Şimdi Ara

Aynı aracın 3 versiyonu arasında kaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    sebeplerim ve merak ettiklerimi aşağıda sıralayacağım eğer fikirlerinizi gerekçeleriyle yazarsanız minnetkar kalırım.

    Aracı 100.000km ye kadar kullanırım diye düşünüyorum ortalama yıllık kilometrem 10.000 - 15.000 arası. TSK mensubuyum ve OYAK kampanyasından yararlanacağım.

    ---------------VERSİYON--------------------------FİYATI---------oRTALAMA YAKIT(Şİ/ŞD/ORT)-------TORK(nm)----------AYLIK TAKSİTLERİ
    a. Yeni Clio Icon Turbo 90 bg Stop & Start----34.100 TL---------------5,6/3,9/4,5--------------------------137 --------------------- 663 TL

    b. Yeni Clio Icon 1.5 dCi 75 bg-----------------37.800 TL---------------4,3/3,2/3,6--------------------------200-----------------------730 TL

    c. Yeni Clio Icon 1.5 dCi 90 bg Stop & Start-- 39.700TL -------------- 4,1/3,3/3,6------------------------- 220----------------------760 TL

    1) ilk aracın avantajları taksit tutarı, vergi dilimi ve yıllık bakım maliyetleri dezavantajları Uzun yolda kullandığımızda motor hacminin küçük olması benzin tüketimini arttırır mı? yeni nesil turbo motor arıza sıklığı ? ve performansı anlamında diğerlerinden geride, yakıt anlamında diğerlerinin taksit tutarlarına kıyasla birbirlerinin amorti ederler diye düşünüyorum.
    2) performansı benim icin yeterli diye düşünüyorum ama bakım maliyetleri beni yorar mı 5-6 yıl sonra satmaya kalksam fazla km de dizeli satmak ?
    3) karart gözünü al diye seytan ama gelir belli tek maas ve ekonomik hesabımızı bilmemiz lazım?

    okuyup kafa yoran herkese tesekkür ederim.







  • ........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 3 Kasım 2012; 14:29:57 >
  • bende hata veriyordu bende yüklenmedi zannedip tekrar gönderdim:) şimdi digerlerini sildim ama umarım cevap yazan olur tek baslıga:)
  • 7 konu vardı ... Sıkıntı yok şuanda
  • Eğer bütçen elveriyorsa elbette c şıkkı
    Nedenini sorarsan benzinli dizel arasındaki 5.000 Tl yi amırti etmeyi kendin hesapla varsayalım yılda 15.000 km yaparak bakım masraflarınıda işin içine ekleyince 3-4 yılda amorti edemedin ki edersin bu aracı satarken benzinliylr aynı fiyata satmayacaksın ki
    Hem diğer şıklardani araçlardan daha kolay satarsın hem daha pahalı satarsın kendinden pay biç
    İkinci el araba alacaksın aynı arabanın 3 modeli var karşında eşit durum ve kilometrede
    Benzinlisi 25.000 - dizel 75 ps olanı 27.000 - dizel 90 ps start-stop olanı 28.000 olsa hangisini alırsın
    Birde kullanım açısından düşün hangisi daha kullanışlı olur diye bence fark ortada
    Bütçen elveriyorsa ve beğendiysen bence kesinlikle 90ps dizel.


    Tlfndan yazdım imla hataları için özür dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayda ortalama 1.000 km yaptığımızı varsayalım.

    benzinli olanı 4,5*4,7*10 = 211 TL
    dizel olanı 3,6*4,2*10=151 TL

    iki aracın aylık taksitleri arasındaki fark 97 TL ve vergi dilimi sebebi ile aradaki aylık tutar 25 TL toplamda aylık benzinli digerine oranla 122 TL - 61TL = 61 TL :)
    *60 = 3600 bir de bakım maliyetlerini hesaba katarsak fark daha da artar diye düşünüyorum. hesaplar böle ama yine de ikna olamıyorum benzinliye. ah bütce kısıtlı olmayacakta hic bakmıcan böle hesaplara. aslında her ay 1.000 km de yapılmayabilir bazen ama bayramlarda seyranlarda fazlası yapılır dengeler sanırım.
  • a ve b şıkları arasındaki taksit farkını yakıt farkı kapatıyor tavsiyem B alın.

    Kendi zevkiniz için C i de düşünün fakat satarken C ye verdiğiniz farkın korunmasını beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75bg dizel ile 90bg dizelin performans farkı hissedilir düzeydemidir ki?
    bide benzinli olanda turbolu 90 bg . en ekonomik olanı gözetliyorumda ondan bu tereddütüm
  • Yerinizde olsam kesinlikle 0.9 tce motorlu versiyonu alırım.
  • nedenini acıklar mısınız ? az sonra denemeye gitcem bende sizin önerilerinize göre daha elestirelbakabilirim araca
  • bir seçenek daha :) Yeni Megane HB Joy 1.6 16v CVT Otomatik 115 bg fiyatı 35.400ama donanım olarak clio 4 icon ile hicte boy ölçüsecek düzeyde degil. ama bu da c sınıfı ve daha gösterişli mi ne sanki lpg uyumlu mudur ki? aradaki donanım farkları artı 4 hava yastıgı esp hız sınırlayıcı sabitleyici navigasyon renault elsiz serbest kart sistemi par yağmur ve far sensörü
  • Benzinli olanı test ettim. Yerinizde olsam o kadar sesli ve titreşimli bir araba almazdım. Motor sesi güzel ama bassanda motor sesi var basmasanda. Ben yeni bir arabanın bu şekilde üretilebiliceğini hiç düşünmezdim.

    Madem benzinli aracın konforlu sürüşü yok zaten dizel araç için ekstra bir aylık gideriniz olmayacak. Dizeli şeçmek daha mantıklı.

    Ama ileride benzinli clio ya lpg takılabilir. O zaman türkiyenin enaz yakan arabası olma ünvanını taşır.

    Ben satarken dizel olanın daha yüksek fiyattan satılacağını düşünmüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla 7-8 yıl kullanıcaksınız. Bu yaşdaki araçlara bakarsanız dizelleri ile benzinlileri aynı gidiyor. Ama kullanırken aradaki farkı çok rahat çıkartıcaksınız.

    Bence aylık 30 lira sizi ne kadar sıkar onu düşünün.

    Benzinlisi biraz zevk işi.
  • az önce Yeni Clio Touch 1.5 dCi 90 bg Stop & Start aracı inceledim ve test ettim.
    bi kere aracın hem ic hemde dıs estetigine hayran kaldıgımı söyleyebilirm. motorun performansıda gayet tatmin edici düzeydeydi ve özellikle yol tutusu bana cok güven verdi.
    yukarıda bahsettigim versiyonlar icerisinde bütcem geregi F/P anlamında Yeni Clio Icon Turbo 90 bg Stop & Start almaya daha yakın duruyorum. aracın performansı anlamında dizel 90bgliği aratmayacagını ikisinide deneyen arkadaslarımdan ögrendim. ancak motor sesi daha fazla hissediliyormus iceride. cokta önemsemedigim konu bu ses mevzuu cünkü bu testi tamamen camlar kapalı ve müzik kapalı pür dikkat test ediyoruz ancak ben simdiye kadar hic bu sekilde arac kullanmadım. ya cam acıktır ya da müzik o zaman bu kadar yoracagını pek düsünmüyorum abimi bmv 5.40 dizelinden daha az ses almıyordur iceri herhalde:)
    tek korkum ilk mesajımda da belirttiğim aracın motor hacminin kücük olmasının uzun yollarda dezavantajı olurmu ?
    bir de yeni nesil bi motor arıza durumu konusundaki tereddütler?




  • 3 paket sigara parasına üst donanım tercih edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayda 730 tl veren hiç acımadan 760 tlde verir.almışken seçenekler arasındaki en iyisi olsun,üstelik 30 liralık bir fark varken.bir kez alınıyor sonuçta.
  • arkadaşlar sanırım ilk secenegin taksit tutarı dikkatinizden kacmıs tabiki 730 olsa 760ıda veririm ama, beni en cok ikileme iten 0,9 tce olan 663 tl taksit tutarı 1.5 dci olan 760Tl :) yani arada 100 tl ve ayda yaklasık 25 tl lik bir vergi farkı var yani 125 TL aylık fark var ve benim ayda 1500 km yapmam gerekiyor ki amorti olsun arada ki fark. bahsettigim konulardaki tereddütüm olmasa ben 0.9tce almaya niyetliyim
  • Dizel ve dolu olmalı. Hem araca korkmadan binersiniz hemde satarken daha rahat satarsınız. Karar sizin ama devir ekonomi devri. Arabayı almak kadar işletmekte önemlidir. Uzun yol yapacağınızıda varsayaraktan da 1.5dci 90hp icon diyorum. Satarkende rahat edersiniz. Şimdiden hayırlısı olsun.
  • benzinli 34 bin tl olanı alın, yapacağınız km dizeli amorti edecek kadar değil buna birde vergisi ve bakım maliyeti ile birlikte ödeyeceğiniz farkı kapatmanız olanaksız . zaten mazotu benzine eşitleyecekler gereksiz para harcarsınız, bunu 8-10 sene sonra geri almanızda olanaksız .
    benzinli alın küçük hacimli bir motor dizele göre fazla yakmayacaktır , dizelin dar devir aralığında kıvranmakta ayrı bir eziyet. mantıklı olan benzinli ve en ucuz olanı.
  • türklerin ön yargısını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur..

    0.9 çekmez, gitmez, yokuşta bayılır diye bi ön yargı olabilir, satarken zorlanabilirsiniz..

    en güzeli dizeli alın (1 depo ile 1200km gidiyo fabrika verisine göre). bi alt donanımda gayet güzel "touch" onada bi bakın derim
  • bir iki yıl icerisinde artık tüm markaların az hacimle yüksek tork ve verimli yakıt tüketimi üreten motorlar üreteceği sinyalleri cok belirgin piyasada
    aracın performans anlamında verimliliği pek düşündürmüyor ayrıca yeni motorlu taşıt vergisi düzenlemesinde dizel araçların vergilerinin daha da artacağı haberlerde cıkmıstı. tek sorun benim acımdan motor ömrü ve arızası halinde bakım maliyeti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.