Şimdi Ara

Avcı, av oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda bazen dolandırıldığını söyleyenlere rastlayınca aklıma geliyor.
    15 yıl kadar önceydi. O zamanlar 100 bin Tl’lik kağıt paralar yeni çıkmıştı.
    Gece 12’ye doğru çalıştırdığım marketi kapatma hazırlıklarına başlamıştım. Mahalleden bir arkadaşım beraber gitmek için dışarıda beni bekliyordu.
    Gençten, esmer tenli biri girdi. İki adet 20 bin ve bir adet 10 bin Tl’yi (toplam 50 bin Tl) tezgahın üzerine koyup “A Marlboro please”(Bir Marlboro lütfen) dedi. Ben verdiği paranın fazla olduğunu söyleyecekken, “I’m Arab. I want to see Turkish biggest banknote please”(Ben Arabım. En büyük Türk kağıt parasını görmek istiyorum lütfen) dedi. Dolandırıcıların bu yöntemle çalıştıklarını hatırladım. Dışarıda bekleyen arkadaşıma seslendim: “Recep! Bu adam dolandırıcı. Hemen polis çağır”
    Hareket noktam şuydu: adam dolandırıcı değil de gerçekten Arap turistse dediğimi anlamayacaktı. Eğer dolandırıcıysa kaçıp gidecekti.
    Nitekim daha cümlem bitmeden adam dışarı fırlamıştı bile. Sonra geri geldi, “Paramı geri ver” dedi. Tezgahın altında sakladığım sopayı çıkarıp “gel de al paranı” dedim. Adam parmağıyla “gösteririm ben sana” işareti yaptıktan sonra koşarak ara sokakların karanlığında kayboldu.
    Adamın 50 bin Tl’sini birahanede arkadaşlarla yedik. “Dolandırıcıyı çarptım” diye de herkese hava attım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.