Şimdi Ara

Bahçe Katı ev tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
25.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Size bir konuda danışmak istiyorum;

    Ben bahçe katı hayranı birisiyim. Sorum ise bahçe katında yaşayanlara gelecek. Bu katların dezavantajları nedir? Yani eve fare böcek vs. gibi şeyler giriyor mu? Alttan soğuk vuruyor mu, ya da aklınıza gelen herhangi bir olumsuzluk var mı? Almayı düşündüğümüz daire kaliteli, altyapısı sağlam bir binâ olacak. Ben ayağımı attığımda hemen dışarıda olup çimlere basmayı seviyorum. Benim almayı düşündüğüm bahçe katı binanın arka tarafında, etrafı yeşillik, ormana bakıyor. Bir kenarı da çocuk oyun park alanı. Eğer bahçe katı tavsiye etmezseniz içimde bahçe katı ukdesi kalsa da mecruben üst katlara yöneleceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum...



  • Börtü böcek tabii ki daha çok olur, fareyi bilemem ama apartmanda karşılaşma olasılığı en yüksek olan daire siz olacaksınız eğer fare varsa. Dışarıdan geçen biri evinize bakabilecek rahat rahat perde açamayacaksınız. Kışın kısmen daha soğuk olur. Depremde apartmanın en tehlikeli bölümü alt katlar ayrıca. Aynı apartmanda bahçe katı ve üst katların fiyatlarını karşılaştırınca gördüğünüz uçuk rakamlar aslında bahçe katının büyük dezavantajları olduğunu az çok belli ediyordur. Yine de bütçenize göre uygun bulduysanız ve dediğiniz gibi siz bahçe katı seviyorsanız sırf üst katlar olsun diye saçma bir yerde oturmak gibi bir yanlışa düşmeyin.

    quote:

    Eğer bahçe katı tavsiye etmezseniz içimde bahçe katı ukdesi kalsa da mecruben üst katlara yöneleceğim.
    Şu cümleniz beni rahatsız etti sizin durumunuzu bütçenizi zevkinizi böcekten korkup korkmadığınızı ufak sıkıntıları tolere edip edememenizi buradaki çocuklar değil siz bilirsiniz o yüzden siz karar vereceksiniz tavsiye etmezseniz mecruben üst kat diye bir olay yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genesis. -- 16 Ağustos 2016; 23:28:13 >




  • Yerleşim yeri merkez,yeni bina ise bahçe katları iyidir,o senin dediğin su basar,altdan soğuk gelir,fare böcek basar çok eski derme çarpma binaların bahçe katı dairelerinde olur.

    Bahçe katı deyip geçme fiyatlar almış başını gidiyor güzel bir bahçe katı bazen orta katlara bedel..Şuan bahçeden yazıyorum,3 sene önce bahçe katına geçtik özellikle beslediğimiz hayvanlar için bu kararı ailece aldık ve çok memnunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Genesis.

    Börtü böcek tabii ki daha çok olur, fareyi bilemem ama apartmanda karşılaşma olasılığı en yüksek olan daire siz olacaksınız eğer fare varsa. Dışarıdan geçen biri evinize bakabilecek rahat rahat perde açamayacaksınız. Kışın kısmen daha soğuk olur. Depremde apartmanın en tehlikeli bölümü alt katlar ayrıca. Aynı apartmanda bahçe katı ve üst katların fiyatlarını karşılaştırınca gördüğünüz uçuk rakamlar aslında bahçe katının büyük dezavantajları olduğunu az çok belli ediyordur. Yine de bütçenize göre uygun bulduysanız ve dediğiniz gibi siz bahçe katı seviyorsanız sırf üst katlar olsun diye saçma bir yerde oturmak gibi bir yanlışa düşmeyin.

    quote:

    Eğer bahçe katı tavsiye etmezseniz içimde bahçe katı ukdesi kalsa da mecruben üst katlara yöneleceğim.
    Şu cümleniz beni rahatsız etti sizin durumunuzu bütçenizi zevkinizi böcekten korkup korkmadığınızı ufak sıkıntıları tolere edip edememenizi buradaki çocuklar değil siz bilirsiniz o yüzden siz karar vereceksiniz tavsiye etmezseniz mecruben üst kat diye bir olay yok.

    Cevap için teşekkürler.

    Buradaki herkesi çocuk olarak görmüyorum. Sorumun cevâbı olarak beklentilerimi karşılayacak insanların da var olduğunu biliyorum. Maksat iştişâre yapmak. Birşeyin benim hoşuma gitmesi benim o şeyin olumsuz yönlerini görmeme engel olabilir. Ve bu konuda uyarılmak bir hataya düşmemi engelleyebilir. Maksat maslahat/mefsedet terâzisinde isâbetli bir seçim yapmak. İstişârede bereket vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

    Yerleşim yeri merkez,yeni bina ise bahçe katları iyidir,o senin dediğin su basar,altdan soğuk gelir,fare böcek basar çok eski derme çarpma binaların bahçe katı dairelerinde olur.

    Bahçe katı deyip geçme fiyatlar almış başını gidiyor güzel bir bahçe katı bazen orta katlara bedel..Şuan bahçeden yazıyorum,3 sene önce bahçe katına geçtik özellikle beslediğimiz hayvanlar için bu kararı ailece aldık ve çok memnunuz.


    Bina sıfır, rezidans kalitesinde. Her türlü sosyal imkân var.

    Ben de sizin gibi düşünüyorum; sıradan bir ara sokakta sıradan bir girişte bulunan ev değil. Bazı projelerdeki bahçe katları normal bir daireye göre çok daha sevimli.

    Cevap için teşekkürler...




  • lüks sitelerin bahçe katları gerçekten çok güzel oluyor. Bir arkadaşımın site içi bahçe katı dairesi var. Rahatça köpek besleyebiliyor, çim olmayan kısımda masası, sallanan koltuğu var. Çimlerden kirpi falan geçtiği oluyor ama öyle absürt bir durum yok. Çıkış kapısında sürgü olduğu için uzun süreli dışarda oturmalarda sürgüyü kapatıyorlar böylece haşere sorunu minimuma iniyor. Isıtma-soğutma konusunda fikrim yok. Yalnız onlara gidip akşam masada muhabbet etmek, kahve içmek de ayrı bir zevk onu da söylemeden edemeyeceğim.

    Yalnız tüm bahçe katları tahmin ettiğin kadar iyi olmayabilir. Benim bahsettiğim evin değeri milyonun üzerinde.
  • Ankara yaşamıştık. Bir iki kere çok kötü şekilde su baskını olmuştu. Kışın da sıcak oluyordu. Ama insan yine de biraz tedirgin yaşıyordu. Hırsızlık vs. gibi durumlara karşı. Öyle böcek, fare falan olduğunu hatırlamıyorum. Yani apartmanda vardı ama daha çok sığınak tarafında oluyordu. Yani özetle en büyük sorun su baskınları olmuştu bizim için.
  • Türkiyede bahçe,giriş,1. Katlarda oturulmaz milletimiz meraklı habire bakar dururlar. Rezidansta olsa içindekiler yine kültürsüz hatta sonradan görme olma olasılığıda var yani hata etmeyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğin gibi rezidans tarzıysa alınır aldığın yerin insanıda önemli mesela üstden bişeyler çırpsalar hep senin bahçene düşer kıl pislik bizim burda hep kavga çıkıyor böyle şeylerden bide bahçe katında ev istiyosan müstakil bi ev bak hem daha rahat olur hem bahçesine istediğin gibi değişiklik yaparsın eker biçersin tavuk cücük horoz takılırsın öyle daha rahat olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yorumlar için arkadaşlar...
  • Bahçe katta oturuyoruz, annemin bahçe sevdasına buraya taşındık. Şahsen 5. kattan geldiğimiz için güneş sanki hiç almıyor gibi geliyor, yan komşumuz olan kadın mahallenin bütün kedilerini pencereden evine sokuyor ve evi iğrenç kokuyor(haliyle börtü böcek eksik olmuyor), karışan görüşen olmadığı için katlanmak zorunda kalıyoruz. Hele Türkiye gibi bir ülkede üst katlarda oturan hayvan oğlu hayvanlar saçlarını, sofra örtülerini, çöplerini, sigara izmaritlerini vesaire sizin bahçenize atıyor. Her gün bahçe süpürmek zorunda kalınıyor, annem insanlarla tartışmaktan evden soğudu 3. yıl içinde. Bu arada her fırsatta modernliğiyle övünen İzmir'in merkezinde durum bu, öyle merkezden uzak bir Anadolu ilçesi falan da değil. Düzeni olan rezidans/site türü bir yapı içinde olmadıkça asla tavsiye etmem hocam.
  • çocuk parkı var diyosun gürültü olur bunuda göz önünde bulundurun kesinlikle
    evim 8. katta bazen sitenin çocukları bloğun önündeki çimenlerde oyun oynuyolar bu kattan bile rahatsız ediyor insanı
  • Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.

    Aldığım en profesyonel ve cevâbı bu konu hakkında fikir sâhibi olmak isteyen diğer kullanıcılara yardımcı ola olabilmek adına buradan paylaşıyorum;

    "Bahçe katlarının kullanımı inşaat kalitesi ve sitenin yönetim kalitesi ile ilgilidir. Bahçede yalıtım, drenaj ve zemin tesviyesi iyi yapılmışsa herhangi bir nem rutubet gibi bir sorun olmaz. Özelikle bahçe katları için yerden ısıtma muhteşemdir. Isınma sorunu yaşamazsınız. Sitenin yönetim kalitesi açısından ise bahçe sürekli bakım ister otomatik sulama, haşereye karşı ilaçlama, çimlerin biçilmesi ve bitkilendirmenin profosyonelce yapılması lazım. Tüm bu şartlar sağlanırsa bahçe katında, villada veya lüks bir otelin bahçesinde oturur gibi oturursunuz. Hatta tüm sitenin keyfini siz sürersiniz. Ancak bu şartların gerçekleşmeyeceğini düşünüyorsanız bahçe katı düşünmeyin derim. Bu şartların sağlanması için dairenizi rezidans tarzı lüks bir projeden almanız gerekir. Bu tip projelerin fiyatları da maalesef yüksek oluyor. Bu şekilde bir proje seçmezseniz oturduğunuz sitedeki kat malikleri yüksek aidat masraflarını karşılayamayacağından bütçe azalır, hizmet kalitesi düşer ve bu durumdan ilk önce bahçe katları etkilenir. Bir diğer konuda site güvenliğinin profosyonelce sağlanması bahçe katları için oldukça önemli..."


    ***** **** - İnşaat Mühendisi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.