zor şey olduğu. Özellikle barfiks çekemiyorum diyenler okuyabilir.


    fitness dergisi
    Barfiks Nasıl Çekilir? (Püf Noktalar) - Fitness Dergisi
    https://fitnessdergisi.com/barfiks-nasil-cekilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.