Şimdi Ara

bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • her yere fiber getirmek zor ve zaman alan bir süreç. Ne zaman nereye yapılacak belli değil, kimse bu konuda tam bir açıklama yapmıyor. stratejik bir planlama dahi yok. Şu an Türkiye'de fiberi kullan sayısının iki katından daha fazla vdsl kullanıcısı var. Genel olarak ülkemizde VDSL ile 35- 75 aralığında hız alıyoruz. İnterneti kopmadan daha uzun mesafeden çalışan dslm /porta ve daha yüksek hızlara ulaşabilen bir vdsl kavuşmak istiyoruz. Bu mümkün .Çözüm eski vdsl 17a teknolojisinden vazgeçip VDSL2 Vectoring geçmek.Ttelekom eski portları yani 17a olanları toplayıp yeni olan 35b portlar ile değistirmesi.Eski portlar hız olarak en fazla 100 destekliyor .35b portlar ile 250 kadar hızlar mümkün ve daha yüksek uploadlar .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vplus, ultra geniş bant dağıtımlarını hızlandıran yeni bir FTTX teknolojisidir. Daha hızlı VDSL2 . Vplus 300 Mbps'lik toplam hızlara olanak tanır.Vplus.

    200 Mbps + 500 metreye kadar

    300 Mbps + 250 metreye kadar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulomen -- 21 Ocak 2024; 4:8:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    onun yerine yaparlarsa daha maliyet olur.

    bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmekFTTH Council Europeyoutube
    Eve kadar fiber internet, vaov, nereden başlamalıyız? Telekom teknolojileri ve kısaltmaları kafanızı mı karıştırıyor? Bu videoyu izleyin!
    https://www.youtube.com/watch?v=qZPI07-X3bg


    bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmekonestore
    Nokia: Nokia Vplus Infographic
    https://onestore.nokia.com/asset/190724


    bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmek
    bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmektr.senter-e.org
    Vplus (VDSL2 profil 35b) bilgi - sergi - Shandong Senter Electronic Co, Ltd
    https://tr.senter-e.org/info/vplus-vdsl2-profile-35b-knowledges-27459835.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 21 Ocak 2024; 5:26:37 >




  • fiber gelecek diye bekliyoruz. hiç olmaz ise vdsl kullanların portlarını vdslplus değiştirin türktelekom hız artsın ve kopmalar bitsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OLT tarafında 35b ve G.fast kartları bırakın GPON'u, 10GPON kartlardan daha pahalı. O nedenle hiçbir sağlayıcının böyle bir şey yapmaz.

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    sizce fiber değerleri nasıl ?



    bant genişliğinin VDSL2 Vectoring ile yükseltmek
  • TX (sizin upload değeriniz) ideal, ancak RX (sizin download değeriniz) düşük kalmış sanırım kabloada olması gerekenden daha fazla bükülme var.

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Kullanıcı tarafındaki modemlerin de değiştirilmesi gerekiyor deniyordu vectoring için. Doğru mudur?

  • Sokaktaki kutunun kapağı açık, her şey pas içinde, kablolar açıkta, uç uca düğümle tutturulmuş. Bu şekilde bile sorunsuz VDSL alabiliyorsak bu mucizedir. Belediye yolu kazıyor kabloları koparıyor. Bir ay internetsiz kalıyor millet. Fiber optik kablolar çalınıp satılıyor filan.


    Sen de 25 mbit için hadi diyosun teknolojiyi değiştirelim. Önce herkesin evine bi temiz fiber kablo gitsin, ondan sonra zaten bu işlerle uğraşmaya gerek kalmayacak. VDSL eski bir teknoloji. Onun için uğraşmaya değmez.

  • Dünya kullanıyor .... vdsl standardı Türkiye'de eski çünkü hala 17a kullanıyoruz. gecelim artık vdsl2 plus.

    kablo yenilemeniz gerekmiyor. aynı kablodan devam ediyorsun sadece frekans yükseliyor. daha hızlı ve daha uzak mesafe. yeni frekans ile parazit azalıyor.


    A new DSL standard

    35b supervectoring is the latest development of the VDSL standard. Alternative terms for it are VDSL Annex Q, Vectoring, and V Plus.


    So far these DSL profiles are used: 8a, 8b, 12a, 12b, 17a, 17b and 30a, with 17a being the most used by providers. These designations are defined by the frequency range used (0-8 MHz for the profiles starting with 8, 17 MHz for the one starting with 17, and so on). The fact that this technology is built on existing DSL architecture is a great advantage for network providers, as most of the data transmission can continue on the copper cable network. Only the distribution stations, known as DSLAMs (Digital Subscriber Line Access Multiplexer), need to be updated. From a single DSLAM source, network providers can offer 35b supervectoring in parallel to ADSL, ADSL+, VDSL2 (for example DTAG 50 Mbit/s) and existing vectoring technology (100/40 Mbit/s). This allows for speeds of up to 300 Mbit/s over a short distance (up to 300 m to the DSLAM).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up to 300 Mbit/s download speed

    All forms of DSL require participants in a cable bundle to share bandwidth. The more people in a cable bundle who are supposed to receive high data rates at the same time, the less the bandwidth available for each user. A solution is known as "vectoring". It reduces the mutual interference of adjacent copper twin wires within a cable. This procedure requires high processing power from digital subscriber line access multiplexers (DSLAMs), since the system has to calculate the interference on every single copper twin wire in a bundle. During the process two signals are sent to the respective twin wire; the actual message signal and a counter signal, which is generated by the calculated interference. This practically eliminates interference signals caused by crosstalk. While this does not increase connection speeds, it does allow multiple fast connections on the same cable bundle concurrently, providing for reliable rates of 100 Mbit/s.


    Supervectoring is part of next-generation broadband technologies - with more frequency ranges than ever before and the latest vectoring technology, you can achieve even greater bandwidth (up to 300 Mbit/s download, up to 50 Mbit/s upload).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    TT tarafında hem dsl hem de wan girişi olan modemler 35b'yi destekliyor ama G.fast daha yeni bir teknoloji olduğu için modem değişikliğine ihtiyaç var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    Kod

    Yığını:
    Yeni bir DSL standardı 35b süpervektörleme, VDSL standardının en son gelişmesidir. Bunun için alternatif terimler VDSL Annex Q, Vectoring ve V Plus'tır. Şu ana kadar şu DSL profilleri kullanıldı: 8a, 8b, 12a, 12b, 17a, 17b ve 30a; sağlayıcılar tarafından en çok kullanılan 17a'dır. Bu tanımlamalar, kullanılan frekans aralığına göre tanımlanır (8 ile başlayan profiller için 0-8 MHz, 17 ile başlayan profiller için 17 MHz, vb.). Bu teknolojinin mevcut DSL mimarisi üzerine kurulmuş olması, veri iletiminin büyük bir kısmının bakır kablo ağı üzerinden devam edebilmesi nedeniyle ağ sağlayıcıları için büyük bir avantajdır. Yalnızca DSLAM'ler (Dijital Abone Hattı Erişim Çoklayıcı) olarak bilinen dağıtım istasyonlarının güncellenmesi gerekir. Ağ sağlayıcıları, tek bir DSLAM kaynağından ADSL, ADSL+, VDSL2 (örneğin DTAG 50 Mbit/s) ve mevcut vektörleme teknolojisine (100/40 Mbit/s) paralel olarak 35b süper vektörleme sunabilir. Bu, kısa bir mesafede (DSLAM'e 300 m'ye kadar) 300 Mbit/s'ye varan hızlara olanak tanır.




  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    Kod

    Yığını:
    300 Mbit/s'ye kadar indirme hızı Tüm DSL biçimleri, bir kablo paketindeki katılımcıların bant genişliğini paylaşmasını gerektirir. Bir kablo paketinde aynı anda yüksek veri hızları alması gereken kişi sayısı arttıkça, her kullanıcı için mevcut bant genişliği de o kadar az olur. Bir çözüm "vektörleme" olarak bilinir. Bir kablo içindeki bitişik bakır ikiz tellerin karşılıklı girişimini azaltır. Bu prosedür, sistemin bir paketteki her bir bakır ikiz kablodaki paraziti hesaplaması gerektiğinden, dijital abone hattı erişim çoklayıcılarından (DSLAM'ler) yüksek işlem gücü gerektirir. İşlem sırasında ilgili ikiz kabloya iki sinyal gönderilir; gerçek mesaj sinyali ve hesaplanan girişim tarafından üretilen bir karşı sinyal. Bu, karışmanın neden olduğu parazit sinyallerini pratik olarak ortadan kaldırır. Bu, bağlantı hızlarını artırmasa da aynı kablo demeti üzerinde aynı anda birden fazla hızlı bağlantıya izin vererek 100 Mbit/s'lik güvenilir hızlar sağlar. Süper vektörleme, yeni nesil geniş bant teknolojilerinin bir parçasıdır; her zamankinden daha fazla frekans aralığı ve en son vektörleme teknolojisiyle, daha da yüksek bant genişliği elde edebilirsiniz (300 Mbit/s'ye kadar indirme, 50 Mbit/s'ye kadar yükleme).




  • sokaktaki dslam kadar fiber var.dslam evlere hala bakır ile geliyor. bu sokaktaki dslam vdsl2+ destekleyen portlar ile eskiler portlar değiştirilecek ve telekom uyguladığı hız kısıtlaması kaldırılacak. mevcut kablo ile işiniz yok.tabiki fiberi kim istemez,ama ne binaya ne daire getirecekler. bunu çok beklersiniz. hani modem eskiyor yeni özellikli olanı çıkıyor port da öyle eski port 17a yerine 30a veya 35b taksınlar dslam. vdsl modemler 5 yıl eski olanlar hepsi bu standartı destekliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G.fast

    G.fast verspricht Datenübertragungsraten von bis zu 1 Gbit/s und mehr über bestehende 2-Draht-Kupferkabel und ist aufgrund der hohen Frequenzen nur für kürzere Kabelstrecken zwischen 250 und 500 m geeignet. G.fast gilt aktuell als Alternative zu FTTH und ist für FTTB- und FTTdp-Netze ausgelegt. Die ITU-T-Spezifikationen G.9700 und G.9701 beschreiben G.fast. G.fast steht für "schnellen Zugang zu den Endgeräten der Teilnehmer".


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    Kod

    Yığını:
    G.hızlı G.fast, mevcut 2 telli bakır kablolar üzerinden 1 Gbit/s'ye kadar ve daha fazla veri aktarım hızları vaat ediyor ve yüksek frekanslar nedeniyle yalnızca 250 ila 500 m arasındaki daha kısa kablo yolları için uygundur. G.fast şu anda FTTH'ye bir alternatif olarak kabul ediliyor ve FTTB ve FTTdp ağları için tasarlandı. ITU-T spesifikasyonları G.9700 ve G.9701, G.fast'ı tanımlar. G.fast, “katılımcıların cihazlarına hızlı erişim” anlamına geliyor.
  • g.fast vdsl teknolojinin ile 1gbit indirme bakir kablo ile mümkün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatamıyoruz. Arkadaşım, eski teknolojiye para harcamanın bi lüzumu yok diyoruz. Senin VDSL dediğin aslında fiber, ya sokağa kadar ya da binaya kadar gelmiş demek ki 50 mbit / 100 mbit verebiliyor adam. Yoksa eski "telefon direkleri" ile alabileceğin hız zaten 20 mbit bile değil, alamazsın o yüksek hızları, g.vectoring ile de alamazsın. Fiber zaten kapının önüne kadar geldiyse bi zahmet bu şirketlerin ortakları, milyar dolarlık yatlarında o tropik ada senin bu tropik ada benim gezerken bi telefon edip azcık yatırım yapsınlar da madem o fiberin ucu senin evine, dairene kadar gelsin. Bu kadar basit. Ha bu da bizim gibi asgari ücret ülkesinde olmaz, niye, çünkü herkesin derdi "ucuz olsun". E ucuz olsun diyosan o zaman güncelleme ve yükseltme beklemeyeceksin. Bu kadar basit.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.