Şimdi Ara

Bana SUPER Bilgisayar tavsiye edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana daha dorusu bize şirket olarak yoğun olarak çizim (Mechenical Desctop ve Solid Works) için kulanılacak bilgisayar lazım. Şu anda kulandığımız makineler şu ozeliklerde AMD Athlon 64 X2 DualCore 4600+, 3GB DDRII RAM, 7600 GS 256Nb DDRIII ama yetersiz kalıyo ve çizim esnasında montaja geçtiğimizde bi haylı zayıf kalıyolar. Sizden ricam bana bu işleri sorunsuz yapabilecek bi konfigurasyon veya workstation bile olabilir fiyatı onemli değil ilk planda bizim için onemli olan performansı. Bu arda workstation da duşunduğumuz bi çozum yolu acaba işe yarar mi sizce. Ne tavsiye edersiniz?
    TEŞEKÜRLER.



  • up
  • Valla öncelikle sanırım çalıştığınız uygulamalar multicor yani çoklu çekirdek destekli.

    Bu durumda intel cephesinde Q6600 gibi bir işlemci alabilirsiniz ve isterseniz de hız aşırtma yapabilirsiniz. Para sorun değil ise sanırım OC hiç sorun olmayacaktır. 55YTL ye de iyi bir soğutucu alabilirsiniz. Ya da gene isterseniz çok pahallı QX sersinden bir dört çekirdek alabilirsiniz.

    Ayrıca 3GB ram olmalı sistemde, 2*1GB+2*512MB eğer vista kullanıyor iseniz bu rakam 4*1GB a çıkabilir.


    Son olarak ise tavsiyeme geçeyim. Şirketnizde vakit var ise biraz daha beklenmeli zira AMD nin ve intel in yeni işlemcileri çıkıyor. Yanlız sanırsam sizin için zaman para demek.

    Şu an acelem var. Diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır. İyi forumlar.
  • bence pc den ziyade eğer grafik uygulamalarıyla uğraşıyorsanız macintosha terfi etmenizi öneririm mac konusundada toplama gibi bi imkan yok belli başlı modelleri var zira grafik konusunda pc ye büyük fark atıyolar kendimde MacBookPro nun core2 duo 2,40 ghz olan modeli var çok memnunum saatlerce tamamen sessiz bir bilgisayarda hiç takılmadan çalışabiliyorsunuz
  • mac tavsiye ediosunda sanki intel mac için deli işlemci yapio,aynı şey içinmarkaya para vereceğine hele birde mac ise gider canavar gibi ram alır
  • Macintosh bize biraz uzak o yuzden bidiğimiz bişi olmalı, yani Windows işletim sistemli. İşlemci dediğiniz gibi seçtik deyelim peki ekran kartı ne olabilir. Şu and en iyi ekran kartı hangisi? Ne tavsiye edersiniz?
  • prof kart ihtiyacınız vbarsa piyasadaki 8800gtx gibi kartlar işinizi görmeyecektir. Size prof ekran kartı lazım o da korkunç sermaye demek
  • Abi sen ornek ver sermaye onemli değil valla. PAtron kesenin ağızını iyice açtı.. Mumkunse drek ornek link ver.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: opticalmouse

    Abi sen ornek ver sermaye onemli değil valla. PAtron kesenin ağızını iyice açtı.. Mumkunse drek ornek link ver.

    Buyur örnek link.
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=334&pid=2210



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 3 Ekim 2007; 17:12:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bykanca

    quote:

    Orjinalden alıntı: opticalmouse

    Abi sen ornek ver sermaye onemli değil valla. PAtron kesenin ağızını iyice açtı.. Mumkunse drek ornek link ver.

    Buyur örnek link.
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=334&pid=2210


    Bir ekran kartina o kadar para verilir mi ya?

    Ayrica gerekde yok. HD2900XT ler FireGL V8600 e modlanabiliyor ve konusu olan uygulamalarda FireGL lerin Quadrolara üstünlügü zaten herkes tarafından bilinen bir sey. Alttaki linke bir bakarsaniz 414$ a 3000$ lik ekran kartini (Quadro FX5600) nasıl topaca ceviriyorsunuz görürsünüz.

    http://www.hard_______warena.com/forum/index.php?topic=3603.msg34870#msg34870


    not: Altcizgileri kaldir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yakuza52 -- 3 Ekim 2007; 17:30:51 >




  • Modlama olayı doğruysa süper kardasınız demektir bak sen şu 2900xt ye
  • Abi çok teşekür ederim... Valla bu olay mütiş ya. Yeterki istediğimiz performansı elde edelim. Ram kafadan zaten 3 veya 4gb olacak peki sizce buna nasıl bi ana kart gider hee daha cpu"yu da tam seçmiş değiliz gerçi Q6600 fena değil.
  • Mechanical Desktop hakkında bilgim yok ama Solid çok yüksek bilgisayar isteyen bir program deil.Üniversitedeki sempron makinalarda bile çok rahat çizim yapıyorduk biz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: k2fg9

    Mechanical Desktop hakkında bilgim yok ama Solid çok yüksek bilgisayar isteyen bir program deil.Üniversitedeki sempron makinalarda bile çok rahat çizim yapıyorduk biz.


    Okuldayken bana da oyle geliypdu ama şu anda çiczdiğimiz makinelerde bi hayli zorlanıyo Bilgisayarlar. Bi grupta nerden baksan 1000-2000 parça bulunuyo. Ve montaja geçtiğimizde 15-20 grubu bi arada duşun yani bazı makinelerde çizimde nerden baksan 20000 parça oluyo ve bu yuzden bize iyi bi bilgisayar şart...
    Bu arada bu HD2900XT kartı araştırdım da iyi bişeye benziyo sizce alınırmı yoksa biz nVidia"ya devam mı edelim. Ben pek Ati"leri bilmiyorum. Mesela bu kart"tan çift alıp crosfire olayına girsek problemi çozer mi... Ve bu arda araştırmalarımın sırasında nVidia"nın çizim için hazırlanmış Workstationları gozume çarptı (gerçi Ati'de de oylebişey var) acaba o işimizi gorur mu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.