Şimdi Ara

Azerbaycan Tıp Üniversitesi - Tıp Fakültesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
294
Cevap
8
Favori
81.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BlackPearl99 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Hocam yani Yöklü gelenlerin 2-3 katı kadar Yöksüz öğrenci geliyor. Bu gelenlerden de büyük çoğunluğu 200-300 puanlı kişiler. Şuan sistem nasıl bilmiyorum ama önceden barajı geçen, gelip burada tıp okuyordu. Böyle arkadaşlar nasıl denklik alsın ki. Şahsen almalarını da istemem ben zaten. Büyük çoğunluğunun dersle falan alakası yok. Bu tipler yüzünden Türkleri başarısız, serseriliğe gelmiş gibi gören çok Azeri var. En sinir olduğum şey de bu zaten.

    Tabi bunlar sizin için geçerli değil, yine sıralamaniz iyi. Zaten sanirim artık 50 bin barajını geçemeden gelenler denklik için başvuramayacaklar. İnşallah öyle olur.
  • Merhaba, gsm sms onayını yapamadığım için ben yazamıyorum. Burayı devamlı kontrol edemiyorum, instegram adresin varmı?
  • Hocam, 1. ve 2. dönem arasında ne yapıyorsunuz ve nerede kalıyorsunuz? Ara tatilde yurtta kalmaya devam edebiliyor musunuz? Yılda kaç kere evinize dönebiliyorsunuz? Bir de ders kitaplarına ne kadar para harcıyorsunuz? Yazın vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok soru sordum kusura bakmayın ama bu bilgileri edinecek kaynak bulamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minas27 -- 21 Temmuz 2019; 0:21:35 >
  • İngilizcem idare eder İngilizce mi önerirsin Azerice mi?
    Türkiyede kredi alabiliyoruz ya Azerbaycanda okursak da alabiliyor muyuz?
    Okul ekstra masraf çok çıkarıyor mu?
    Vize gerekli mi?
    Sınavsız gitmek istemiyorum 38k dayım. Tercih listemde olunca yalnızca sınavla girilen kontenjanla girebiliyorum değil mi?
    Hatayda yaşıyorum,uçakla mı gidiyorsunuz farklı yollar tercih ediyor musunuz?
    Mevsim şartları nasıl?
    Farklı bir ülke olduğu için ailem biraz kaygılı ve tabi ben de sizde de olmuş muydu bu kaygı?
    Hastalandığınızda hastanelerde türkiye sigortaları geçerli mi, geçerli değilse çok masraflı mi?
  • Nibelungen27 kullanıcısına yanıt
    40k ya gelir mi sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Minas27

    Hocam, 1. ve 2. dönem arasında ne yapıyorsunuz ve nerede kalıyorsunuz? Ara tatilde yurtta kalmaya devam edebiliyor musunuz? Yılda kaç kere evinize dönebiliyorsunuz? Bir de ders kitaplarına ne kadar para harcıyorsunuz? Yazın vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok soru sordum kusura bakmayın ama bu bilgileri edinecek kaynak bulamıyorum.
    Okul yurdunda tatilde kalmak mümkün mü bilmiyorum maalesef ama benim kaldığım özel yurt tatilde kapalı oluyor. Yılda 2 kez yani yarıyıl tatili ve yaz tatilinde gidiyoruz eve. 1 haftalık yılbaşı tatili ve 10 günlük Nevruz tatili de var. Durumu olan arkadaşlar o tatillerde de gidiyor. Ders kitaplarını fotokopi alıyoruz, sadece Anatomide zorunlu olarak orijinal alıyoruz. O da 35 manat falan tutuyor. Son sorunuzu tam anlamadım ama yaz tatili 2,5 ay falan oluyor, Türkiye'de geçiriyoruz.

    Estağfurullah ne kusuru, bizim okul hakkında doğru düzgün kaynak olmadığının farkindayim. İnternette falan hayatında Azerbaycan'a gitmemiş insanlar konuşuyor genelde. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyzacavas

    İngilizcem idare eder İngilizce mi önerirsin Azerice mi?
    Türkiyede kredi alabiliyoruz ya Azerbaycanda okursak da alabiliyor muyuz?
    Okul ekstra masraf çok çıkarıyor mu?
    Vize gerekli mi?
    Sınavsız gitmek istemiyorum 38k dayım. Tercih listemde olunca yalnızca sınavla girilen kontenjanla girebiliyorum değil mi?
    Hatayda yaşıyorum,uçakla mı gidiyorsunuz farklı yollar tercih ediyor musunuz?
    Mevsim şartları nasıl?
    Farklı bir ülke olduğu için ailem biraz kaygılı ve tabi ben de sizde de olmuş muydu bu kaygı?
    Hastalandığınızda hastanelerde türkiye sigortaları geçerli mi, geçerli değilse çok masraflı mi?
    Sizin İngilizceniz iyi olsa bile hocalar genelde İngilizce'de dersleri daha yüzeysel geçiyor. O yüzden ben Azerice tavsiye ederim ama siz bilirsiniz. İngilizce'deki eğitim de vasat diyemem.

    KYK kredisini soruyorsanız evet alabiliyoruz

    Ekstra masraf olarak, oturum izni için yıllık 90 manat var; ders kitapları için de genelde fotokopi kullandığımız için dönem başına 50 manat falan da onlar tutar. Onun dışında olağanüstü bir şey olmazsa masraf olmuyor.

    Bordo pasaportluysanız vize gerekli evet. Vize türü olarak mutlaka öğrenci vizesi almalısınız.

    Tercih yapıp yerleşirseniz 40 kişilik yöklü gelenler kontenjanında oluyorsunuz, tercih yapıp kazanamazsanız yöksüz olarak başvuru yapabilirsiniz yine. Elbette tavsiye etmiyorum yöksüz gelmenizi.

    1 kere otobüsle geldim, onun dışında hep uçakla gidip geliyorum. Azerbaycan'ın havayolu şirketi olan Buta Airways'ten erken bir vakitte alırsanız diğer havayollarına göre çok daha uyguna geliyor. 120 manat yani 400 lira civarı.

    Mevsim şartları olarak özellikle sonbahar ve kışın olmak üzere çok aşırı bir rüzgarı var Bakü'nün. Kar da hiç yağmadı 2 senedir. Çok soğuk ve rüzgarlı geçti kışlar. Yazın çok sıcak ve nemli oluyor. Ama tabi bi Antalya falan kadar olamaz nemi.

    Bende yurtdışı sadece merak uyandırıyordu, kaygim olmadı Elbette Türkiye'de alıştığınız birçok şeyden farklı şeyler ve zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Farklı bir devlet, farklı bir yönetim, farklı insanlar.. Ama insan zorluklara da alışıyor bir süre sonra.

    Bu sene çıkan bir kararla üniversitenin hastanesi öğrencilere ücretsiz oldu. Yine de sigorta sorunuzu cevaplayayim, hayır geçerli değil Ve evet öğrenciye ücretsiz olmasaydı baya masraflı olabiliyordu. İlaçlar da çok pahalı bu arada.




  • gandalfthewhite11 G kullanıcısına yanıt
    Pek sanmıyorum ama yine de belli olmaz
  • Nibelungen27 kullanıcısına yanıt
    Yök denklik bunlar ne oluyor açıklarmısınız ?
    Ben 44 bindeyim belki yazabilirim gelirse giderim .
  • burak4268 B kullanıcısına yanıt
    Tercih listesine yazarsaniz yök ile yerleştirilmiş oluyorsunuz ve dimlomaniz Türkiye de denkliği oluyor demek ama para vererek direk gidenler osym nin yerlestirmedigi kişilerin diplomasını devlet tanımıyor
  • Peki Türkiye'ye dönünce hangi fakültede okuyacağınızı nereden öğreniyorsunuz?
    Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesinin hem İngilizce hem Türkçe tıp fakültesi var. İngilizce tıp okuyan bir öğrenci buraya dönünce buraya yerleştirilirse eğer eğitimine İngilizce devam etme şansı var mı bunun hakkında bir bilginiz bulunuyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minas27 -- 21 Temmuz 2019; 11:43:56 >
  • Minas27 M kullanıcısına yanıt
    Belki üniversite ile görüşürseniz şansınız olabilir ama ben sanmıyorum. Normalde Türkçe bölüme yerleştiriliyorsunuz.
  • Açıklamalar çok faydalı oldu. Çok bilgi sahibi oldum. Ben oğlumun buraya gitmesini istiyorum. Çok az bir bilgiye ihtiyacım var. Direk görüşmek istiyorum sizinle. Tel veya mail adresi verebilirmisin iz.
  • hocam hazırlık şubatta bitince türkiyeyemi dönüyorsun yoksa hemen 1. sınıfamı başlıyorsun. 3. sınıftan sonra türkiyeye geldiğinde ücret ödenmiyor deniyor ama yazılı olarak bir yerde göremedim.(Kıbrıs DAU devlet üniversitesi burda da son 3 ylı marmara üni. okuyorsun ama ücretini ödüyorsun)Sen azericeyi öğrenebildinmi. Okul yurdunumu tavsiye edrsin özel yurdumu yoksa bir kaç arkadaş ev mi kiralasa(güvenlik, ücret, temizlik, kalan işi sayısı vb.) kayıt için gidip tekrarmı dönüyoruz. Ortalama zorunlu ihtiyaçlar için en az yurt ve yemek için 1500 tl civarındamı gidiyor acaba. Bende oğlumu diş yerine buraya göndermeyi düşünüyorum.Yeşil pasaport için vize gerekmiyor sanırım. Ayrıca siz nerelisiniz. Formda baya bilgi vermişsiniz tşkler
  • Hocam birde diplomada turkiyedeki üniversitenin adımı yazıyor yoksa her iki üniversiteninde adımı yazıyormuş bilginiz varmı
  • nalakayahu N kullanıcısına yanıt
    Benim de bu sene ilk mezun yılımda maalesef 40 bin yaptım burası olmazsa bir daha kalmayı düşünüyorum nasıl bir psikoloji yasadiniz acaba kalmak avantaj mı
  • Nibelungen27 kullanıcısına yanıt
    Turkiyede bi uni ye gelininde ücret ödeme devam ediyormu??bir bilgin varmı bu komu hakkında
    Cevabın için şimdiden tesekkurler
  • hakan-0005 H kullanıcısına yanıt
    Evet şubatta hazırlık bitince Türkiye'ye dönülüyor, 1. Sınıf 15 Eylül'de başlıyor.

    Türkiye'ye dönünce ücret ödenmediğini yazılı olarak göremezsiniz, ama emin olabilirsiniz ödenmediğine. Dönmüş olanlardan da bilgi aldık o konuda.

    Bulabilirseniz özel yurdu tavsiye ederim, ev kiraları baya pahalı çünkü. Güvenlik olarak sıkıntı yok ama temizlik de problem olur evde.

    Kaydı yaptıktan sonra derslerin başlamasına 1 hafta falan kalıyor, yani dönmeye gerek yok; bekleyebilir oğlunuz.

    Ben yurt olursa 1000 lira civarı, ev olursa 1500 lira civarı olarak ortalama bir masraf çıkarıyorum. Kişiye bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Yeşil pasaport için vize gerekmiyor, ben de yeşil pasaportluyum.

    Rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibelungen27 -- 21 Temmuz 2019; 17:12:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bnkkibris

    Turkiyede bi uni ye gelininde ücret ödeme devam ediyormu??bir bilgin varmı bu komu hakkında
    Cevabın için şimdiden tesekkurler
    Rica ederim ama lütfen açıklamaları ve cevaplanan soruları inceleyin

    Sorulmamış veya açıklanmamış sorularınız olursa yine sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.