Şimdi Ara

Avukat Arkadaşlar Bakabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki avukat arkadaşlara bir sorum olacak.
    Bundan 1 sene önce yeni bir işe başladım.O dönemde maddi açıdan sıkışıktım.Şirket sahibi yaptığı işi çalmamam ve rakipte çalışmamam için bana senet imzalattı.Tutar çok yüklüydü.
    Geçen bir arkadaş ayrıldı ve senedini geri almak istedi.Ancak senedi firma elinde tutuyor ve vermiyor.
    aynı durum bana olursa ne yapabilirim?Senedi alamazsam o tutarı ödeme şansım hiç yok.Nedir bunun çözümü lütfen yardım edin.



  • Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli.Cevap bulana kadar konuyu yukarda tutmaya çalışacağım.
  • mutlaka avukat vardır.yardım lütfen arkadaşlar
  • ben avukat değilim ama senetde kişi işten ayrılırsa geri verilmez diye ibare varsa ve sen bunu imzalamışsan.normal olarak vermez heralde.benim aklıma bu geldi.forumda avukatlar var die biliyorum.inş. yardımcı olurlar sana.
  • Sektör nedir? Senet filan imzalattığına göre önemli bi iş üzerinde mi çalışıyorsunuz?
  • Anlaığım kadarıyla cezaı şart gibi bir işlem yapmıssınız senedin iptali için dava açabilirsin ancak... zorla alamayacagına göre.. yanlızz sözleşme mi imzaladınız yoksa saece senetmı yaptınız bılmıyorum . Sanırım sözleşmede vardır aynı zamana. Sözleşme varsa o zaman bıraz daha karısık işlem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sLevin -- 28 Ağustos 2006; 18:18:24 >
  • arkadaşlar bu konuda henüz bir çözüm yok.bilgi vercek kimler var.
  • basın sektöründe bu yapılıyor. bir televizyon kanalında yapılıyor. çalışanlar asgari ücretle çalıştrılıyor. sonra da bu senetler imzalatılıyor. adamlar hukuki her türlü boyutunu biliyodur. bence avukat yerine bir ssk müfettişi bul. akşam gazetesinde ali tezer vardı. şimdi de tv de program yapıyor. bence ona ulaşabilirsin. cep telefonu vardı ama silmisim.

    bu yapılan aynı köle pazarlarında yapılan gibi. yani senin tapun bende bi yere gidemezsin. insan haklarına tam aykırılık söz konusu.
  • çok eksik bilgi vermişsin..ama kanuna ahlaka ve kişisel hakların kullanımına aykırı ve engelleyici sözleşmeler geçersizlikle sakattır.medeni kanun ve borçlar kanununa göre iptalini isteyebilirsin.ama en iyisi senedin içeriğini ve hükümlerini tam olarak yazman ,o zaman daha çok yardımcı olunabilir....
    tabi iş kanununa ve borçlar ve medeni kanununa göre dürüslük ve iyiniyet kurallarına bağlı olarak çalışmak zorundasın.ama her önüne gelen aklına geldiği gibi senet yapıp imzalatamaz.bunu da bazı şartları var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.