Şimdi Ara

AVR'de 2 HDMI Out Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Görüntü sistemi olarak hem TV , hem de Projeksiyon cihazı kullanıyorum.Ses sistemi içerisinde yer alan AVR'lerin giriş ve orta segmentlerinin bir çoğunda tek HDMI çıkış var. TV Standı yaptırdıktan sonra sök tak ile uğraşmamak adına 2 HDMI çıkışına ihtiyacım olacak.Piyasada HDMI OUT çoklayıcılar gördüm.Bu aparatları AVR'de kullanabilirmiyiz ? Kullanırsak görüntü kaybı yaşatır mı veya orjinal 2 HDMI OUT'a sahip bir cihaz ile gözün farkedebileceği bir fark olur mu ? Hangi görüntü sistemi açık olursa ondan mı görüntü alabiliriz yoksa AVR üzerinde bir ayar gerekir mi ?

    Teşekkür ederim.



  • Çoklayıcılar sizin işinizi görmez. Çoklayıcılar giriş olarak fazla ama çıkış olarak tektir. Yani bu cihazlar bağlayacağınız kaynak sayısını artırmak için kullanılır. Bu durumda siz ne yaparsanız yapın iki hdmi çıkış elde edemeyeceksiniz. Bunun için ya çift hdmi out olan bir avr alacaksınız ya da tv ve projeksiyondan birini komponent çıkıştan bağlayacaksınız ki bence en uygun çözüm bu.
  • Bende 1'e 4 HDMI splitter var, hiç sorun yok. Görüntü kaybı yaşamazsınız, aynı kalitede görüntü ve ses elde edersiniz.

    Bendeki HDMI splitter...

     AVR'de  2 HDMI Out Kullanımı


     AVR'de  2 HDMI Out Kullanımı


     AVR'de  2 HDMI Out Kullanımı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhifi

    Çoklayıcılar sizin işinizi görmez. Çoklayıcılar giriş olarak fazla ama çıkış olarak tektir. Yani bu cihazlar bağlayacağınız kaynak sayısını artırmak için kullanılır. Bu durumda siz ne yaparsanız yapın iki hdmi çıkış elde edemeyeceksiniz. Bunun için ya çift hdmi out olan bir avr alacaksınız ya da tv ve projeksiyondan birini komponent çıkıştan bağlayacaksınız ki bence en uygun çözüm bu.



    bence yanılıyorsunuz hdmi splitterlarda giriş tek çıkış çoktur. yani tam tersi. ama çift çıkışlı amfide de her çıkıtan aynı anda görüntü alamazsınız. menüden her seferinde geçişlerde seçim yapmanız gerekir.

    surku mercanın verdiği örnekteki alet işinizi rahatlıkla görür.




  • tabii birde her çıkıştan aynı görüntüyü alırsınız.

    sanırım siz hdmi switch ten bahsediyorsunu sayın ayhifi onda 4 giriş bir çıkış vardır.
  • Evet haklısınız spliter ile switch karışmış bende.
    Bu durumda avr yi spliter a bağlayıp spliter ın bir çıkışını tv ye diğer çıkışını da projeksiyon a bağladığımızda sorun hallolmuş olur. Kaynakları da avr ye bağladığnız mı kaynak için avr de seçim yapıp. Hedef (tv yada pro) için de spliter dan seçim yaparsınız. Böylece kabloları tak çıkar yapmaktan kurtulmuş olursunuz.

    Bu arada düzeltme için teşekkürler sn. By@li ( ortam yumuşasın kararı ile sn ekini de koydum )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.