Şimdi Ara

Bakalım Teknik Servis ne kadar iyi ne kadar kötü!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zaman önce Monster İnceleme Yarışmasında birinci olmuştum. O zamanlar övdüğüm monster an itibari ile gözümden düşmek üzere.
    Yüzlerce kişiye monster aldırttım ve en son bu hafta bir arkadaşıma daha Abra A7 v6.4 aldırttım ve ekran kartı arızalı çıktı. Monster tartışılmaz en iyi f/p'ı vadediyor ancak kullanamadığımız performansın elbet bir anlamı olmaz.

    Bu konudaki amacım Monster Notebook un servisini tarafsız incelemek.
    Servise iyi diyenler olmuş kötü diyenler olmuş. Ben de 1 kere gönderdim servise ve tam olarak tamir olmadan geldi laptop.
    Servis macerası sonunda gerekirse bir video inceleme daha çekerim.


    Öncelikle cihaz modeli: Abra A7 v1.1

    Daha önce servise bir kez Şubat 2016 da gönderdim.
    Gönderme sebeplerim:

    1- Batarya ölmüştü
    2- wi-fi çok fazla kesiliyordu
    3- Laptop sıcakken kapatılınca açılmıyordu. Soğumasını beklemek gerekiyordu.

    Yapılan işlemler: Batarya yenilendi, wi-fi sürücüleri yüklendi, bios güncellendi.

    Sonuç olarak açılmama sorununa hiç bir işlem yapmadan yolladılar.

    Hataya gelirsek:

    Laptop açılmıyor. Açma butonuna basınca bios tan sonra "Kurtarma! Kişisel bilgisayarın onarılması gerekiyor. Gerekli aygıta bağlanılamadı veya bu aygıta erişilemiyor" hatası geliyor.
    Hata kodu: 0x000000e
    Oldukça sinir bozucu bir durum. Sıcakken açılmıyor. Bu yaz sıcaklarında oda sıcaklığındayken de açılmıyor. Soğumasını beklemek demek buz dolabında bekletmek demek. Durum bu kadar vahim.

    Şu anda benim tespitime göre mSata SSD den kaynaklanan bir hata söz konusu. Laptop ta en çok ısınan bölge mSata SSD bölgesi ve laptop ssd den başlatma yapamıyor. Usb ye kurduğum aynı işletim sisteminden başlatmada hiç hata vermedi. SSD'yi Monster Notebook dan aldığım için garantisi devam ediyor. SSD arızalı ise değişimini yapmaları lazım. İşletim sisteminde sıkıntı olmadığına eminim. Bir çok temiz kurulum ile deneme yaptım.

    İşim gereği cihazı sorunlu olarak 10 aydır bu durumda kullanmak zorunda kaldım ve çok nadir kapattım ve 7/24 sürekli açık bırakıyordum. Yerine koyabileceğim başka bir laptop'um olmadığı için servise yollayamadım. Ocak ayında küçük bir boşluk ayarlayabildim ve yolladım ama maalesef arızayı gidermeden geri gönderdiler.
    Tahminimce arızayı tespit edemediler. Cihazı yeterince ısınmadan bir kaç kez aç kapa yaptılar ve hata ile karşılaşamadılar. Ocak ayı olduğu için oda sıcaklığı da düşüktü zaten.

    Cihazın standart donanımdan farklılıklar söz konusu, oyun oynamasam bile bu yüzden ısınma problemi yaşıyor biraz:
    24gb ram (Monster Notebook dan alındı)
    120gb Kingston SMS200S3/120G mSata SSD (Monster Notebook dan alındı)
    1TB Hitachi Travelstar 7K1000 HDD (Monster Notebook dan alındı)
    2TB Samsung ST2000LM003 HDD

    Şimdi tekrar servise yollayabileceğim bir boş zaman buldum.
    Bugün kargo ile gönderiyorum laptopu. Bakalım ne kadar iyiler. Hep birlikte göreceğiz.


    Gelişme oldukça konuyu güncelleyeceğim.
    Sağlıcakla..







  • Zannedersem aynı bilgisayarı kullandık ve bana göre bu bilgisayarlarda üretim hatası mevcut . benimki abra A7 V6.1.1

    Servis konusuna gelecek olursak bende kesinlikle memnun kalmadım .Kimseyi zor durumda bırakmak istemem ama sırf yaşadığım sorunlar yüzünden şu an internet hayatıma, oyun hayatıma, bilgisayar hayatıma son verdim .

    İlk gaming lap top deneyimimdi ve tamamen hayal kırıklığına uğradım . Ve artık gaming lap toplara ön yargı ile bakıyorum ve tekrar almaya korkuyorum .

    İlk etapta mavi ekran sorunum vardı ve sorun apaçık belliydi, touchpad sorunlu veya driveri sorunluydu .

    Götürdüm servise verdim direk ana kart değiştiler işletim sistemi hatalı vs dediler ondan sonra bilgisayarım bir daha ayar tutmadı, ısı yükselmeye başladı 2 kezde ısıdan gönderdim servise bir yeri yaparken diğer yeri bozuyorlar .

    İlk aldığımda oyun esnasında 80-85 dereceyi geçmeyen bilgisayar ana kart değiştikten sonra 90-93 derecelere çıkıyordu .. Aslında sorun sadece bir drive güncelleme siydi, bu olayları yaşadıktan sonra clevo ile görüşülüp yeni driver istenmiş ve mavi ekranlardan kurtulmuştum . Yani onca servise gidip gelme aslında boşunaydı .

    Tam 1 yıl kullandım ve ilk 4 ay hariç geri kalan aylarda sürekli sorun yaşadım .

    Dediğim gibi kimseyi zor durumda bırakmam ve herkes bunları yaşayacak diye bir şey yok . Fakat ben ilk monster deneyimimde bunları yaşadım en son kendi sorunlarımı kendim halletim ve satıp kurtuldum diyebilirim bilgisayarımdan .

    Müşteri ile ilgi alakalarına 10/10 veririm ama servisi benden 10/5 alır .

    AMA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM, HER ZAMAN SÖYLÜYORUM BEN SORUN YAŞADIM DİYE HERKES SORUN YAŞAYACAK DİYE BİR KURAL YOK . MONSTER KULLANIP HİÇ SORUN YAŞAMAYAN İNSANLARDA MEVCUT . PİYASAYA BAKILDIĞI ZAMAN YİNE MONSTER AĞIR BASIYOR . AMA BENİM OYUN HAYATIMI BİTİRDİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 11 Ağustos 2016; 11:25:23 >




  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Maalesef aynı değil sizin model ile benimki. Bende tek fan mevcut, sizinkinde çift..

    İşin özü, düşük kalitede malzeme kullanılıyor. Sonuçta çabuk arızalanıyor cihazlar.
    Bende laptop alma hissi ile masa üstü almış gibi oldum. Laptopu evden dışarı çıkaramıyorum.

    Isınma sorunu var diye yerden yere vurduğum HP laptop bile 7 yıldır tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor. Mükemmel dediğim Monster 1 yılda ne hale geldi. Üzücü bir durum.
  • 2008 de samsung r522 vardı şu efsane olanlardan 2015'e kadar beni getirdi her türlü isteğime cevap verdi, çok hor hullanmama rağman ne bir kere ısındı nede bir kez kapandığını bilmem 2015 te satıp monster almıştım

    Neyse yapacak bişey yok monster yine herzaman ürününün arkasında kimseyi yarı yolda bırakmaz.
  • bende bilgisayarımı 1 1.5 senedir sorunsuz kullandım
    şimdi klavyede problem oldu W tuşu basılı kalıyor bu hafta bilgisayarı gönderecem
    inş problemim çözülür yeni problemler yaşanmaz
  • Biraz önce Monster Notebook'dan bir yetkili aradı ve durumu güzelce izah etti. Cihaz kargo ile bu sabah 10'da onlara teslim edildi. Beni 16'da aradılar. Oldukça şaşırtıcı derecede hızlılar.

    Arayan görevli özellikle 2 konuyu belirtti;
    1- mSata SSD arızalı.
    2- Önbellekleme HDD üzerinde ve işletim sistemi de SSD üzerinde olduğu için bir yavaşlama söz konusu olabilir.

    Çözüm olarak SSD değişmesi gerekiyormuş. SSD için yurt dışında 3 yıl garanti veriliyor ancak Türkiye de bu süre bu 2 yıl olarak sınırlandırılmış. Dolayısı ile SSD için bir şey yapamadılar.
    Önbellekleme konusuna gelirsek. Mecburiyetten yaptığım bir şey. Bazı işletim sistemi bileşenlerini HDD üzerinde çalıştırıyorum. Monster a göndermeden önce kayıt defterini temizledim. Yaptığım şeyin SSD yi bozacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklıklığı 80 dereceye ulaşan her SSD bu hale gelir bence.
    Ben göndermeden önce SSD çalışıyordu ve SSD üzerindeki yedeklerimi aldım. Teknik servise ulaştığında SSD çalışmıyormuş. Oda sıcaklığı yaz aylarında fazla olduğu için çalışmamıştır muhakkak. SSD yi 25 dereceye soğuturlarsa çalışacağına eminim :)

    Termal macun yenilenmesi, fan temizliği, çok ısınan bölgelere ısı bandı çekilmesi gibi bakım işlemlerini yapmışlar. Şu anda ise olası bir hatayı önlemek için cihazın testlerini yapıyorlarmış. Son durum şimdilik budur.




  • üstad sorunlar halloldu mu acaba
  • beyazfatih B kullanıcısına yanıt
    Laptop u bana geri gönderdiler. ssd bozulmuş. Testlerini yapmışlar, Isınan yerlere ısı bantları yapıştırmışlar. Ben şimdi tatildeyim, yanımda değil laptop. Test etme fırsatım olmadı. Tatil sonrası SSD alıp test edeceğim.

    Servis çözüm odaklı ve ilk gönderdiğimde arızayı onarmadıkları için şimdi garantisi bittiği halde ücret almadılar. Sorumluluk sahibi bir teknik servisleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne atar yapmissin sende en basta masallah :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinau

    ne atar yapmissin sende en basta masallah :d

    Atar yapmakta haklı olduğumu düşünüyorum. Eğer ilk gönderdiğimde SSD deki sorunu farkedebilselerdi şimdi yeni SSD almak zorunda kalmayacaktım. Yine mağdur olan ben oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.