Şimdi Ara

aynı ağ farklı iki isimde görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, iki sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

    1. başlıkta da belirttiğim gibi evde bir modem var ve ağın adı "ONUR" fakat bilgisayardan wi-fi açtığımda "ONUR" ve "ONUR2" adında iki tane ağ var. ikisine de aynı şifreyle girebiliyorum, ikisi de aynı ağ ve işin garip yanı bu "ONUR2" ağı başka cihazlarda gözükmüyor.forumda buna benzer bir konu var ama başlık sahibi olay sonuca kavuşmadan gitmiş.

    2. aslında diğerinden daha önemli ve hatta ilk sorunun yol açtığını düşündüğüm, yaklaşık 5 aydır muzdarip olduğum sorun da şu ki: internet bağlantısı sürekli kopuyor ama ne zaman koptuğu ilginç; mesela steamden oyun indiriyorum, saatlerce indirme hızı hiç düşmeden ve bağlantı kopmadan indirme işlemi yapabiliyor, evdeki 3 farklı telefon ve 1 tabletten ve hatta televizyondan da hiç bağlantı sorunu yaşamadan sorunsuz bağlantı kurabiliyorum, saatlerce download yapabiliyorum. fakat tarayıcıda* dolanırken (sıradan bir dolaşma forumlar,gazeteler,youtube vs.) veya online bir oyun oynarken her 5-10 dakikada bir internet gidiyor (bu sırada başka cihazlarda var) ve "ONUR ağına bağlanılamıyor " yazıyor, hemen "ONUR2" ağına bağlanıyorum fakat 10 dakika sonra o da kopuyor. böyle böyle sürekli ondan ona geçip duruyorum ve artık gerçekten sinir bozucu olmaya başladı sürekli afk kalmalar, videoların durduk yere donması...

    *bilgisayar 2 yıldır var ve vivaldi çıkana kadar chrome ve mozilla kullanıyordum. ama sorun da vivaldi kullanmaya başladığım zamanlarda ortaya çıktı desem yanlış olmaz.ama sorunun kaynağının o olduğunu sanmıorum. 2 gün önce de vivaldiyi sildim ve yandexe geçtim ama değişen bir şey yok hala sorun devam.

    dün kablosuz ağ bağdaştırıcısını hatta bilgisayardaki tüm driverları güncelledim belki sorun onlardadır diye ama hala değişen bir şey yok.

    sonuç olarak, sorunun kaynağıyla ilgili bir fikri olan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum







  • ağ ve paylaşım merkezinde kablosuz ağları yönetten iki ağıda kaldırdığın zaman tek ağ kalması lazım.
    kablosuz driveri güncelleyince kopma sorununda çözülebilir.
  • hocam, dediğinizi yaptım ve şu an sadece ONUR ağı gözüküyor ama bağlantı yine gidiyor, bu sefer tekrar bağlanabilmek için wifiyi kapatıp açmam falan gerekiyor. driverı zaten güncelledim.
  • onur2 ağı daha önceden kullanıp şifresini değiştirdiğin ağ.
    modemin içinden bgn modu yerine bg modu seçmeyi dene.
  • Hocam, modeme önceden kullanıcı adı: admin, şifre: admin olarak girebiliyordum fakat şu an giremiyorum aslında tam olarak giremiyorum değil de giriyorum 1sn içinde bir şeye tıklayamadan tekrar kullanıcı adı girme menüsüne atıyor. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp bir danışayım. Bu sorun garip geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.