Şimdi Ara

Avea ya karşı tüketici mahkemesinde davayı kazandım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
20.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha öncede burada belirtmiştim bende eski aveazedelerdenim :) avea hatlarımı kapattım, turkceldeyim... Ama hala içim sızlıyo ödediğim o paralara...
    Sanada geçmiş olsun arkadaşım, bence arkasını ara ve pasa61'in dediği olayı araştır... Oradan kurtarabilirsin belki...
  • 2002 de kurumsal abone olmuştum milli eğitim bakanlıgı tarifesi beni de fazlasıyla soydu lar

    fakat ben yılmadım bıkmadım

    bu ay sonuçlandı ve haklı bulundum kazandım yakında paramı faiziyle alcam

    ilk önce bu olayı tüketici koruma dernegi ne ulaştır ve sonra sını onlar sana anlatırlar

    kolay gelsin ama gerçekten bıkma mahkemeden benim içim rahat şuan o saysiyetsiz şirket mentalitesini yendim ve mutluyum

    Allah yardım eder sana
  • Tüketici İl Heyetine uğradım.Kararın yüzde 90 lehime çıkacağını fakat bunun tarafları bağlamayacağını yani Avea firmasının canı isterse bu parayı geri ödemeyeceğini söylediler.
    Tüketici Mahkemesine yönlendirildim.Bugün yarın başvurum netleşecek.Avukatımın söylemine göre hareket edeceğim.İlgilenen arkadaşlara tşk ediyorum.Mahkemenin sonucunu burdan ileteceğim.
    Ancak yukardaki arkadaş gözümü korkuttu.6 yıl sürmüş davası.Tüketici Mahkemeleri okadar sürmüyor diye biliyordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scaen

    Tüketici İl Heyetine uğradım.Kararın yüzde 90 lehime çıkacağını fakat bunun tarafları bağlamayacağını yani Avea firmasının canı isterse bu parayı geri ödemeyeceğini söylediler.
    Tüketici Mahkemesine yönlendirildim.Bugün yarın başvurum netleşecek.Avukatımın söylemine göre hareket edeceğim.İlgilenen arkadaşlara tşk ediyorum.Mahkemenin sonucunu burdan ileteceğim.
    Ancak yukardaki arkadaş gözümü korkuttu.6 yıl sürmüş davası.Tüketici Mahkemeleri okadar sürmüyor diye biliyordum.


    en iyisini yapmışsın...sonuç lehine çıkacaksa 6 sene sürsün ne olacak, o arada faizde işleyecek...
  • Avea'nın keyfine bakıyo o iş gibi ama inş öderler
  • valla büyük ihtimalle sonuç lehine çıkar ve paşa paşa öderler. bu ne rezillik ve saçmalık yahu. mahkeme kararında sen kazanacaksın ve gene şirketin keyfine kalacak. bunu eğer gerçekten tüketici heyeti söylediyse adamlar orda ne iş yapıyorlarmış. madem bir işe yaramıyor boşuna karar marar almasınlar o zaman
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scaen

    Tüketici İl Heyetine uğradım.Kararın yüzde 90 lehime çıkacağını fakat bunun tarafları bağlamayacağını yani Avea firmasının canı isterse bu parayı geri ödemeyeceğini söylediler.
    Tüketici Mahkemesine yönlendirildim.Bugün yarın başvurum netleşecek.Avukatımın söylemine göre hareket edeceğim.İlgilenen arkadaşlara tşk ediyorum.Mahkemenin sonucunu burdan ileteceğim.
    Ancak yukardaki arkadaş gözümü korkuttu.6 yıl sürmüş davası.Tüketici Mahkemeleri okadar sürmüyor diye biliyordum.


    Geçmiş olsun, İnşaallah sorununuz çözüme kavuşur.

    Mahkemede işinize yarayabileceğini düşünerek diğer operatörün ücretlendirme bilgisine dikkatinizi çekmek istiyorum ;

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mobilinternet/cepteninternet Bu adreste "Ücretlendirme" sekmesinde,

    Günlük kullanım gece 24:00'a kadar geçerlidir, bir sonraki gün yenilenmez. Kalan MB’lar bir sonraki gün kullanılamaz. Günlük kullanım 30MB, Haftalık Paket 50MB, Aylık Paket 100MB ile sınırlıdır. Paket limitleri aşıldığında kullanımlar Faturalı Hatlar için 0,51YTL / MB olacak şekilde, Hazır Kart kullanıcıları için standart GPRS bağlantı ücreti ile ücretlendirilir.

    Tüm vergiler dahil fiyatları görmek için tıklayın.

    2260' a gönderilen tüm sms ler ücretsizdir.

    Ayrıca bireysel başvurularınızı, SüperŞifre'nizle sitemizdeki Online İşlem'den, size en yakın Turkcell Ekstra'ya veya Turkcell Abone Merkezi'ne giderek ya da 444 0 532 Turkcell Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yapabilirsiniz.
    Standart bağlantı ücretleri:

    turkcell-im'e girmek, sayfalar arasında dolaşmak sadece 1 kısa mesaj veya 2 kontör olarak ücretlendirilir. Üstelik indirdiğiniz içerikler için bağlantı ücreti ödemesiniz.http://wap.turkcell-im.com.tr (Nokia “0” tuşuna basılı tutarak turkcell-im'e girebilirsiniz!)

    turkcell-im dışındaki wap ve web siteleri için standart GPRS bağlantı ücreti; faturalı hat kullanıcıları için KB başına 0,007 YTL (KDV dahil, ÖİV hariç), Hazır Kart kullanıcıları için 30 KB başına 2 kontördür.

    CSD Data ile bağlantı ücreti, faturalı hat kullanıcıları için dakika başına ücret 0,23 YTL (KDV dahil, ÖİV hariç), Hazır Kart kullanıcıları için dakika başına 3 kontördür.

    Bireysel faturalı abonelerin sese kapalı ve sadece veri iletişimine açık SIM kartları ile kullanmakta oldukları "data hatları" için geçerli olan bireysel data tarifesi ile TBMM BizBizeCELLve BizBize Kamu tarifelerinin standart GPRS ücreti 0,0025 YTL/KB (KDV dahil, ÖİV hariç) olarak ücretlendirilecektir.

    İnternet paketi olmayan faturalı hat sahibi müşterilerimiz için; bir fatura döneminde 3GB'a kadar data kullanım ücretinin üst sınırı KDV, ÖİV dahil 400 YTL olarak belirlenmiştir. 3 GB'ı aşan kullanımlar standart tarife üzerinden ücretlendirilir.

    İnternet paketleri sadece yurt içinde geçerlidir. Yurtdışında kullandığınız veri GPRS uluslararası dolaşım tarifesi üzerinden ücretlendirilir.


    Kırmızı renk ile belirttiğim bölümü dayanak olarak gösterebilirsiniz, her operatörün ücret politikası farklıdır, ama sizin kullandığınız data mikarı ve ödemenizi istedikleri rakamla yukarıda belirtilen rakam arasında dağlar kadar fark var, mahkeme bu durumu mutlaka dikkate alacaktır. İlgili konuda Avukatınızı mutlaka bilgilendirin




  • evet tüketici mahkemesi kararları iki tarafı da bağlamıyor doğru ama genelde şirketler firma imajı için dikkate alıyorlar bu kararları. ayrıca dikkat elmazlarsa icraya başvurur delil olarak da o kararı gösterirsen dava %90 lehine sonuçlanır diye düşünüorum.
  • Arkadaşlar yanlış bilgi verip yanıltmayalım.

    Tüketici mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Yerine getirmemenin hapis cezası vardır. Tüketici Hakem Heyetinin ise 800 TL(miktar her yıl değişiyor) yi aşmayan kararları bağlayacıdır. 800TL yi aşan kararlar ise olay tüketici mahkemesine gittiğinde takdiri delil niteliği taşır. Genelde mahkemeler tüketici hakem heyetinin verdiği kararları ciddiye alırlar.

    Tüketici Mahkemesi ortama 1 - 1.5 yılda sonuçlanır. Davanın yukarıda arkadaşın dediği gibi 6 yıla kadar uzadığı istisnai durumlarda olabilir. Hakimlerimizin özellikle teknolojik konulardaki bilgisizliği bu tür durumlara yol açmaktadır. Ancak scaen in davası o kadar sürmez. Çünkü bu noktada Avea nın yaptığı bariz bir hile var. Ayrıca paketli kullanımla paketsiz kullanım arasında açık bir fark varki menfaati olan herkesin bu farkın düzenlenmesini isteme hakkı var.

    Yapılması gereken uygulama Turkcell deki gibi olmalıydı. Belli bir yerden sonra ücret durmalıydı. Turkcell pahalı olarak algılansa da bu şekilde insanı enayi yerine koymuyor. Ama merak etmeyin müşterisi ile en çok davalık olan şirket avea. Bu davalar yakında sırayla bitmeye başlayacak. O zaman Avea da anlayacak hanyayı konyayı. Yeterki biz koyun olmayalım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Commander


    quote:

    Orjinalden alıntı: scaen

    Evet arkadaşlar kabus gibi geçen bir 10 gün ve gelen yeni yıl.Avea nın attığı bu kazığı hayatım boyu untmayacağım.Telefon kullanım data transferi 500mb. avea 1.5gb kullandın diyor.Ayrıca 1gb paketi 40 4 gb paketi 60 ytl iken velevki bu bahsettiklerini kullanmış olayım 3600 ytl ödemem mi gerekir.Sınırsız net 50 ytl olan bir ülkede avea tarafından bu cezaya çarptırıldım.Müşteri hizmetleri le defalarca görüşmeme rağmen düzeltme yapmadılar.Halen detaylı fatura yollamadılar vs vs..
    Bu olayı sizlerin vicdanına havale ediyorum.


    Ödeme asla, nasıl aranıyorsa bu konuda hakkın mahmeye giderek, tüketici hakları filan, oralara başvur,gazetelere bile haber verebilirsin, zaten numara taşıma olayı var bu haber ne kadar çok yayılırsa avea o kadar senin mağduriyetini gidermeye çalışır.
    Fazlasıyla haklısın yani 1600 Ytl faturamı olur.


    Yani bende böyle düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan6894 -- 19 Ocak 2009; 14:21:54 >




  • hocam burdan baktığımda seni aramışlar ve şikayetinle ilgili bilgi vermişler gözüküyo. sonucu bizmle palaşırsan çok memnun oluruz. teşekkürler.
  • Şikayetvar sitesi ile avea dalga geçiyor.Hatta tüm müşteri şikayetleri ile.Ben çözülen müşteri şikayeti olduğuna inanmıyorum.
    Sonuç falan yok.Mahkemeye verdim Avea yı. 7-8 ay süreceğini söyledi avukatım.
  • Evet arkadaşlar belki takip edenler olmuştur bu topiği. Aradan tam 1 yıl geçti ve avea ya açtığım davayı tüketici mahkemesinde kazandım.Mahkeme 3600 tl nin tarafıma iadesine karar verdi.Avea firması davayı temyiz etmedi ve dava kesinleşti.Bu tür davaları olanlara örnek teşkil eden bir davadır ve Tüketici lehine karar verilmiştir.Teşekkürler Türk Adaleti..
  • avea ve telekom zaten bizim vergilerimizle kurulmus firmalar bide bu yetmezmis gibi alenen vatandasi soyuyorlar zamaninde ttnet kullandim hicbir kampanyaya katilmadan bi defa bile 29tl fatura gelmedi.isterse ayni paketleri yari fiyatina versinler avea ve telekoma ait hicbirsey kullanmam.Geriye donuk dava acsam ugrasmaya degmez haram etmekten baska yapacak bisey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 23 Ocak 2010; 18:07:55 >
  • Oo, hocam hayırlı olsun, hakkını geç de olsa kanıtladığına çok sevindim..

    Peki bu süreçte, 3600 TL'lik faturanın ödemesini yapmış mıydın? Ücretini faiziyle iade edecekler değil mi?
  • Evet faturayı ödemiştim.Faizi +avukat masraflarımı +dava masraflarımı ödeyecek..
  • keşke araştırsaydın yada burada sorsaydın. bazı pesroneller çok bilgisiz yada anlayıssız olabiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scaen

    Evet faturayı ödemiştim.Faizi +avukat masraflarımı +dava masraflarımı ödeyecek..


    Avukatlık masrafları ve diğer giderler kalemlerinin bildirimi nasıl gerçekleşiyor acaba? Yakında benim de başıma gelebilir benzer bir konu da, ona göre tedarikli olayım ya da gidip en pahalı avukatı seçmeyi düşünüyorum.
  • Geçmiş olsun..
    Çok sevindirici bir haber sizin için..
  • geçmiş olsun.

    zor geçmiş belli
    adına sevindim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.