Şimdi Ara

AVR mi yoksa Hazır sistem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG'nin HB906 TAW modeli mi yoksa AVR'li bir sistem mi alsam karar veremiyorum. 3D ve bluray oynatan bir sisteme ihtiyacım var. DTS de çözmesini istiyorum. HB906TAW için özelliklerde DTS yazıyor ancak bazıları çözmediğini iddia ediyor. AVR'li bir sistemde Bluray ve ^d oynatıcı koysam maliyet çok yükselir mi? Evde kullanacağım için çok abartılı birşeye aslında ihtiyacım yok önemli olan yüksek değil kaliteli ses almak benim için. AVR'li bir sistemde sonradan değişiklik yapılabiliyor ama bu da bana çok gerçekçi gelmedi, yorumlarınızı bekliyorum.



  • Düzgün bir AVR alırsanız şu tip avantajları olur :

    1. Birden fazla HDMI girişi olduğu için uydu alıcı, PS3, bilgisayar vb birden çok kaynağı bağlayabilir ve hepsinden HD ses/görüntü alabilirsiniz.

    2. İyi bir AVR değişen HDMI standartlarına, firmware yükseltmesi ile uyum sağlayabilir. Mesela bizim showroomda bulunan Marantz AVR'ler fabrika çıkışı olarak HDMI 1.3 destekliydi ama yaptığımız yükseltmeden sonra HDMI 1.4 desteğine sahip oldular. Daha sonra yaptığımız ikinci bir yükseltmede ise Apple Air Play desteğine kavuştular.

    3. Stereo amfi ile mukayese edilmese bile iyi bir AVR + hoparlör setinin ses kalitesi hazır bir sistemden çok daha iyi olacaktır.

    4. AVR + hoparlör setini mali durumunuza göre parça parça alma imkanınız var. Mesela ilk önce AVR + ön sol/sağ hoparlör, ardından merkez, ardından uydular en son sub şeklinde alabilirsiniz. Aynı şekilde bu sistemi parça parça yenileyebilirsiniz.

    Saygılar




  • @Taşkın beye katılıyorum tek değinmek istediğim nokta ise 2. maddesi ile alakalı oda yanlış bir şey olduğundan degil yanlış anlaşılmaya açık olduğundan deginmek istediğim bir şey Her HDMİ lı avr yazılımla 1.3 den 1.4 olmaz cihazın donanımı ve işlemcisi müsait ise mumkundur .
    Toparlamak gerekirse AVR alırken 1.3 bakıp yazılımgelince update eder 1.4 yaparım yanılgısına kapılmamak lazım .
    Ama AVR her daim paket sistemlere göre avantajlıdır
  • Hazır Sistem den Keyif Alınabiliyorsa, AVR İle Bu Başka Bir Şeye Dönüşüyor Diyebilirim...
  • Peki Bluray ve 3d player ile iyi bir AVR+Hoparlörler bana ne kadara malolur? 1500 TL bütçem var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xenix41

    Peki Bluray ve 3d player ile iyi bir AVR+Hoparlörler bana ne kadara malolur? 1500 TL bütçem var.

    Malesef bütçe düşük belki bd player devre dışına cıkarsa kampanyadan iş yapar bir sistem alınır bd yide daha sonra ilave edersinizki tavsiyem bd yerine bir mediaplayer alın ve filmleri bundan izleyin her manada daha F/P sonuç alırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.