Şimdi Ara

Baldur's Gate 3 'bu yıl' Xbox'a geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Baldur's Gate 3, tartışmasız bu yıl çıkan en iyi oyunlardan birisi ve çoğu kişiye göre de yılın oyunu olmaya aday. Üstelik Baldur's Gate 3 halen konsollara bile çıkış yapmadı. Geliştirici Larian Studios, oyunu çeşitli platformlarda yayınlamak için "hazır olduğunda çıkacak" yaklaşımını benimsiyor. Bu ayın başlarında erken erişimden çıktığında Windows'ta anında dev bir “hit” haline gelen Baldur's Gate 3, 6 Eylül'de PlayStation 5 ve macOS'a çıkış yapacak. Xbox için kesin çıkış tarihi henüz belli değil, ancak Larian sonunda devasa RPG'nin bu yıl içinde Microsoft'un konsollarına geleceğini doğruladı.



    Baldur's Gate 3, yıl bitmden Xbox'a geliyor



    Larian'ın Xbox çıkışını ertelemesinin (ve böylece Baldur's Gate III'ü sınırlı bir süre için PlayStation konsoluna özel hale getirmesinin) ana nedeni, Microsoft'un Series S ve Series X'te özellik eşitliğine sahip oyunlarla ilgili kurallarıydı. Microsoft, kendi konsollarına gelen her oyununu Series S ve X’te aynı özellikleri sunmasını istiyor ancak donanım farkı geliştiricileri zorluyor.



    Ayrıca Bkz.Oyunculara kötü haber: Call Of Duty, Xbox Game Pass'e hemen gelmeyecek



    Larian Studios'un yayıncılık direktörü Michael Douse geçen ay X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada “Xbox'ta piyasaya çıkmamızı engelleyen herhangi bir özel anlaşmamız yok. Sorun teknik bir engel. Bölünmüş ekran özelliğini kaldıramayız çünkü özellik eşitliği ile piyasaya sürmek zorundayız ve bu yüzden onu çalışır hale getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.






    Larian CEO'su ve Baldur's Gate III yönetmeni Swen Vincke, Gamescom'da Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer ile görüştükten sonra “Baldur's Gate 3'ü bu yıl Xbox oyuncularına sunmamızı sağlayacak bir çözüm bulduk, bu uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir şeydi” açıklamasını yaptı. Vincke, Spencer'ın Larian'a Series S ve Series X arasında özellik eşitliğine sahip olma konusunda bir istisna tanıdığını ima etti. Daha az güçlü olan Series S'te Baldur's Gate III bölünmüş ekran moduna sahip olmayacak, ancak Series X bu özellik bulunacak. Steam ve iki konsol arasında çapraz kayıt ilerlemesi de desteklenecek. Çok büyük bir stüdyo olmasa da Larian Studios, milyonlarca kelime barındıran Baldur's Gate 3'ü Türkçe yerelleştirme ile sunmuştu. Oyunun Steam fiyatı ise 799 TL.




    Kaynak:https://www.engadget.com/baldurs-gate-iii-is-coming-to-xbox-this-year-after-a-series-s-compromise-174258062.html







  • Bugün bu stüdyoya istisna vererek sarı öküzü vermesinler de.

  • Gamepass i olanlar PC de oynayabilir mi şimdi?

  • Bu oyun Türkçe olduysa Starfield de olabilir hadi beyler kampanyaya destek olma zamanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox'un yaptığı en büyük hata bu jenerasyonda Series S adlı saçmalığı çıkarmak oldu. ''Ucuz fiyatlı konsol çıkarıp herkese ulaşalım, sonra oyun satıp kâra geçelim'' kafasındaydılar ancak Series S 'in jenerasyonun gerisinde kalması nedeniyle ne istedikleri satış rakamlarına ulaşabildiler, ne de PS5 ile rekabet edebildiler. Dahası insanlarda Xbox güçsüz konsol algısı yaratıp PS5 satışlarını dolaylı olarak desteklemiş oldular. Yapmaları gereken tek ve en güçlü konsol mantığıyla sadece Series X'i piyasaya sürüp en azından GamePass oyunlarına 60 fps şartı koşmaktı. Birçok oyunda Series S nedeniyle gecikmeler ve aksaklılar oldu.

  • Frostmourne Hungers kullanıcısına yanıt

    Konsolla ne alakası var stream deck xbox series s ten daha mı güçlü. 1080p de series s in mid-high ayarda oynatamayacağı oyun yok. Senin bildiğini koskoca mühendisler bilemiyo dimi?. Adamlar baldurs gate 3ü xbox a çıkartmayacaz diye bişeyi hiç söylemedi. Adamlar series s üzerinde yeterince çalışamadıklarını eğer iki konsola birden koop özelliği isteniyorsa 2024ün ilk çeyreğine anca yetişebileceğini söylediler. Bunun yerine koop özelliği series s ten kaldırıldı (çok ta önemli değil bence ama 2024 gibi koop özelliği güncelleme ile eklenir.)

    Series s im de var series x im de var. Rtx3070 li laptopum da var. Series x te tvde 4k oynadığım her oyunu series s te 2k veya 1080p olarak monitörümde yağ gibi oynuyorum. Konsol güçsüz olsa msfs 2020 yi nasıl bu kadar pürüzsüz çalıştıracak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memo1231 M kullanıcısına yanıt

    Düşünemedikleri ortada ki Series S-X toplamda 20 milyon civarı satış yaparken, PS5 40 milyonu devirmiş durumda. GamePass ve gelecek exc. yapımlara bakıldığında kendi oyunlarını dahi PC'ye getirmeye başlayan PS5'in rakibinin iki katı satış yakalamasının tek nedeni, Series X'in gerçek gücünün Series S optimizasyonuna ayrılan vakit nedeniyle geride kalması ve insanların önceki jenerasyon nedeniyle PS markasına duydukları güveni bir kenara bırakıp daha ucuz ve daha güçsüz bir konsol almaları için bir nedenlerinin olmaması. Series S kendi içersinde f/p bir ürün olabilir ancak iş konsol marketine gelince beklenen ilgiyi göremediği gibi, Series X'in satışlarının da rakibi karşısında geri kalmasına neden olmakta. Kendim de Series X sahibiyim ancak bu Xbox markasının One konsolundan beri Microsoft'un devasa maddi gücü tarafından desteklendiği için ayakta kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.





  • Saçma bir bakış açısı. Oyun şirketlerine bir zorluk çıkardıkları kesin orası ayrı. Her konsol için ayrı bir çalışma yapmak zorunda insanlar ve Xbox cephesi de benim küçük yavruma eksik oyun çıkaramazsınız her şey tam olacak diye diretiyor. Bu durum oyuncuya yarar. Görece az kazanan insanda üst düzey oyunlara makul şekilde ulaşabilir. Burada oyuncudan yana olumsuz hiçbir şey yok. Siz neyi savunuyorsunuz? Fakirler ölsün falan filan mı?

  • Frostmourne Hungers kullanıcısına yanıt

    MS'ın kendine ait windows diye bir platformu da var, konsol satışları önem arz etseydi bugün ms çatısı altında çıkan oyunları asla pc'de oynamazdık.

    Series S kötü bir cihaz değil, Starfield'da kendini fazlasıyla kanıtladı. Basic next gen diyebiliriz 250 dolara sunduğu şey gayet iyi.

  • Şirket cihaz önceliği x olduğu için s'e yetişmedi dedi diye biliyorum ama burada suyu bulandıran herbokologlar cihaza laf atmış ki sanki nesil devrimi yaşamışız PS 5 series x olsun kıyamet gibi yeni nesil oyunlarla doldurmuş kütüphaneyi ama series S oyunu bozuyor , yavaşlatiyormuş. Alan memnun satan memnun gerisini düşünmeyin siz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin deyiminle 20 milyon konsol satmış ki bu starfield çıktıktan sonra baya artmıştır. Xbox markası deli gibi kar eden bi marka microsoft olmasa bile kendi kendine ayaklarının üzerinde durabilir. Game passin 120 milyon abonesi olduğu söyleniyor bu bile uçuk bir rakam. Size kalsa koskoca xbox batacak. Unutma dandik telefon şirketleri bile 3-5 milyon satınca keyiften 4 köşe oluyor. Xbox mı batacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir gelişme var mı arkadaşlar?

  • Yapımcı Eylül ile Kasım ayı arasında çıkaracağız diye bir açıklama yapmıştı. Demek ki Ekim ayında çıkacak. Muhtemelen sonuna doğru 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kasım ayına geldik nerdeyse ses seda yok.

  • Ne zaman baba ne zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.