Şimdi Ara

avensis yerine a4 düşünüyorum yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben de 1.6 2005 avensis var arkadaşlar satıp yerine 2007-2006 a4 1.6 almayı düşünüyorum.... sizin görüşlerinizi almak istedim... içinizde a4 kullanan var mı :? memnun musunuz:?
    şimdiden teşekkürler



  • uzak dur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zapha

    uzak dur


    NEDEN??? insanların içine boş yere kurt düşürmenin manası varmı??
  • kurt düşürmekle ne alakası var? 1.6 pancar motorlu a4e 30.000€ para saymak sence akıl karı mı? zamanında aynı motoru kullandık, ordan biliyoruz ne mal oldugunu. hantal ve aşırı yakıt tüketen çağdışı bi motor. neyse bilen biliyor zaten, daha fazla uzatmaya gerek yok.

    konuyu açan arkadaşa passat 1.4 tsı tavsiye ederim.
  • teşekkur ederim tavsiyeniz için.... heralde a4 ün motoru kasası için yeterli değil ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzo10 -- 27 Haziran 2008; 21:54:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enzo10

    teşekkur ederim tavsiyeniz için.... heralde a4 ün motoru kasası için yeterli değil ....

    [:(woswogen al derim
  • 5.5aydır passat tsi kullanıyorum her anlamda sizi mennun edecektir.Vw bölümünde passat kulübüne bekleriz
  • Sıfır alma düşüncesinde isen yeni a4 1,8 tfsi 120 bg (şu anda satılıyormu bilemiyorum) almanı tavsiye ederim. Ben passat demeyeceğim a4 ve Passat'la ortak yönleri yanlızca motorudur. Bana göre a4'ün has rakibi bmw3 ve mercedes c'dir. Eğer passat kalitesinde bir arac düşünüyor isen yeni laguna3 veya yeni honda accord'u almanı tavsiye ederim hem fiyat bakımından avantajlı , hemde kalite bakımında passat kadarı ve hatta üzerindedir.

    Ben 2 nesildir a4 kullnadım oldukça memnunum ayrıca Audi olması bana başka bir zevk vermektedir. Şu an 2,0tdi 2008 b7'yi kullanıyorum genel olrk oldukça memnunum. Arabanın dizel olamsı nedeniyle motor sesine alışamadım, ama dizel'in torku bambaşka keyif veriyor. geçen hafta 15Bin bakıma girdi (arabam 13750km de şu an, arabanın sağlığı için 1-2bin kala genelikle erken bakıma alırım,kendi prensibim) herhangi bir sıkıntının olmadığı ortay çıktı.

    Yukarıda 1,6 motor konusunda uzak dur denilmiş, doğru bir karar bu motor oldukça hantal. Ama yinde eğer "ben" hız ve torkla alakam yok arabam beni işime evime götürsün diyorsan bence iyi bir seçim olabilir.
    Avensis'in 1,6 motorunda aldığın zevki aynen yaşarsın ve bunun yanında audi ambiyansı yaşarsın.

    Karar senindir, Tüm audi satış noktaları elemanları oldukça tecrübeli ve gerçekleri ileten arakdaşlardır onlara güvenebilrisin. Servis için aynı şeyi söylemeyeceğim özellikle doğuş kartal servisi 10 üzerinden 1 not alabilecek seviyedir. Audi'nin, Doğuş'un yapmış olduğu memnuniyet anketi de fasa fiso'dur şikayetleriniz için hiç bir geri dönüş yapmamaktadırlar. Allahtan araba sağlam ve güvenilir...




  • aslında biz iş nedeni ile wv caddy kullanıyoruz günlük kullanımda.. avensis ikinci bir araba olarak garajda duruyor ....motor için de öyle fazla bi motor gücüne ihtiyacımız yok ... avensis yerine a4 alalım dedik .. ve arada sırada lazım garajda duran bi araba yı da sıfır almak istemedik.. 1 senelik 30 - 40 bini geçmemiş araçları araştırıyoruz bundan dolayı....
  • Yorumlar genel olarak bence geçerli sebeplere dayanıyor.

    - Avensis çok güzel bir araç. Toyota'nın sorunsuz "Trouble Free" mantığının safkan bileşimi.

    - A4 Audi'nin amiral gemilerinden. Yılların deneyimi, prestij, çok sıkı bir tabir ile Audi Ambiyansı için birebir... Kendine has bir otomobil.

    - 1.6 motor; Şuanda 2006 model Golf'te kullanıyorum. Gördüğüm en sorunsuz motor. Bu motoru kullanmasını bilene iyidir. Bazı arkadaşlar 8V 102 HP motorun ne anlama dahi geldiğini bence bilmiyorlar. Bu motor çok uzun ömürlüdür, asla sorun çıkartmaz. Bakım maliyetleri düşüktür. Ben bu motorla 100 km de 5.9 yakıt tüketiyorum İstanbul içinde trafik ağır değil ise. İsteyenede çok net kanıtlarım.

    - Passat fiyat/performans oranının bence üst noktası. Herzamanki Volkswagen mantığı. Aşırıya kaçma, standartları düşürme... İyi bi seçim olabilir TSI alınırsa.

    Sonuç olarak önerim; hepsini kullanabilirsiniz bu arabaların. A4'ü gelin isterseniz ben kullandırayım size. Diğer modellere de başka arkadaşlar yardım etsinler. Hangi araçta ne hissettiğinize bir bakın...

    Emin olun hepsini kullanınca direk 1 araca karar kılacaksınız...

    Hayırlı olsun.




  • 2. elde kararlıysan DOD'a gir çok güzel arabalar var günlük takip etmekte fayda var.

    gorkemsoner merhaba,

    Bu forumlarda benim anlamadığım bir şey var örnek olarak sizde bu hatayı yapıyorsunuz. Golf'te kullandığınız 1,6 motorla A4'le 1,6 aynı torku, çekişi alamasınız. Örnek olarak ben a4'ümü almadan önce a6 2,0 tdi 140bg test ettim. Daha sonra A4'ü tdi denedim, ikisinin çekişi arasında dağlar kadar fark var. Birde ben başka bir arkadaşımın a3 2,0tdi test ettim benimkinde daha performanslı. bu 3 kasa arasında aynı motor aynı bg dağlar kadar fark yaratıyor (araç hızını ve torkunu aldıktan sonra bu 3 araçtan aynı performansı alıyorsunuz o başka bir şey). Dolayısyla a4'e 1,6 motoru yakıştırılmamasının ana nedenlerinden birisidir. Örnek olarak Avrupa da ben 1,6 a4 hiç görmedim, ama bizim gibi ülkelere vergi ötv nedeniyle bu yüksek standardaki arabalara 1,6 gibi örnek olarak golf'e uyumlu ve hatta a3e uyumlu motorlar bir üst segmente yakışmıyor be arabayı hantal kılıyor... sonuç olarak performans bakımında (benim için ana kriter) 2litrelik diesel motorlu a6 yerine aynı motırlu a4'ü tercih ettim.

    son olarak 8v motorun anlamını bilmiyorlar?!? Almanya'da 0 kaymak asfalta bunun anlamı nettir 8v'ye bile gerek yoktur ama bizim gibi ülkede trafik kurallarını hiçe sayan ani fren ani kalkışlarda bozuk asfalt standart dışı virajlar vs lerde ve hatta sıcak ülekmizde min 16v ararsınız. Yine siz Audi satan arkadaşlar çok iyi bilir a4 16" jantları neden öneriyorsunuz, avrupada bu 17" iken neden ülkemize gelen yüksek donanımlı a4'lerde bile lastik basınç sensorünü iptal ediyorsunuz bunların nedenleri çok basit ülkemiz yollarının koşullarında dolayı.

    Sonuç olarak 8v'leri bg'leri vs tartışmaya gerek yoksa yani o şeyler bir anlam katmıyor ise neden 30Bin€ bayılıp 102bg ve 8v araba alalım onun yerine tofaş kuş slx lüks ak 5 vites alalım aynı şey kondor var vites de var klima da var gaza basınca o da gidiyor ... Yukarıda mesajımda dediğim gibi ben hız yapmam tork benim için önemli değildir derseniz 8v 102 tercih edebilrisiniz, 1,6 iyi bir motor mudur iyidir motor yani... Ama lütfen doğru doğruca anlatalım, hakkını haklıca verelim.

    Hatta size bir soru sorayım şunu çok merak ediyorum acaba audi a4'üne passat'a kullandığı 1,4 tfsi kullancak mı???

    syg




  • Avansis ile Audi A.4 kıyaslaman çok doğru değil.

    Audi premium bir marka Toyoya ise halk arabası.

    Aklına bir kere Audi takıldı ise Toyota artık hikaye. Prestij, stil, itibar, şıklık vs. her yönden audi bir üst segmenttedir.

    Motor konusunu fazla kafaya takmamalı bence. Neticede her ihtiaca uygun çözüm var. Az para 1.6 eh para 2.0TDİ : )
  • golf 1.6 102 bg ile şehir içinde 6 litre yakan arkadaşa tebriklerimi iletiyorm Şaka bi yana bu değer mümklün deil ayrıca bu motorlar sorunsuz deil her 20 00 km de bir boğaz kelebeği problemi yapıyor , serviste temizliyorlar geciyor ,, bencede bu zamanda A4 102 bg almak parayı çöpe atmaktan farksız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.