Şimdi Ara

badem ağacı mı yoksa marul - fasulye mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hepinize merhaba. kütahya simav taraflarında 10 dönüm arazim var. normalde elimdeki nakiti değerlendirmek amacıyla almıştım fakat malumunuz güncel ekonomik durumda atıl pozisyondaki her ürünü değerlendirmek şart oldu. Ben istanbulda ikamet ediyorum. haliyle araziye biraz uzağım. fakat arazinin öyle boş boş durmasını da istemiyorum. ceviz yetiştiriciliğinin getirilerini duyduktan sonra tarıma ilgim arttı. fakat cevizin su ve ilgi ihtiyacı beni kısaca bu hayalden döndürdü.


    şimdi size sormak istediğim husus şu; ben bu araziyi tarımsal faaliyet amaçlı kullanmak ve kendime ek gelir yaratmak istiyorum. fakat tarım bilgim oldukça düşük. haliyle çok fazla ilgi ve özen istemeyen; sulamasını düzenli yapamayacağım arada sırada kontrol ilaçlama ve gübreleme amaçlı gidebileceğim ancak o zamanlarda su verebileceğim bir tarım ürünü yetiştirmek istiyorum. internette yaptığım araştırma sonucu badem ağaçlarının susuzluğa karşı oldukça dayanıklı olduğunu ve terracottem isimli yardımcı ürünü kullanırsam toprağın da su tutacağını ve haliyle ağaçların su ihtiyaçlarının azalacağını öğrendim. dezavantaj olarak ise bademlerin hastalıklara karşı daha hassas olduklarını öğrendim. kendi tohumlarımı temin edip toprağıma dikmek sene i devriyesinde aşılarını yaptırmayı ve senelik bordo bulamacı-budaması-gübrelemesini tek seferde yaparak su vermeden (belki ilk sene tankerle su boşaltırım) genel haliyle senede bir iki kere kontrol ederek büyütmeyi düşünüyorum.


    yahut suya en az ihtiyaç duyabilecek tarım ürünlerini (buğday, arpa vs) ekip gübresini can suyunu verdikten sonra bir daha hasat dönemine kadar uğramayacağım sebzeler mi eksem konusunda kararsızım.


    sizlerin görüş ve önerileri nedir? aranızda badem yetiştiricisi var mı? varsa tavsiye edeceğiniz türler neler, anaçlarınız neler bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler








  • up up up

  • up

  • upupup

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.