Şimdi Ara

Aynı Ağda MacBook 600, Windows 20mbit. Sorun ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Dün sabahtan beri garip bir sorunla karşı karşıyayız evde. Ben ve kız arkadaşım ikimiz de evden çalışıyoruz. Evdeki ağ 1000mbit/s ve şimdiye kadar bütün cihazlar ortalama 500-600mbit hız alıyordu speedtest ile baktığımızda.


    Dün kız arkadaşım kullandığı Windows laptopun hızından şikayet etmeye başladı ve çalıştığı firmanın IT'sine şikayet için kayıt oluşturdu. Cevap olarak da internetinin yavaş olduğunu, modeme yakın bir yerde çalışması gerektiğini söylediler. Speedtest ile baktık, gerçekten de yavaş, 20mbit'i geçemiyor. Ben ise aynı odada 600mbit üstü alıyorum kolayca.


    Evdeki cihazlar ve SpeedTest sonuçları yaklaşık şöyle:

    - Macbook Pro M1 - 500+

    - Macbook Air M1 - 500+

    - 2 farklı iPhone - 500+

    - Eski bir Samsung - 500+

    - Windows laptop - 15...


    Dün modemde 2.4GHz ve 5GHz ayarlarıyla oynadım biraz. Güvenliği WPA2'den WPA3'e çevirdim. Misafir WiFi kanalı oluşturdum falan değişen olmadı. Ethernet ile de bağlandık, sonuç aynı. Modem ayarlarını sıfırladım, yine sonuç aynı. "Sorun verdiğiniz laptopta" demeden önce, modem ayarlarından bakıp değiştirebileceğim bir seçenek var mı acaba merak ediyorum. Şuan kullandığım setup bu şekilde:

    Aynı Ağda MacBook 600, Windows 20mbit. Sorun ne?


    Teşekkür ederim şimdiden gelecek yanıtlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 23 Ağustos 2023; 10:21:51 >







  • Modem ayarlarında değiştirmeye gerek olan bir şey göremedim. Windows pcnin driverları güncel mi? Win sürümü güncel mi? Güncellerse eğer wifi driverını komple silip tekrar temiz kurulum yapın. En basit şekilde aklıma gelen çözüm bu. Ama hani ethernetle de sorun yaşadığınız için windows update beli bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.

  • Aklı Selim A kullanıcısına yanıt

    Evet haklısınız. Windows güncel fakat laptop şirket tarafından kontrol edildiği için driver güncellemesini biz yapamıyoruz.

  • Akla gelen ilk sorun driver diğer arkadaşın da dediği gibi. IT birimine gönderip format rica edin. Windows üzerinde ağ bilgilerinin screenshotunu çeker misiniz? Ethernet ile ve WiFi üzerinden kontrol edersek belki sorunu netleştiririz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şirket bişlgisayarından ne beklenir ki? 20mbit bir iş için yeter de artar bile. muhtemelen hız sınırlaması yapmışlardır diye düşünüyorum. bunu yapıyor olmaları gayet doğal çünkü, şirket içinde herkesin bant hızı free olsa.. yani Aynı Ağda MacBook 600, Windows 20mbit. Sorun ne?  uğraşmaya değmez. hatta iş haricinde başka bir işlem bile yapmayın o pc'de. özeliniz felan kalmaz.




    tavsiyem masa üstüne bir notepad açın ve ismini değiştirin. " bunu oku " olabilir. içeriğine de: bunu yazan tosun, okuyana.. yazsanız yeterli olur. makineyi teslim ederken silmeseniz de olur. Aynı Ağda MacBook 600, Windows 20mbit. Sorun ne? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 23 Ağustos 2023; 16:48:53 >
  • Yanıtlar için teşekkür ediyorum. Konuyu sonunda çözdük.


    Kız arkadaşımın firması genel kullandıkları VPN'e ek olarak bir de ağ trafiğini takip eden bir eklenti daha kullanıyormuş. Sorunun sebebi de bu eklentinin hız limitiymiş. Farkettikten sonra IT ile görüşüp bunu artırmalarını talep ettik.


    Her ne kadar speedtest üzerinde çok büyük bir değişim olmasa da performansı olumlu etkiledi, sorunu bir şekilde çözmüş olduk.


    @haykoatmaca, ikimiz de evden çalışıyoruz. Dediğiniz ofisten çalışıyor olsa mantıklı fakat evde böyle bir limit olması can sıkıyordu. İkimizin de kişisel kullandığı Macbook'lar var zaten. Ha istesek de özel bir işlem yapamıyoruz onun laptopunda, iş harici bütün trafik engelli, gmail'e bile giriş yapamıyor oradan Aynı Ağda MacBook 600, Windows 20mbit. Sorun ne? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 4 Eylül 2023; 11:28:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.