Şimdi Ara

Banyo kötü kokuyor. Yeni havalandırma sistemi ile ilgili fikirlerim nasıl sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler , Yaklaşık 2 yaşında 4 katlı bir binada dubleks katta oturuyorum.Yani 3 ve 4 katta. Evin ilk sahibiyim. Lakin taşındığımızdan beri 2 banyoda da ara ara lağım kokusu , sarımsak kokusuna benzer bir koku oluyor . Özellikle sabahları ve yaz aylarında daha yoğun oluyor. 2 banyoda aynı hizada alt alta ve Havalandırmaları 110'luk aynı pimaş boruya bağlı . Ne yaptık ne ettiysek bu koku illetinden kurtulamadık. ve bu havalandırma pimaşı sadece beni daireme ait sadece 2 banyoma bağlı. Başka dairelere bağlı değil. Aynı katta oturduğumuz komşularda aynı derdi çekiyor. Bina logar girişinde çek-valf sistemi mevcut. Banyolarımda lavabo giderlerinde ''S'' verildi ve lavabo giderinde contalı çek-valf takılı. Duş ve gider deliğide su hazneli sistem yani içerisinde sürekli su var kokuyu engellemek için ama ne yaptıksak bu sorunu çözemedik. İki banyoda 6 metrekare gelir. Şimdi gelelim düşündüm 2 sisteme.


    1.si her iki Banyo havalandırma çıkışına da 8'lik kaliteli marka 12V 30.000 saat ömürlü bir fan takmak . Bu fanların amacı 7/24 saat sürekli çalışacak böylece geri tepmeyi engelliyecek . Elimdeki mevcut bir fan ile test ettim güçlü olduğuna karar kıldım. 2 adet yeni alacağım kaliteli fanları kullanacağım. Beslemeyi ise 12V 5A fanlı adaptör ile yapacağım. Bir şema çizdim incelerseniz sevinirim. Resimler açılmaz ise üzerinde tıklarsanız açılıyor.

    Deneme yaptığım fan


    Banyolardaki mevcut 220v aspiratör fan. Lamba açılınca beraber çalışıyor.


    Düşündüğüm sistem


    Ve malzemeler bunlar


    2.si ise Banyo havalandırma pimaşı çatı bacasını içinde bırakılmış. Yani onu dışarıya almam için yaklaşık 2.5- 3 metre pimaş boruyu ek yaparak dışarı alacağım ucunada rüzgar gülü takmayı düşünüyorum. Yukarıda da söylediğim gibi bu havalandırma pimaşı sadece benim 2 banyoma ait . Başka daireler bağlı değil.Ayrıca Çatı bacası üzerinde cam var ve 5-6 cmlik yerden hava alıyor. Onun içinde çizdiğim şema aşağıda incelerseniz sevinirim.

    Çatıdaki baca içi böyle


    Baca çıkışı böyle üzerinde cam var ve 5-6 cmlik yerden hava alıyor


    Düşündüğüm sistem bu


    Malzemeler bunlar


    Evet arkadaşlar fikirleriniz bekliyorum. Maddi gücüm 2'sinide aynı yapacak güçte değil maalesef. Birinden birini yapmam lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2KS -- 25 Nisan 2020; 2:51:39 >







  • bunları yapmadan aşağıdaki önce üç şey deneyin , hepsi yaşanmış tecrübeler

    1. mevcut havalandırmayı streç flm ,koli bandı gibi birşeyle komple kapatın ; bazen havalandırmaların oluşturduğu akım bütün lağım kokusunu çekebiliyor

    2. lavabo giderlerinin duvara girdiği yerde çevresini silikonlayın ; conta olsa da , conta ile duvar arasından hava geçebiliyor

    3.banyoda yerdeki giderin üstünü ve küvetteki gideri tıpayla kapatın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.