Şimdi Ara

Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 ay önce 2 yıl taahhütlü Türk Telekom Vdsl bağlattım. Sokağa yeni hat çekmişlerdi. Ev müstakil modem direkten gelen kablo ile doğrudan bağlı. Bağlandığından beri interneti sağlıklı kullanamıyorum. Kaç defa aradım bağlantıda kopukluk yaşıyorsunuz güncelleyelim, ekip baksın vs vs dediler hiçbiri çözüm olmadı. Bu nedenle herhangi bir ceza,ücret ödemeden ayıplı hizmet kaynaklı iptal sağlamak istiyorum. Nasıl bir yok izlemeliyim? Btk şikayetinde de bulundum daha yanıt gelmedi ona. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ceza ödemeden iptal edemezsiniz. Eğer 1 Mbit bile olsa çat pat şekilde interneti kullanıyorsanız Türk Telekom için sorun yok demektir, cayarsanız muhtemelen 500-600 liralık bir ceza çıkacaktır. Mantıklı çözüm hattınızı incelettirip tamir ettirmek veya hızınızı düşürüp kopma sorununun önüne geçmektir.

  • Modemdeki hat değerlerinizi paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir. 14 gün içinde cayma hakkınız vardı ancak 1 ayı doldurmuşsunuz iptal etmeniz durumunda telekom size aktivasyon/kurulum bedeli ile birlikte yüksek bir cezai fatura bedeli çıkaracaktır.

  • Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal


    1mbit bile alamıyorum. Modemi kapatıp açmadan hiç girmiyor. Işıklar yeşil yanıyor ama bağlantı kurulamıyor. Müş. hizmetleri de kabul etti bağlantımın sürekli koptuğunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut5513 -- 23 Haziran 2023; 12:39:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    hattınız şu an 42 Mbit hızda bağlı ve SNR değeri 4 yani kötü. Hattınız 30-35 Mbit hıza düşürülürse kopma sorunu ortadan kalkacaktır. Müşteri hizmetlerini arayıp hızınızın düşürülmesini isteyin.

    1 Mbit almanız garip, modem de bozuk olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 23 Haziran 2023; 12:41:36 >
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    SNR değeri çok düşük. Öncelikle hızınızın düşürülmesi gerekiyor, hat direk iç tesisata bile uğramadan modeme geliyorsa kablo uçlarına yeni bir R11 jak çakın eğer ek olarak bağlantı yapılmışsa bu da kopmalara neden olabilir.


    Son olarak modeminizi de değiştirmenizi tavsiye ederim. VDSL2 de Annex A/B PTM türü destekleyen modem kullanılmasında fayda var. 1 mbit hız almanızın nedeni modemden kaynaklı. CRC ve FEC hataları çok fazla olduğu için modem hızı düşürür hatta reset atar.

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Modem turk telekomun kendi verdiği modem. Onu iade etme yada değiştirme talebi mümkün mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Telekom ile iletişime geçip bu paylaştığınız resmi ileterek çok sayıda modemde hata meydana geldiğini, modemin stabil çalışmadığını belirtirseniz başka bir model ile değişimi mümkün olabilir. Şansınıza bağlı malesef bulunduğunuz bölgede başka model stok yoksa yine aynı modelle değişim sağlayabilirler.

  • Merhaba.


    Kaç megabit paketindesiniz bilmiyorum. Hızınızı 30 megabit civarına (30-32) düşürürseniz çağrı merkezi aracılığı ile sorununuz düzelecektir. Aşağı yönlü hız güncellemesi talep ettiğinizi söyleyin. Birkaç basamak düşürdükten sonra düzeldiğini göreceksiniz. İşi garantiye almak için 30-32 ye sabitletin diyorum ben.


    Hat kaldırmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz bu arada.


    Not: Örneğin 50 megabit paketindesiniz diyelim. Paketinizi 35 veya 24 e düşürün. Eğer düşürme imkanı yok derlerse bir kayıt bırakın hat kaldırmadığı için söz konusu paket hızını alamadığınıza dair. Bu sebeple de paketinizin 35 veya 24 ile değiştirilmesini talep edin.



    Sorununuzun çözümü iki dakika bile sürmüyor bu arada. Bağlanın çağrı merkezine ve dediğim işlemleri yaptırın. Problemin düzeldiğini göreceksiniz.




    Not 2:


    Bu siteden sorgulayınca hat kaç kapasiteli görünüyor? Buna paralel olarak ve üstteki çözüm adımları işe yaramaz ise diğer kısımları konuşuruz.

    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal
    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptalwww.netspeed.com.tr
    Netspeed - Limitsiz Mutluluk
    https://www.netspeed.com.tr/altyapi-sorgula



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Haziran 2023; 19:28:42 >




  • ekip neyine bakıyor ki? hattan gelen kabloyu modemine taktıkları andan itibaren zaten senkronizasyonu ve hat değerlerini değerlendirip, en stabil olacak şekilde bir ayarı hattına tanımlayıp, size de tebliğ etmeleri gerekirdi.


    şöyle yapabilirsin diye düşünüyorum. galiba 35mbps paket kullanıyorsun. neyse bu hatta broadcom chipsetli bir modemin gideri var. önce bunu yap. deneme, doğrudan broadcom chipsetli modem kullan. sonrasına da duruma göre isp'ye, snr değerini yükseltmelerini iste. 7 olabilir. sonra ulaşılabilir bağlantı hızından ne kaybediyorsun bunu değerlendir derim. hatta sonrasına snr değerini 1/2 rakamı da olsa tekrar düşürmeyi değerlendirebilirsin.

  • Takip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    ekipler hız sabitleme olayını yani yetkisini aldılar

  • Ekip ölçüm yaptı ve hızı 35mbps düşürülmesini önerdi. Kopmalar azaldı ancak saatte 1-2 defa yine oluyor. Güncel değerler nasıl?

    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Snr en normal. Crc hatan yüksek, hat zayıflamanda yüksek. Sen kabloları ve konnektörleri bir kontrol.

  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Wps, upnp ve qos anahtarını kapat. 2,4- 5ghz ikisi açıksa birini kapatıp dene.

  • Dediklerinizi yaptım ancak sonuç yok. Bugün daha da arttı sorun. Kabloyu da elektrikçiye kontrol ettirdim sıkıntı yok dedi. Direkten gelen kablo direk modeme geliyor zaten ek bir bağlamtı vs. yok. Sıkıntı ya altyapıda ya da modemde. Bu sahtekarlarla konuşmaktan yoruldum. İptalini talep edip ödeyeceğim ceza ücretini hukuki yollardan geri talep edeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Olabilir. Farklı modemle deneme imkanın varsa bir de öyle dene. Sorun devam ediyorsa firma kaynaklıdır. Bende de aynı modem var, birara yeşil ışık yanıyor ama internet donuyordu. Arayüzden bakınca snr in düştüğünü gördüm. Aç kapa yapınca düzeliyordu. Bayağadır sorun yok stabil.

  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Hocam TT bir acayip, alt yapı kaynaklı sorunlarda stabilitem düşüyor, kaç kez arıza kaydı açtıysam, her seferinde hızınız yüksek 50ye düşürün deyip deyip gittiler. Artık sorun olduğunda arıza kaydı açmıyorum, düzelmesini bekliyorum. İmkanınız varsa modeme gelen DSL kablosunu kaliteli bir cat6 kablo ile değiştirin.


    50Mbit üstü alamazsın, bağlantı kopar normal dedikleri internetin hat değerleri.

    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal




    Buda uptime


    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal




  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    bu isp ayarların otomatik ayar mı yoksa, manuel yaptığın ayarlar neticesinde elde ettiğin değerler mi? modemin nedir?

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    hocam ben de kimsenin 50 mbit üzerinde hız alırsın diyemeyeceği bir hatta kaç mbit alıyorum şuan

    uptime de yazıyor


    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal
    Ayıplı Hizmet Kaynaklı İptal
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.