Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
111.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus

    Ben hiç öyle yan karakterlere dalmadım, kensai falan. Oyunu -BG2'yi- üç defa bitirdim ikisinde necromancer -lawful evil tabe- birinde de fighter oynadım. Aslına bakarsanız dual-class'ın pek bir espirisi yok. Hatta lvl atlamak daha zordur dual-class'da. E çifter çifter zor oluyor.


    Nerdesin sen hocam ya, 4 gün geçmek bilmedi


    Ben de dual class'a sadece nwn serisinde dalıyorum. Pure monk ile 2 kere bitirince monk+fighter, monk+rogue ve weapon master ile de bitirmiştim ama bg'de dual class kullanmıyorum. Kensai fighterlar feci oluyor. Bi roundda 5 atak felan yapabiliyor. Çift katana ya da çift long sword ile çatır çatır geçiriveriyor anında. Pure olarak çok güçlüler. Ama dual'de mage ile yapılan char da baya ünlüdür. Zaten zırh olayı yok, bir de büyü olunca zevkli olabiliyor.

    Ben genelde role play oynadığım ve kendimi kaptırdığım için oyunu bitirmeye oynamıyorum. Hikaye için oynuyorum ve çok daha fazla zevk alıyorum.

    Necro'yu ben de düşünüyorum. Abi-dalzims horrid wilting'e abanıp ana büyüm olarak seçmek ve nefretimi düşmanların üzerine kusmak, öldürmek yerine acı çektirmek istiyorum. Ve lawful evil tabiki. Beyaz necro yapmak olmaz.

    Taktik versene necro ile ne yaptın ne giydin hangi büyüleri yapıyordun. 2 kere bitirmişsin, genel olarak anlatsana hocam herşeyi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    @nerevar, kensai level kaçta?


    kensai lvl 10 olunca dual yaptım. mage lvl 9 da şu an.
    ancak sanki biraz erken dual classa geçtim gibi geliyor. kensaiyi lvl 13-14 gibi duale geçsem daha iyi gibi olurdu.
  • Yanlış yapmamış mısın? Mage ağırlıklı bir karakter ile mi oynayacaksın? Kensai karakteri ile yan karakter olarak mage oynasaydın daha rahat olmaz mıydı?
  • @ Dave Mustaine

    Aslında benimki ek gibi olmuş ama -doğru hatırlıyorsam- necromancer olmak için lawful evil olmak şart. Hatta chaotic bile kurtarmıyor diye biliyorum. Büyücülerle oynayanlar bilir; büyücülerin en kötü durumu lvl 9 büyülere geçemeden oyunun bitmesidir. İlk oynadığımda öyle olmuştu, çok bozulmuştum.

    Şimdi bayağı zaman geçti üzerinden ama hatırladığım, necromancer'un karşı okulu illusion idi. Yani o büyüleri yapamıyoruz. Pek de zararı olmuyor hani, çünkü o tip büyüler yüksek lvl'dekiler hariç pek kullanışlı değil. Benim en çok sevdiğim büyü, "disintegrate"di. Ama saving throw olayı işliyordu galiba. Ayrıca "time stop" ve "imprisonment" diğerleri. Imprisonment hem son lvl'dedir hem de scroll'unu bulmak çok zordur. Hatta nerede olduğunu hatırlamıyorum şu an. Ayrıca mage olmasa da "finger of death" çok klass büyüdür. Sadece cleric'ler yapabiliyor diye biliyorum ben.

    Ayrıca mevzu hikaye ise, bence Torment BG2'den çok daha iyidir. Ayrıca büyü animasyonları ve çeşitliliği de BG2'den fazladır.

    Edit: Ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algol -- 2 Kasım 2007; 23:30:28 >




  • Bilmem biri mükemmel diğeri şahane. olay rpg ise kim önde bilemiyorum. Ama içerik ise ve yüzdelik değerler ile bunları karşılaştıracaksak benim için p.torment birkaç puan daha ötededir. Çok daha iyidir diyemiyorum ve ikisini de karşılaştıramıyorum. İkisi de çok sağlam oyunlar.
  • Ben Baldurs Gate hiç oynamadım abimi Baldurs Gate II oynarken serettim sadece ama yenilerden Icewind Dale II kadar bana haz veren bir oyun yok(belki vampire bloodlines olabilir).Bu iki oyun birbirinlerinden farklı olsalarda oynanış tarzı konusunda çok benzerlik var aralarında o yüzden Baldurs Gate'e dayma saygı ve sempatiyle yaklaşırım =)


    "Are you sure you want to quit?Boo will miss you..."
  • Bir BG oyuncusu olmamana rağmen güzel yazı yazmışsın

    Evet IWD ve BG birbirinden farklılar. IWD biraz daha vurdulu kırdılı ve konusu daha sönük. Oynamamış da olsa, bu tarzdan zevk almıyor da olsa her bilgisayar oyuncusunun BG'nin öncü ve elit bir oyun olduğunu kabullenmesi gerekir.

    Ben kimseyi rpg oyunu oynarken izlemedim. Tabiki bunun en büyük etkisi abimin/ablamın ya da kardeşimin olmaması. Ama beni arkadaşlarım çok izlemiştir. Ve onlardan bildiğim kadarıyla izlemesi bile zevkli olmalı. Keza ben oyunda kararları kafama göre değil arkadaşlarımın isteğine göre yapıyordum. Bir kere direk minsc'i öldürdüğüm bile oldu oyunun başında.




  • Tabi canım; Minsk'i öldürmeden olur mu? Ek olarak Aerie. İkisi de BG2'deki en müstesna karakterlerden olsalar da sadece bir defaya mahsus, hınç almak için öldürüyordum ben onları. Hele Aerie'yi yaratık formundayken "geber pis şeytan" nidalarıyla -insan olduğunu bile bile ama- öldürmek gayet hoş oluyordu. Eee... lawful evil'ız ne de olsa. Hakketmek gerek...
  • Hocam allah aşkına Aerie'ye öyle ya Allah eşşhedüü... nidalarıyla saldırdın mı nerde kaldı lawfulluğun
  • Evet wild mage'i kapayım lawful evil necro başladım. sırasıyla 10-18-18-18-16-10 statslarım. Str ve Cha 10 işte. Senden gördük özentilik oldu biraz ama

    Cavalrier Paladini de bıraktım, paladin olarak inquistor olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 5 Kasım 2007; 14:09:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Hocam allah aşkına Aerie'ye öyle ya Allah eşşhedüü... nidalarıyla saldırdın mı nerde kaldı lawfulluğun


    Mevzu lawful değil. Mevzu evil olmak. Ayrıca sesine gıcık oluyordum Aerie'nin. Ayrıca ben kişisel olarak saldırmıyordum; Minsk'i salıyordum, o kesiyordu. Eee... iyiyi iyiye kırdırtmak kadar kötü bir şey var mı?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Evet wild mage'i kapayım lawful evil necro başladım. sırasıyla 10-18-18-18-16-10 statslarım. Str ve Cha 10 işte. Senden gördük özentilik oldu biraz ama

    Cavalrier Paladini de bıraktım, paladin olarak inquistor olacağım.


    Ben unuttum ya. Bunun sırası nasıldı? Aman neyse INT 18 olsun da gerisi pek önemli değil. Diğer 18 de WIS galiba. Pek gerek yok mage için; eğer ilerde cleric'e dual-class yapmayacaksan. Ki yapmak biraz saçma olur.




  • Yok abi necro başladım böyle bitiririm. Mage ile Cleric dual olur mu hiç Bi wishdom var diye necro ile cleric yapmayayım. Gerçi bi de druid harici tüm büyüler olmuş oluyor.

    STR - 10
    DEX - 18
    END - 18
    INT - 18
    WIS - 16(zorunlu necrolarda, min. 16)
    CHA - 10

    sırası buydu hocam. Wish gerek yok(sadece limited wish büyüsünde gerek var) ama dediğim gibi bir büyü okuluna yönelince(necromancer gibi) bi stat yüksek olmak zorunda kalıyor. Mesela hatırladığım kadarıyla Envoker minimum 16 endurance yapabiliyordu. Bu karakter stat pointi NWN serisine göre çok yüksek oldu. Bir tane monk karakterim var ki statsları akıl alıyor. 18 str, 18 dex,18 end, 10 int, 16 wis, 14 cha. Bu stats point için yaklaşık 45 dakika random yapmıştım. Atıyorum normalde 45 puan veriyorsa bunda 62 felan vermişti, yani baya bi yüksekti.

    Beni zor günler bekliyor... Yarın IRFUN4EVER isimli dostumdan Planescape Torment, Arcanum, Sanitarium, Kotor 1, Hellgate:London, NBA 08 oyunları gelecek. Baldurs Gate iştahı hâlâ şiddetini korurken bu kadar oyunla ne yapacağım bilemiyorum. 1 ay rapor alıp üniye gitmemeyi düşünüyorum valla




  • DEX de fazla gibi, END da öyle. Pek gerek yok aslında. Ama karakter yaratmada mage'in INT 19'a kadar çıkabiliyor diye biliyorum ben. Ama yanılıyor da olabilirim.

    Bu arada ben de BG1'i kaldığım yerden devam etmek için kolları sıvıyacağım galiba. Bu arada pek RPG sayılmasa da Sanitarium mükemmel oyundur. Ben de bir ara bakacağım ona zaman kalırsa...
  • int 19 olmuyor hacı. 19 statsları elflerde, dwarflarda, orclarda var. onlar da dex, endurance, ve str.

    Dex fazla, AC için, End fazla HP için. Valla NWN olsa hep aynı stat point verirdi ama baldurs gate'de random olması biraz dandik olmuş.
  • Doğru ya. Tabi ben sırf bonusu var diye elf'i seçiyordum. Gerçektende güzel mage oluyor onlardan.

    Bana sorarsan NWN BG2'ye göre daha yüzeysel bir oyun. İkisini de oynamış biri olarak diyebilirim ki BG serisi her yönden NWN'den daha iyi. NWN'de bir tek görsellik var. BG'de ki o ruhu veremiyor NWN. E bu durumda söz büyüğün diyerekten BG'nin bir takım aksaklıklarını görmezden geleceğiz. Ki BG -özellikle 2- hayatımda oynadığım en stabil ve sorunsuz çalışan bilgisayar oyunudur. O tip oyuncuya fazla özgürlük veren oyunlarda, ortaya çıkan detay olgusundan dolayı çok fazla teknik problem oluyor -bkz Torment.

    Torment'da o cadıyı -Ravel Puzzle'mıydı ne, unuttum- öldürene kadar canım çıkmıştı. Cadının zorluğundan değil; oyun dehşet derecede kasıyordu. Kaldı ki 2000 yılındaki bilgisayarımla -PII 350, 128MB RAM, 8MB AGP- BG2'yi hiç sorunsuz bitirmiştim. Düşün yani BG2'nin teknik olarak üstünlüğünü. Hatta Torment'da bazı evlere -Smoldering Corpse Bar bölgesi idi galiba, oradaki evlerden bir kaçı- bile giremediğim oldu. Sırf o yüzden iki üç tane görev gitti elimden -oynadıysan bilirsin; kutu görevi.

    Bu tip sorunlar Divine Divinty'de de mevcut idi. Hatta bug'lar yüzünden oyunu bitirememiştim. Daha eski olan BG2 ise taş gibi çalışıyordu...




  • Bu oyuna ilginin bu kadar az olması üzücü. Hey gidi; şuna bakın. BG2 Intro.

  • Bu kadar azı mı var hocam, ikimiz kaldık konuda

    Dh böyle.

    Şimdi arcanum oynuyorum, ı ıh bg'nin yanına yaklaşamaz. Dün saatlerce hellgate oynadım, ı ıh. Bg ile farklı da olsalar yeni bir oyun bile BG'nin yerini tutamıyor.

    Fallout aslında çok deli bir oyun ama nostalji yapmayı seven hardcore rpg'ciler yok sanırım. Hatta ben frp oynayan var mı diye merak ediyorum.

    2 gün önce cafede Whitewolf frp oynadık, DM'lik yaptım. Geçmiş maceralarım aklıma geldi garip oldum:) Biraz formdan düşmüşüm, acımasız dm olarak bilinirim ama beni zorladı player'lar. Mecbur tarrasque düşürdük odaya




  • Millet Oblivion'ın Hellgate: London'ın peşine kuyruk olmuş. Kim sallar BG'yi?

    Ama bak buraya yazıyorum; Fallout 3 bir çıksın, herkes ilk iki oyunu da üçüncüsü gibi 3D sanacak. Ondan sonra ilk oyuna dadanacaklar; "vay bakalım ilk oyunlar nasılmış" hesabı. İşte o zaman ben onların suratını görmek isteyeceğim; afallayıp kalacaklar;

    "Eyyyy... Bu ne be böyle ecüc/mecüc. İlk iki oyun amma keresteymiş bea."

    Ne diyim ki ben? Bethesda dedik bağırımıza bastık; gayrı meşru çocuk gibi ortada bıraktı bizi...
  • Bana çok başarısız bir oyun olacak gibi geliyor fallout3. Diğer firmaların çok canını yakacak, Elder Scroll serisi ve Fallout serisi... Düşünmesi bile ürkütüyor insanı... Ama oblivion'da strength ne demek, dexterty ne demek, intelligence ne demek diye soran en iyi nitelikle powerplay oyuncular karga kahvaltısını yapmadan fallout başına oturacaklardır. Büyüsünü kaybetti bu tarz oyunlar, bunu kabullenmek lazım.

    Keşke ben de bu oyunlara oblivion ile başlayıp değerlendirme kriterimi buna göre yapsam da, saydığımız oyunları denediğimde bundan 8-10 yıl önceki hazzı hissetsem. O günleri hatırladıkca suratımda geniş bir tebessüm olur, anılarımız çoktur. Ama gençlik bunların değerini bilemeyecek, bilmeye çalışanlar çok az.
  • Doğru söylüyorsun; çerez oyunu olacak F3. Altı ayda tüketip bir kenara atacaklar. F2 gibi on yıl sonra hala oynanıyor olmayacak...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.