Şimdi Ara

Avea ile Turkcell arasındaki SMS davasının Avea kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcellin keyfi olarak başlattığı bir uygulama mahkeme kararıyla sona erdirildi.

    ************
    Avea tarafından Turkcell'e açılan SMS ücretleri ile ilgili davanın sonuçlandığı bildirildi.
    Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkeme kararına yer verildi.
    Gerek ara bağlantı sözleşmesinde gerekse de ara bağlantı sözleşmesine ek protokolde taraflar arasında SMS konusunda bir ücret belirlenmediği, konunun Şubat 2005'e kadar bu şekilde devam ettiği kararda, ancak Turkcell'in, bu tarihten itibaren Avea'ya her SMS başına tek taraflı ücret belirleyerek fatura göndermeye başladığı ifade edildi.
    Bu tutumun Avea tarafından, taraflar arasındaki ara bağlantı ve ek protokolünün tek taraflı değiştirilmesi olarak kabul edildiği ve Turkcell tarafından gönderilen faturalara itiraz edildiği aktarılan karar metninde, Turkcell'in aynı tutumunu sürdürerek fatura göndermeye devam ettiği kaydedildi.
    Bunun üzerine Avea'nın, Turkcell'in 2005 Şubat ayı ile 2005 Aralık ayını kapsayan dönemlere ilişkin kestiği fatura miktarları kadar alacak davası açtığı ve söz konusu alacağın ilgili dönemlerden faiz işletilerek tahsilini Beyoğlu 1'inci Ticaret Mahkemesinde açtığı dava ile talep ettiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:
    ''Avea bu davayı açarken; iki taraflı sözleşmelerin ancak yine iki taraflı bir iradeyle karşılıklı olarak tarafların anlaşması üzerine değiştirilebileceği, yaklaşık dört yıldır herhangi bir ücret belirlenmeden devam eden bir protokolün Şubat 2005'ten itibaren fatura gönderilmesiyle tek taraflı iradeyle değiştirildiği, bunun hukuka aykırı olduğu tezini savunmuştur.
    Geçen hafta yapılan yargılamada mahkeme Avea'nın dava dilekçesindeki tüm istekler kabul edilmiştir.
    Mahkemece, Turkcell'in kestiği faturalar bedeli olan 12 milyon 274 bin 748,27 YTL'nin Avea'ya iadesine, Turkcell'in mevcut uygulamaya devam etmesinin sona erdirilmesine, faiz konusunda da dava dilekçesinde belirtildiği üzere yukarıdaki miktarın 2 Ocak 2006 tarihinden itibaren tahsil tarihine kadar devre ve oranı yazılı değişken nitelikte avans faizi ile birlikte Turkcell tarafından Avea'ya ödenmesine karar verilmiştir.''
    ************







  • Haklı bir karar. Bu gibi konularda Türk yargısının olumlu kararları takdire değer. Yasalarla Türk yargısının eli kolu bağlanmasa diğer birçok konuda da güzel kararlar verilecek ama ne çare! Avrupa'ya uyum sağlamak zorundayız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.