Şimdi Ara

aydınlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İçerisinde bilgisayar barındıracak ahşap bir muhafazanın üst yüzeyindeki resimli camın arkasına ışık koymak istiyorum (atari salonlarındaki makinaları bilir misiniz? ). 220v ile çalışmak istemiyorum, psu'dan bağlayacağım. mümkün mertebe parlak olmasını istiyorum. Anakarttan yaklaşık 50-60cm yukarıda ve nispeten geniş bir muhafazda duracağı için ısının problem olacağını düşünmüyorum.

    Bana ne önerirsiniz? Soğuk katotlar veya neonların tercih edilme sebebi kasa içi sıcaklığı veya diğer uv duyarlı parçalar ise, benim durumumda bunlar söz konusu değil. PSU'dan çıkan güç kabloları ile direk bağlayabileceğim hazır bir ürün varsa çok işimi görür.

    Yaklaşık 45cm'ye 10cm dikdörtgen bir resim arkasından aydınlatma olacağı için mümkün mertebe homojen bir aydınlık dağılımı olmasını istiyorum. (yuvarlak ampulden ziyade tüp şeklinde)

    Bana ne kullanmamı önerirsiniz?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Beyaz katot tüp kullanabilirsin. Her katot uv değil. Hatta çoğu değil. Piyasadakiler 30cm uzunluğunda. 2 adet beyaz alırsan işini görür. ÖRNEK İÇİN TIKLA!

    Ayrıca beyaz ışığın nasıl göründüğüne ve ne kadar aydınlattığına ilişkin fikir edinmek istiyorsan imzamdaki kasa modu konumda yer alan resimlere bakabilirsin. Çok aşırı bir ışık bekleme. Eti budu belli sonuçta ampulün ve dediğin atarilerde bildiğin kıraathane florasanı kullanılıyor. Hem o kadar çok ışık göz yorar. İyi bunlar




  • tam işimi görecek bir şeye benziyor bu. psu'dan direk çalıştırabiliyorum anladığım kadarıyla. "çift çıkış" diyor ama resimde bir tane florosan var gibi. Ayrı olarak florosan mı alacağım? Fiyatı çok makul olduğu için bundan iki tane alabilirim sorun değil, ama tek 12v çıkıştan iki lambayı bundan iki tane alarak besleyebilirim değil mi? Kullanacağım psu eski bilgilsayarımın psu'su olacağı için çok fazla 12v çıkış olmayacaktır.

    cevap için teşekkür ederim, kolaylıklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2aDay

    tam işimi görecek bir şeye benziyor bu. psu'dan direk çalıştırabiliyorum anladığım kadarıyla. "çift çıkış" diyor ama resimde bir tane florosan var gibi. Ayrı olarak florosan mı alacağım? Fiyatı çok makul olduğu için bundan iki tane alabilirim sorun değil, ama tek 12v çıkıştan iki lambayı bundan iki tane alarak besleyebilirim değil mi? Kullanacağım psu eski bilgilsayarımın psu'su olacağı için çok fazla 12v çıkış olmayacaktır.

    cevap için teşekkür ederim, kolaylıklar.


    Ampullerle birlikte verilen mavi renkli bir dağıtım kutusu var. Bu kutunun kablosu molekse bağlanırken 2 ampulün kabloları da bu kutuya bağlanıyor. Yani evet tek kutuyla 2 ampul bağlayabiliyorsun. 2'li paketler var onlardan alman lazım. 20TL falan tutar.




  • bilgiler için teşekkür ederim hocam, çok faydası oldu.
    kolaylıklar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.