Şimdi Ara

Bankalar İkinci Sınırlandırma Getirdi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özel bankalarda aylık ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 5’e, yıllık ise yüzde 60’a dayandı. Faiz oranları yükselirken kredi taksit oranları ise 12 ay ile büyük ölçüde sınırlandırıldı. 70 bin liraya kadar olan kredi üst limit sınırlandırılması yapan bankalarda konut ve taşıt kredisi faizleri de yönünü yukarı çevirdi.



    70 BİN LİRAYA KADAR KREDİ KULLANDIRIYORLAR

    Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisinde 70 bin lira üzeri kredi arzının da sınırlı da olsa başladığını belirten bankacılık sektörü kaynağı ancak aylık faiz oranının yüzde 5-6’ya çıktığını vurguladı. Kaynak bazı özel bankaların ise 70 bin liraya kadar ihtiyaç kredisinde bile yüzde 5 faiz uyguladığına da işaret etti.


    İhtiyaç kredi faizlerinin yanı sıra kamu bankalarında taşıt ve konut kredi faizleri de artırıldı. Konut kredi faizi aylık yüzde 1,36 seviyesindeyken pazartesiden itibaren yüzde 2,19’a kadar çıkarıldı. Taşıt kredi faizi ise yüzde 1,67 seviyesinden aylık yüzde 2,45’e yükseltildi. Özel bankalarda ise konut kredi faizleri aylık yüzde 2,5 ile yüzde 4,09 arasına çekildi. Taşıt kredilerinde ise yüzde 2,59 ile yüzde 4,89 arasına çıkacak şekilde artırıldı. Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre konut kredisinde 500 bin liranın üzerinde kredi arzı ise halen daha sınırlı seviyede bulunuyor.


    kaynak:

    mynet finans
    Bankaya gidenin ağzı açık kaldı: İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 5’e kadar yükseldi! 70 bin TL yanında vadelere de 12 ay sınırlaması…
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bankaya-gidenin-agzi-acik-kaldi-ihtiyac-kredisi-faizleri-yuzde-5-e-kadar-yukseldi-70-bin-tl-yaninda-vadelere-de-12-ay-sinirlamasi/467280/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.