Şimdi Ara

AZİZim sen kimsin NESİN? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM1903

    İş aziz yıldırıma gelincemi uçurumlar göze batıyor?

    Malesef Türkiye de adalet sistemi böyle işliyor, yapacak birşey yok.

    Adam öldürürsün 5 yıl yersin, bir başka kişi adam öldürür 8 yıl yer.. Aradaki farkıda, anlayamayız.

    Mesele, kaç yıl yatıp yatmayacağı değil, türkiyenin büyük kuluplerinden birinin 10 seneden fazla başkanlığını yapan adamın bu kadar şeyle suçlanması.. Hele bir de suçlamalar kabul edilir, ceza kesinleşirse vah halimize..

    Sen mevzuuyu yanlış anlamışsın. Aynı suçlar arasında ki ceza farklarından değil farklı suçlar arasında ki cezaların orantısızlığından yakınıyor Yılmaz Özdil bu yazısında.
  • Bu adamın herhangi bir şeyi savunması için hükümet karşıtı bir konu olması yeterli. Fenerliler işi siyaset ve cemaat gibi saçmalıklara bağladığı için o da balıklama atlamış ve komik duruma düşmüş.
  • Ona bakarsan baklava çaldı diye 5 sene yiyen de var. Tabii ki her şeyimizin çarpık olduğu gibi, adalet sistemimiz de böyle ama işte Aziz'e gelene kadar neler var. Nedense böyle şeyler Aziz'e 130 yıl ceza istenince insanların aklına geliyor ancak.
  • 24 şehidi fırsat bilip nasıl olsa millet şimdi ağlıyor diye deniz feneri hırsızlarını ertesi gün bıraktıran çetebaşı abd de yaşayan bir oluşumdan bahsediyoruz beylerbunlardan vicdan veya adalet beklenirmi..ama sabır sadece sabır bu dünya koskoca sultan süleymana kalmadı elbet bizimde hesap soracağımız gün gelecek o güne kadar sabır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FALÇATA1907

    24 şehidi fırsat bilip nasıl olsa millet şimdi ağlıyor diye deniz feneri hırsızlarını ertesi gün bıraktıran çetebaşı abd de yaşayan bir oluşumdan bahsediyoruz beylerbunlardan vicdan veya adalet beklenirmi..ama sabır sadece sabır bu dünya koskoca sultan süleymana kalmadı elbet bizimde hesap soracağımız gün gelecek o güne kadar sabır

    Niye sürekli bunu yazıyosun




  • Bu şikeyle ceza olayını abarttılar arkadaş.. "138 sene isteniyor" tabiri reeli yansıtsa da yansıtmasa da çok abartılı görünüyor.. Sonuçta bu bir spor, tabi ki şike olmamalı, suç olmamalı ama Yılmaz Özdil'in de söz ettiği gibi kesip parçalayanlar, cinayet işleyenler öyle suçlar alıyorken futbolda şike ya da başka benzeri işlerin bu denli cezalarla rakamsallaştırılması çok abartılı.. Ki bizim ülkemizde artık şike yapmadan, ona buna yedirmeden, dayının tanıdığı olmadan da işler yürümüyor zaten.. Her yerimize işlemiş arkadaş, işlerin yürümesi için bi bedel ödeniyor, her sektörde böyle.. Umarım şu ülkede işlerin doğru düzgün olacağı günleri görürüz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

    Türkiye'deki adalet sistemi böyle işliyor diye yanlışı sürekli kabul mu edeceğiz peki? Mustafa Balbay, halkın vekili geçen hafta Perşembe tutuklu olarak 1000. gününü doldurdu hapiste, ama kimsenin haberi olmadı. İnsanlar sesini duyurmaya çalışıyor ama duyurmamak için özel çaba sarfeden özel yetkili birileri var ülkede.

    Sevgili kardeşim, özellikle ''tutuklu'' kelimesine vurgu yapmışsın, ne de güzel yapmışsın..

    Tutukluluk nedir? Üzerinde bir iddia olan insanların, yargılama sürecine kadar içeride tutulmasıdır, bu suçlu olduğunu göstermemekle beraber, kaçma ihtimali, delil yoketme gibi nedenlerden dolayı uygulanır..Gelişmiş ülkelerde örneğin Fransa'da bu süre 4 aydır, bu süre içerisinde hangi nedenlerle tutuklandıysa, savcı iddianamesini hazırlar ve yargı sürecine geçilir..Gelişmiş ülkelerde hep bir sınır var bu civarda..

    Şimdi gelelim bizim ülkemize..Burada Ergun Poyraz isimli yazar 27 temmuz 2007'den beri tutuklu yani henüz yargılanma aşamasına geçilmedi..Kaç sene olmuş? Eğer ceza kesilse çoktan çıkardı bile..

    Dolayısıyla sen burada ne kadar anlatsan da, burada bu halkın içinde bunu anlayacak kapasitede olmayan birsürü insan var malesef..Yukarıda örneklerini görüyoruz ve malesef ki hiçbir zaman verecekleri cevap bitmiyor..




  • tek bir suç için değil,birden fazla suçu toplayınca bu ceza isteniyor.ben hep bu kadar cezanın saçma olduğunu söyledim ama..
  • Bu adamı sevmiyorum. Tamamen insanların suyuna giden, ne duymak istiyorsa onu söyleyen birisi. Ve bir çok kez yalanlarla ırkçılık yapmıştır.

    Neyse konuya gelirsek bu sefer katılıyorum. Ülkemizde yargı sorunlu bunu herkes biliyor.
    Bir de yanlış bilmiyorsam 130 sene istenmesi önemli değil mahkeme gidip 10 sene de verebilir.
  • Çıkar amaçlı suç örgütü ve nitelikli dolandırıcılığı hala hiçkimse anlamamış... Hiç mi programda avukatları izlamediniz. Renktaşlar da dahil buna..

    6222 den önceki maçlarda şike iddiası var, ancak kanunda şike ile ilgili madde yok. Bu nedenle Aziz Yıldırım yasadan önceki dinlemeleri sonucu şike iddiası var diyor savcı. Bunuda çıkar amaçlı suç ve nitelikli dolandırıcılık diyor.

    Şunu anlayın Aziz Yıldırım sadece şike yapmakla suçlanıyor... İddialar doğru çıkarsa, mahkeme tarafından 130- değil 180 sene yatsın o ayrı. 100 defa belirttim Fenerbahçe ye ŞİKEÇİ damgası verdirmek cezaların en büyüğü zaten. bundan büyük ceza mı var. Ama asla nankörlük yapmayacağız. Mahkeme bitene kadar sonun kadar arkandayız BÜYÜK BAŞKAN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Sacmalik. 150 alsa ne olur 20 alsa ne olur? Adam gelmis 60 yasina.

    Buda yurdum insanı...
  • Ne gerek var bu çarpık cezalarla karşılaştırmaya büyük liglerin yasalarıyla karşılaştırmak yeterlidir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malumatfuruş

    quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Sacmalik. 150 alsa ne olur 20 alsa ne olur? Adam gelmis 60 yasina.

    adam onu demiyor ama aradaki bu uçurumun nedenini soruyor.

    kanunu adam gibi çıkarsaydılar arkadaşım
    onudamı biz çıkardık kendileri istedi
    Şekıp M.OĞLU galiba yanılmıyorsam NTVSPORDA alt yazı şeklınde cezaların çok yüksek olmasını istiyoruz diyen kendileri şimdi ağlamanın ne anlamı var
    Basın için yapıldı o yasa deniliyor Mehmet demirkol oyle demişti
    eee keser döner sap döner gün gelir hesap döner bu işler böyle
    şimdi ağlamanın zamanı değil
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.