Şimdi Ara

B650E sistem sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Bugün arkadaşım danimarkadaydı kara cumayı fırsat bilip birkaç malzeme aldırdım.


    İşlemci AMD 7950x işlemci

    Anakart ROG STRIX B650E-F Gaming Wifi Anakart

    G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6600 BK C34


    Ramde ve Anakartta güzel indirim vardı gaza geldim fakat şimdi fark ettiğim üzere anakart 6400MHz destekliyor görünüyor. benim ramler 6600MHZ


    Ramlerim 6400MHZ olarak çalışır mı veya anakartın desteği bios güncellemesi ile artar mı bu konuda bilginiz var mı?


    Ha olmaz diyorsanız hiç kutusu açılmamış 6600mhz ramlerim yada B650E anakartım var takasa girebilirim :D




  • Hiç bi sorun olmaz .6400 çalışır.

  • Ramler Intel xmp profil destekli amd Expo hakkında bir şey yazmıyor üstünde bu durum sorun olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdemefe E kullanıcısına yanıt

    EXPO dessteği olmayan bi kit ise AMD nin yazdığına göre,o hızlara çıkamayacak deniliyor. Peki eskiden yoktu bu hikaye. Millet ,D.O.C.P ile gene kullanıyordu,yüksek frekanslarda ramlerini. Bence hiç bi şey yapamazsan,manuel arttırırsın.

  • Teşekkür ederim deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6200 Üzeri açmayabilir Dandik IMC'den dolayı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun, bir sıkntı olmaz merak etmeyin en kötü 6400 mhz de çalışır siz psikolojik olarak etkilenmezseniz, zaten çalışmada hiç bir şey fark etmezsiniz bile. Zaten 5600 mhz ile 6600 mhz arasında bile oyunlarda 3 - 4 fps ancak fark oluyor. 6400 ile 6600 arasında hiç fark olmaz nerdeyse.


    Ha dedim gibi bnm içn önemli diyorsanız o başka. Xmp profil destekli ram olması önemli değil, bnde arkadaşın b 650 sisteminde expo olmayan xmp profilli ramleri denedim sorunsuz çalışıyor. (5600 mhz)


    Tabi ram kiti ve anakartta uyum sorunu falan olmazsa. 6000 mhz üzeri ram denemedim için yine de görebileceğiniz hızlar için tam bir şey diyemem. Çünkü her ram kiti her anakart aynı sonuçlar olmuyor bazen.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Daha önce XMP ram kullanmıştım profil seçip direk ramin desteklediği frekansa çıkabiliyorduk. Anladığım kadarı ile EXPO da benzer bir standart. Ama manuel olarak nasıl ayarlamam gerekiyor bilmiyorum. RAM'leri de açmak istemiyorum belki satarım değeri kaybolmasın diye. Öyle bekliyor sistem.

  • erdemefe E kullanıcısına yanıt

    Biosa girip,frekanları elle seçebilirsin Manuelden kastımız o.

  • erdemefe E kullanıcısına yanıt

    Şimdi ramlerin kutusunu açıp açmama konusuna karar a biz bir şey diyemeyiz , o karar size ait. Açarsınız umdunuz gibi olmaz sonuç arada kalmak istemeyiz :)


    Kendiniz biostan ram bölümünden frekans , cl , voltaj ayarları gibi bir şeyler var her anakartta vardır birbirine benzer. Yukarda metin hocanında dediği gibi. Biostan auto olan bazı ram ayarlarını manule olarak seçip yapacaksınız.


    Mesela xmp profili açtınız o zaten genelde en yüksek mhz hızında çalıştırır. Mesela 6000 ise 6000 - 6400 ise ram kiti 6400 gibi. Orada freakans hzılarını seçeneklerini görürsünüz yukarda aşağı doğru , elle seçilecekse istenilen mhz hızı seçilir ama cl değerleri ve voltaj ayarlarıda ona göre yapılmalı.


    Seçilse de mhz değeri , diğer ayarlar yapılmazsa biostan save exit denilip çıklsa bile sistemi açmayabilir diit sesi bile gelmez siyah ekranda kalır. Biosa reset atmak falan gerekebilir. Siz you tube da bunların tam nasıl yapıldığını izleyerek bir bakın sonra karar verin. Rastgele yapmayın.


    Bnce en güzeli elinizdeki ramleri takın zaten biosta belli bir ayarda başlıyacak en kötü 4800 mhz gibi hızlarda açılır sistem siz onu xmp seçerek ( xmpnin içinde 2- 3 seçenek olur ) ordan en yüksek gösterdiği mhz değerini seçerek devam edin.


    Manuel ayarlar biraz daha karışık gelebilir çünkü. Bilen birisi ile yapılmalı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.