Şimdi Ara

Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
8
Favori
15.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şöyle düşünün sen oraya vitrin olan aracını getirmişsin, birileri arabayı çizmiş, afedersin resmen içine pisleyecek kadar rezil etmiş, olur mu böyle? Senden sonra aracı inceleyen olacak, içine oturan olacak firma bunu ister mi? Sen firma sahibi olsan kabullenirmisin? Sonuç; kapıları kilitlersin ve aracı dışarıdan incelersin, araç bayiye gelince de orada daha ayrıntılı kurcalarsın ...
  • dün oğlumla gittim.
    Almanlar ,VW-BMW-MERCEDES vs tüm araçları (koncept hariç) , izlemeye açmış.
    Tıklım tıklım bu standlar.
    Süpersporlar herzamanki gibi ziyaretçilere kapalı, VİPlere açık.Genelde rus mankenler bu standlarda vardı.
    Genelde güleç yüzlü, güleç veya asil duruşluydu.
    Yerliler ise herzamanki gibi dağları ben yarattım havalarındaydılar.Birşey sorunca senin davranışına göre
    yaklaşımla cevap veriyorlardı.Ben genelde düzgün sordum,düzgün cevap/davranışla karşılandım.Ama ortada azda olsa apaçi vardı.
    Çocuklu aile çoktu.lexus tüm araçları kilitliydi.PAzara yeni girecek olan marka için çok saçmaydı.eli yüzü düzgün,klas bir yaşlı çift için bile açmadılar aracı.
    fiyatını ve beygir gücünü bile bilmiyordu firma yetkilisi.
    Mazda herzamanki mazda idi. Yetkililer saçma sapan yaklaşımdaydı.bayii yetkilileri görevliydi standda (tüm markalarda aynısıdır) ve cevap verme özürlü, off nerden geldik buraya havasındaydılar. HAla avrupa yakasında satı bayiiliği oluşturmadınız mı diye sordum, biz varız ya dedi Çorlu bayii yetkilisi.
    Düşünsenize bakırköydeki adam kalkıp çorluya araba almaya gidecek, yok daha nedir.

    Nissan çok ilgi görüyordu.GTR herhesin kullanımına açlılmış, içine girip incelemek mümkündü. Tek sorun Nissan mekanı iyi kullanamamış, yerleşm planını iyi yapamamış bana göre.Yetkili ile uzun uzun muhabbet ettik.Fuar tırt çıktı dedi.3 sene önce 550bin kişi gelmiş. Şimdi ise 500bini bulmayacakmış ziyaretçi.
    girişi beleş yapmayı bile düşünmüş organizatörler.Dünkü Fetih kutlamaları ve diğer mitingler sebebi ile cumartesi olmasına rağmen çok çok kalabalık değildi zaten.
    bu yüzden çok fazla apaçide yoktu.

    En sinir olduğum stand FORD idi.Adamlar 2 yeni modeli (crossover-suv) kilitlemişler.Bunlar konseptmi dedim (ki konsept felan değil).
    Yok hayır, halkın tepkisine göre Türkiyeye gelip gelmeyeceğine karar vereceğiz dediler. Eee millet inceleyemezse nasıl FEEDBACK sunacak ki dedim.,
    süper rengi var, çok güzel boyamışsınız mı diyecekler dedim. Tabii adamlardan ses yok.

    Yeni crossoverlar tırt çıktı bence.Hala Nissan qashqai'ye ciddi rakip yok. CRV -Xtrail karşılaştırmasında Xtrail bir adım önce bence. Mazda CX3 çok küçük,ancak Juke rakibi olur. Kajdar ise ürün segmentini tamamlayamamış. 1.6 dizel otomatik yok, zira EDC şanzımanın tork konvektörü bu gücü kaldıramamış.
    İç mekanıda QQ'ye göre küçük/dar geldi bana.Hundaide otomatik dizel yok, olanda 1.6 dizel otomatik motor ile QQye rakip hala çıkartamadı sportage/ix35 kardeşler.




  • realgs kullanıcısına yanıt
    Merhaba, gecen pazar tum lexus'larin kapisi acikti. Lexus rc f'nin icinde epey zamam gecirip gorevliyle epey bir teknik sohbet yapmistim. Diger modellerede binmistim. Lfa kapaliydi. Demek gunlere gore degisiyor bu kapi acilma durumu. Mazda standinda ki gorevlilerden memnun kaldim sahsen. Valla hayatimizda kac defa araba aliyoruz corluya gidilir bana gore ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes 1 milyon liralık maybach'ı çoluk çocuk demeden herkese açtı. mercedes ve bmw yine herkesin gönlünü fethetti.
    buna karşılık audi'ye olan kin ve nefret giderek büyüyor. audi standını toplasan 1 maybach etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dün gitmiştim, otoparktan Sinan'la da tanıştık, çok sempatik videolarda olduğu gibi. Kısaca izlenimlerimi yazayım;

    En tırt standlar audi ve forddu. Audi 1 model dışında hepsi kitliydi kime artistlikleri anlamadık, tüm ziyaretçiler gıcıktı bu duruma, mercedeste s coupeye bile binip incelebiliyorsunuz, bmw'de herşey açık öff dedik artık araba denemekten. Ford bir mustang getirmiş , kalan belli belirsiz modeller. Focus'un biri kitliydi gıcık oldum, 1.5 turbo motor gelecek mi dedim hayır dediler, o an bitti focus benim için, listemden çıkardım.

    Renault, hyundai standları gayet başarılıydı. i20 coupe gelmiş, çok yakışıklı tam genç işi de, mübarek bir motor koymuşlar otm ile maks hızı 170, hızlanması 12 saniye falan 100 beygirlik. Öyle şekil tek kapı arabaya öyle motor, abes. i30'un tekrar kalitesini beğendim, i30 turbo falan gayet yakışıklı olmuş.

    Renault standı çok başarılıydı, çalışanlar da ilgiliydi. Hiç beklemediğim şekilde clio gt line'a bayıldım. Aklımda yokken listeme ekledim, atlas mavi renk ve gt line jantlarla çok çok yakışıklı duruyor normal clioya göre. İçi de beklediğim kadar dandik çıkmadı. C sınıfı düşünüyorum ama bu arabayı da aldım listeme 1.2 turboyla şehir içinde keyif verir genç insana. Fuarın en büyük süprizlerinden biri kadjar oldu. Ben kadjarı captur'un irisi leğen plastikli bir araç olur diye beklerken şok oldum, araç çok iri, çok ferah, malzemeler çok ciddi anlamda kaliteli. Dokunduğunuz her yer süper yumuşak plastik/suni deri karışımı. Araç çok dolu ve dizel otm 103bin civarı. Belki çok gelir renault için ama şimdiye kadar bindiğim en kaliteli renault aracı, içi muazzam başarılı arkadaşlar. Bence bu araç çok satacak.

    Fiat standında abarth 696 biposto vardı, fotolarında yumurta gibi görünüyor, gerçeğinde inanılmaz yakışıklı, ful macho bir araçmiş. Bir tane turkuaz yeşil fiat 500 vardı, içi de aynı renk açılır tavan, çok güzeldi satılmış zaten. 64 bin pahalı ama bir kadın için olabilecek en güzel araba budur bence, cooper falan yanına yaklaşamaz. Onun dışında aegia gerçekte de gayet güzeldi, konseptmiş, dış aynı, içi farklı olacakmış. Araca ilgi de ferrariymişcesine yoğundu.

    Ferrari sanırım fuarın en özenilmiş standı idi. Normalde fark edilmeyecek ince nüanslara çok dikkat etmişler. Standın üstündeki halojenler diğer standlardaki lambalardan daha farklı, özellikle seçilmiş, çektiğiniz tüm fotolarda en iyilerin burada çıktığını net biçimde fark ediyorsunuz. Saçma sapan ışık oyunları yok, çok duru ama kaliteli. Araçlar güzel bir açıyla ferah ama bomboş durmayacak şekilde yerleştirilmiş. Porsche mesela odun gibi dümdüz yerleştirmiş bütün araçlarını hep aynı açıdan bakıyorsunuz. Mankenler özenle seçilmiş, kıyafetleri çok daha özenle ayarlanmış. Fiat modellerinin kıyafetleri mortal kombat karakterlerini andırırken, ferrarinin modellerinin kırmızı elbiseleri çok asil duruyordu. Hatta ve hatta tüm 3 aracında jantlarındaki ferrari armasındaki atın ön ve arka lastiklerde aynı şekilde dikey şaha kalmış pozisyonda duruyor olmasını bile ayarlamışlar. Bilmiyorum kim bunları fark etti ama adamlar çok özenmişler gerçekten. Takdir ettim.

    Maserati ve aston standları da fena değildi. Lamborghini çok tırttı, oraya süs gibi 2 araba koymuş gitmiş. Bomboş.


    Bmwleri anlatmama gerek yok. Hepsi psikopat sürüş arabası. 2 serisi hariç, o bildiğin aile arabası olmuş, bir tane full 160binlik vardı içi çok çok kaliteli, çok beğendim dıştan o kadar çekici görünmemesine rağmen. Yenilenen 1 serisi daha da yakışıklı olmuş. M kitli verisyonda direksiyon abilerindeki küçük göbekli olandan. Sürüş pozisyonu pazardaki en iyi c sınıfı bu arabada. Resmen oturduğunuz anda beni manuel al, yırt, parçala, yanla, ağlat asfaltı diyor alet. Tamam m4'e falan da bindik onların karakteri böyle zaten de, 1 serisi m kitle, o direksiyon ve oturuş pozisyonuyla tam sürüş makinesi olmuş. Malesef çok pahalı. M kit falan 110bini geçer kim alır bilemem.

    Audi tümü kitli olduğu için tırttı, boştu zaten hızla bakıp geçtik. Kuru kuru sokakta da görebiliyoruz araçları. İçine binip inceleyemedikten sonra ben niye fuara para veriyorum, senin orada işin ne?

    Mercedes full açıktı s serisi, sls coupe ne ararsan. Sls coupe ve s coupeye bindim, inanılmaz, anlatılmaz. Birkaç kişiden a ve cla'ların tırt araçlar olduğunu duymuştum, bindim inceledim, hakikaten malzeme ve genel intibası öyle. Adı mercedes kalmış sadece. Başka markaya araba yaptırmış mercedes logosunu koymuş sanki. Hiç bu araba mercedes dedirtecek kalitesi yok, beğenmedim yazık günah resmen o veirlen para. Mercedes e serisinden başlar lafını bağıra bağıra tekrarladı zihnim.

    Lexus gelmiş, fiyatlar 70-90bin euro arası olacak, servisini toyota verecekmiş. Fuarın en tatlı ve güzel mankenleri lexus mankenleriydi. :)

    Peugeot standı da baya büyüktü, tatlı svetlanaya hasta oldum. :) Yenilenen 208in henüz satışta olmayan eat şanzımanlı modelleri gelmişti. Genel olarak modern, güzel bir araç 208 beğendim. Sınıfının en modern aracı diyebilirim. 208 gti'ı ise pek gözüm tutmadı öyle güçlü ve hızlı bir araç için dıştan ve içten düz 208den pek sıyrılamamış. Ayrıca manuel şanzımanın vites yolları öyle spor bir araç için çok uzundu. Sevmedim. 308 bir iki yerdeki sert malzeme ve arka diz mesafesi sıkıntısı dışında oldukça iyi araç. Genel malzeme işçilik hisisyatı sınıfının en iyilerinden olmuş. Oturuş pozisyonu güzel, kadranlar perdelenmiyor. Gayet beğendim bu sefer. Olmuş, Sınıfında golfe bu kadar açık ve net rakip olabilecek tek c sınıfı bu araç. Peugeot standının asıl süprizi de 3008 oldu. İç tasarımı olsun, feline edition donanımı olsun, cam tavanı ferahlığı, derilerinin kalitesi olsun araca bayıldık. Araç çok dolu, çok ferah, oldukça kaliteli, dize, otm 103bin civarı. 4 ya da 5 kişi çok keyifli yolculuk eder bu araçla. İlginç bir şekilde oradaki 5008den çok daha güzel ve kaliteliydi, bilmiyorum belki feline donanım seviyesindendir. Peugeotların hepsinde açık deri modellerin hepsi boyanmıitı pantalonlar. Buna dikkat etmek lazım. Pek dayanıklı gibi gelmedi o deriler bana.

    Toyota fuarı çok sakin ve sadeydi. İncelenecek auris yoktu. Yeni avensis gelmişti heyecanla yanına gittim düşündüğüm için. Dıştan videolardaki kadar olmasada güzeldi yine de fakat içine girince hüsran oldu. Bindiğim en kalitesiz d sınıfı araç rahatlıkla. O butonların gevşekliği, genel plastik kalitesi, içindeki gri düz ton hiç abartmıyorum corollanın genel malzeme kalitesi yeni avensisin malzeme kalitesinden 1 tık yukarıda bence. Fark çok bariz. Toyota neden böyle yapmış anlamadım. gt 86 dıştan çok mülayim geldi, içi de pek hoş değildi sadece sürüş pozisyonu çok güzeldi ama ben spor arabayım demiyordu pek. Desk'teki kızda aşırı suratsızdı, bir torba istedım, asık suratla zoraki verdi, sanki parası cebinden çıkıyormuş gibi. Çalıştıkları insanları düzgün seçmeliler. Başka bütün bayilerde çok daha güleryüzlü insanlar çalışıyor.

    Subaru standı sade ama iyiydi. Sakindi. Levorg harika bir araçmış. Brz'deki modele de bittim. :) Biraz suratsızdı o ayrı. Yalnız, kardeş araçlar olmalarına rağmen subaru nasıl bir iş yapmışsa artık dıştan baktığınızda brz, gt86ya göre çok daha dinamik, spor araba gibi görünüyordu.

    Mitsubishi'de şok oldum. Arabaların kalitesi hakikaten kötüymüş. Şimdiye kadar bir arabada kapı açarkenki aldığınız o sağlamlık, kalite hissiyatı olarak gördüğüm en kötü araba buydu. Asx'di sanırım, kapı değil mukavva sanki, tüy gibi. İnanılmaz kalitesiz his veriyor. O hayvani fiyatlı pajeronun da malzeme kalitesinin son derece basit kaldığını gördüm fiyatına göre. Stand genel olarak boştu zaten.

    Dacia yazık renault'nun arkasına atmışlar duvar kenarını kimse de bakmıyordu.

    Suzuki bir sürü araç getirmişti, türkiyeden çekildi diye biliyordum aslında. Genel araç kaliteleri büyük japonlardan baya geride, pek tat vermedi, bomboştu stand.

    Ssangyong'un şu yeni tivolisini merak ediyorudum, araç dıştan iri ve güzel görünüyor ve içi oldukça kalitesiz. Kimse beğenmiyordu.

    Citroen kocaman alan almış, bir sürü araç getirmiş. ilk dikkatimi çeklen tüm modellerinde rakip peugeot modellerine göre daha vasat malzeme kalitesi oldu. Hangi modeline gitsem özellikle de ds serilerine citroen bu mala mı bu fiyatı çekiyor tepkisi oldu genel olarak beğenmedim hiç birşeyi. Eski ds getirmişler, adamlar zamanında yapmış, muazzam bir araç.

    Mazda standındaki araçlar çok yakışıklı. Hepsi jilet gibi. 3 olsun, 6 olsun, cx 3 olsun jilet. Ama o büyü içine geçtiğiniz anda bitiyor. Nasıl bir malzeme kalitesi, işçilik var şaşırırsınız, o dış tasarımla alakasız, çok vasat. Mazda 3ü kalite olarak golfle kıyaslayanlar halt etmiş, alakaları bile yok, yaklaşamaz bile. Honda civic kalitesinden bile uzak mazda 3. Mazda 6'da kaliteli olmasına rağmen sınıfı standartlarında göz boyamıyor passatla fakan kıyaslanamaz o da. Ha gidişler, motorları, sürüşlerini bilmem, iç mekanın verdiği kalite intibasını yazıyorum.

    Alfalar da mazda gibi inanılmaz yakışıklı ama hepsinde iç mekan genel kalite düşüklüğü hissiyatı var. Kim bindiyse araçlardan tatsız suratla indi. Sankı dışını yapıp, içini fiat'a verip yaptırmışlar gibi. O görünüşlü araçlardan çok daha iyi iç mekanlar umuyorsunuz.

    vw standıda baya büyüktü ve sanırım mercedes ve bmw ile birlikte en kalabalık standdı. Ben passatı sıkıcı bulduğum için hiç bakmadım bile ama orada bir tane r design kitli highline passat vardı, o haliyle cidden can yakar güzelliği. Parası olup da bunu r design almayan günah işlemiş olur o derece. Bir de yiğidin hakkını yiğide vermek lazım, tamam sıkıcı buluyorum falan filan ama malzeme kalitesi hakikaten yüksek aracın. Forumun bu kadar passat passat diye inlemesine şaşmamak lazım. Yer yer belli yerlerdeki plastik vs gibi malzemelerin kalitesi lexus, jaguarın bazı araçlarından daha yüksek hissiyatlı. Abarttığımı düşünen olabilir ben düşüncelerimi yazıyorum kendimce, bana vcerdiği his o. Benim vw standında merak ettiğim tek araç polo blue gt idi. Beğenmedim. Dıştan o performansın arabası güzelliği yok. İçi de çok ben poloyum diye bağırıyor. Yani golf sürdükten sonra bu arabayı beğenemem ben. şimdi diyeceksiniz ki 64binlik clio gtyi beğendim aynı paraya poloya kötü diyorsun. Kötü demiyorum teknoloji, performans, kalite olarak bir bütün olarak o, cliodan bariz daha iyi bir araç olabilr ama fun factor dedikleri eğlence faktörüne sahip değil. Yani araca bakınca ne içten ne dıştan yüzü güldürmüyor, alman sıkıcılığı var, tamam abisinde kalite, sofistiklik diyorsunuz da aynı şeyi b sınıfı araca yapınca gitmiyor işte. Bazı zamanlarda, bazı araçlarda mazeme kallitesinden daha önemli şeyler vardır. Mesela clio gt line dıuştan çok daha çekici, içten de vasat kaliteli belki ama çok yaramaz, oyuncu muzip bir hali var. Keyifliyim ben diyor. Polo blue gt odun gibi sıkıcıyım be diyor. Nissan gtr mesela 350bin euroluk araba malzeme kalitesi yerlerde içinde, ama o arabada kim takar malzemeyi değil mi?

    Golf'e gelince bir zamanlar alım listemde olup sonra vag grubundan sıkılmamdan ve aracın eskimesinden dolayı düşünmüyordum. Sadece gti ve r var mıdır diye baktım. İkisi de vardı, r'a bindim hani o ekstrem arabada, ben böye bir canavarım diyen doğru düzgün bir ayrıntı yok. Konsol düz golf. Tamamen sıkıcı. Tamam gidişi psikopat da ya arkadaş şu arabaya özen biraz. 1 serisine binince kanın kaynıyor, şunu alsam çeksem el frenini yanlasam diyorsun, buna oturuyorum 1.2tsi sanki. Bir canlılık, kan kaynatıcı bir tasarım detayı yok. Bunjlardan sonra sıkıldım zati vw standından. Jetta yine aynı, kötü sert plastik her yer. O kadar araçtan sonra göze batıyor.

    Mini standına baktım, köşede kuytuda. İlk kez minilere bindim. İçi gerçekten kaliteli belli ama o tasarım karakteristiğini beğenemedim. Oyuncak gibi araba. Hani 1 serisi maskülen bir araç hissi verirken, bu şımarık baba parası yiyen 18 yaşındaki çocuğun arabasıyım gibi bir imaj verdi bana. Kimse üstüne alınmasın sadece verdiği hissi tarif etmek açısından. Gayet kalite, özenilmiş ama şımarık bir tasarım dili.

    Başka, hımm,hah opel. opel standı da baya büyüktü. Bir sürü araç, adam olsun, opc insignia olsun, yeni corsa, konseptler çok canlı ve başarılıydı. Fakat araçlarına binince opelin eski opel olmadığını hissettim. Corsa dışarıdan da içeriden de şekil ve sportif olmuş. Ama corsada elinizi nereye atsanız 3. sınıf sert plastik. Kesinlikle almam ben, çok kötü. Her ne kadar kasa değiştirecek olsa da astraya da baktım. Onun da malzeme kalitesi çok düşmüş. Astra h'lerde malzeme kalitesi çok daha iyiydi. Insignia deseniz dıştan çok oturaklı araç ama içi oldukça dar. O dıştaki genişlik sırf şekle gitmiş anlaşılan. İçi hiç ferak ya da geniş değil. Kapkara. Malzemeler de yine rakiplerine göre vasat.

    Skoda'da superb merak ediyorduk. Avensis hüsranı gibi olmadı. Her ne kadar da videolarında fotolarında göründüğü kadar haşmetli gelmediyse banada, yine de araç iyi olmuş. Sanki a6/passat kombini gibi olmuş dış tasarımı. İçi ise aynı passat ayarında. Passay kalitesinni %95 hali. Çok az noktada passat birazcık daha iyidir. Onun dışında tamamen aynı, yani oldukça kaliteli. Çok ferah iyi bir araç olmuş. Ama aldığım fiyat bilgileri pek yüzümü güldürmedi hep 100bin li 110binli rakamlar zikredildi. Böyle olursa passata ezilir. Superb dışında skondanın diğer araçları öyle pek albenili değil. Octavia da eh işte.

    Honda standı ilginçti. f1 aracı, konsept nsx ile sükse yaparken kendi araçları vasattı. Crv vasat malzeme, jazz a baktım daha kapıyı açınca o kadar kalitesiz duruyor ki içine bile binmedim. Full civic vardı, hem pek kaliteli değil hem de göstergeleri saymazsak, o butonlar falan çağdışı kare kare. Peugeottan sonra honda arabasına binince 15 sene öcnesinini japon aracına binmiş gibi oluyorsunuz. Japonlar kesinlikle tasarımda günü takip edemiyorlar. Ortada ekran da yoktu iyice eski kafaydı civic. Type r getimişler ergenler birikmişti üstüne hiç bakamadım. Ama o da dıştan jilet, içten düz civic formundaydı.

    Onun dışında yazan yazmıştır zaten benim başlıca hatırladıklarım bunlar. Benim için fuarın kaybeden aracı avensis, kaybeden markası opel oldu vasatlıklarıyla. Hiç beklemediğim süprizlerde kadjar ve 3008 oldu. İkisi de kaliteli ve güzel araçlar olmuş. Hyundai'de "ben şu motor işini bir düzeltsem öttüreceğim sizi" mesajı veriyordu rakiplerine genel araç kalitesiyle. Çok doğru yoldalar. Ford'da en tatsız standlardan biriydi. Yüksek fiyatları, istenen motorların eksikliği ve umursamazlıklarıyla zor söz sahibi olurlar pazarda.

    Fuara eskişehirden arkadaşın 1.2 tsi golf ile gittik. Bu vesile ile 1.2 tsi'yı iyice tanımış oldum. 1.4 tsi 122lik olsun 160lık olsun biliyorum zaten. Dikkatimi çeken 1.2 comfortline golfün, 1.4 comforlinedan düşük kalitesi oldu. 1.2lerde alakantara koltuklar yok mesela. Genel kalite intibası daha düşük. Sert plastikler bolca, arka kapı üstleri kazık gibi sert. İç tasarım artık iyice eskidi, araba sıkıcıyım ben diyor, düz ve tatsız. i30, focus, 308 gibi kalitesi artan rakiplerinin yanında artık o kadar da bariz kaliteli kalamıyor. Ayrıca torsiyon hakikaten leş. Kendi golf 5'imin platformu bence daha iyi gibi, virajları çok daha keskin ve net alabiliyorum. Bu golf 7'de daha gergin ve daha düşük konforlu bir süspansiyon var. Öyle jilet gibi stabil dönmüyor, torsiyonunun çalışması tatsız, yüksek hızda arkadakileri yoruyor dan dun sırtına sırtına vurarak. Bir de ilginçtir golf 7nin arka koltuk tasarımı jettadan daha konforsuz. Sırtım ağrıdı. 4 kişi 6,5 ortalama ile gittik açık yolda 120li hızlarda, gayet iyi. İstanbulda da 7li rakamlarda geziyorduk ama dönüşte çok yoğun trafiğe takıldık 2,5 saat kadar, o ara 8.3'e kadar çıktı. Şöyle diyeyim hatta; gidişte sabahın 5inde gittik boş yollar, oraya 4te 1 depodan biraz fazlasıyla gittik, dönüşte ise trafikten dolayı, aynı yolu deponun kalan tüm benzini ile anca dönebildik. İstanbulda yaşayanlara sabır diliyorum resmen. Bende istanbulluyum ama bayadır eskişehirde yaşıyorum, keşmekeş olmuş iyice. 1.2 tsi'ın çekişine gelirsek, benim umduğumdan daha iyi çıktı. 1.4 gibi agresif hızlanamıyor ama 1.2 hacim demezsiniz. 4 kişiyi zorlanmadan taşıyor, rampalarda falan hiç çıkamıyorum, gücüm yetmiyor sinyali vermedi. Düşük devirdeki torkunun ekmeğini çok yiyor. Ha performans anlamında, ses anlamında falan mülayim motor, çok tat vermez, öyle 122deki 160lıktaki tork patlaması yok araçta. Devirlenme hızı da daha atmosferiklerdeki gibi. Ama dediğim gibi torkunu, amosferiklere göre bariz oranda daha düşük devirlerde verdiğinden hiçbir durumda çekmemezlik yapmıyor. Ben de zaten bundan dolayı bir sonraki aracımı atmosfeirk motorla almayacağım. Erken alınan tork büyük nimet. Özetle çekiş anlamında 1.2 tsi'dan hiç çekinceniz olmasın derim. Kıyaslamış olan varsa 308deki 1.2 turbo motorun kıyasını metak ediyorum.

     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)
     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 31 Mayıs 2015; 23:22:57 >




  • Teşekkür ederiz arkadaşım güzel bir inceleme olmuş,bende çok istemiştim gitmeyi ama kısmet olmadı sayende gitmiş kadar oldum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    Merhaba, gecen pazar tum lexus'larin kapisi acikti. Lexus rc f'nin icinde epey zamam gecirip gorevliyle epey bir teknik sohbet yapmistim. Diger modellerede binmistim. Lfa kapaliydi. Demek gunlere gore degisiyor bu kapi acilma durumu. Mazda standinda ki gorevlilerden memnun kaldim sahsen. Valla hayatimizda kac defa araba aliyoruz corluya gidilir bana gore ;)

    daha geçen ay gittik ve çorludan QQ aldık. Gidilmesine gidilir ama almak için.
    Dur şu arabayı bir görelim diyen tutup çorluya gitmez,anadolu yakasına gidip görür aracı.
    Adamlar o kadar vurdumduymaz olmuş ki, çorlu bayiisi bile orası benim bölgem, gelsinler bana diyor.
    2-3 senedir avrupa yakasında kaybedilen 2-3 bayiinin yerine yenileri ikame edileme
    Avrupa yakasında 10 milyon nüfus var. Daha 10 milyon nüfusu olmayan Hollanda da yerleşik mazda avrupa merkezi
    bile bu durumu umursamıyorsa, balık baştan kokmuş demektir.

    Not: Mazda Türkiye web sitesinden bakınca MAslak EVO ve Florya (beşyol) beka hala bayii gözüküyor.
    Halbuki satış yok,servis hizmeti veriyorlar sadece. Millet web sitesine güvense ve gitse, Bekada Subaru ile karşılaşır.
    benim geçen 1,5 sene önce başıma geldi, B.çekmecedeki bayiiye gittimi .skoda ile karşılaştım.




  • Mazda genel muduru aciklama yapmis.

    Furada cx-3 icin 400 adet kapora alindigini soyledi.

    Inanayimmi simdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realgs

    dün oğlumla gittim.
    Almanlar ,VW-BMW-MERCEDES vs tüm araçları (koncept hariç) , izlemeye açmış.
    Tıklım tıklım bu standlar.
    Süpersporlar herzamanki gibi ziyaretçilere kapalı, VİPlere açık.Genelde rus mankenler bu standlarda vardı.
    Genelde güleç yüzlü, güleç veya asil duruşluydu.
    Yerliler ise herzamanki gibi dağları ben yarattım havalarındaydılar.Birşey sorunca senin davranışına göre
    yaklaşımla cevap veriyorlardı.Ben genelde düzgün sordum,düzgün cevap/davranışla karşılandım.Ama ortada azda olsa apaçi vardı.
    Çocuklu aile çoktu.lexus tüm araçları kilitliydi.PAzara yeni girecek olan marka için çok saçmaydı.eli yüzü düzgün,klas bir yaşlı çift için bile açmadılar aracı.
    fiyatını ve beygir gücünü bile bilmiyordu firma yetkilisi.
    Mazda herzamanki mazda idi. Yetkililer saçma sapan yaklaşımdaydı.bayii yetkilileri görevliydi standda (tüm markalarda aynısıdır) ve cevap verme özürlü, off nerden geldik buraya havasındaydılar. HAla avrupa yakasında satı bayiiliği oluşturmadınız mı diye sordum, biz varız ya dedi Çorlu bayii yetkilisi.
    Düşünsenize bakırköydeki adam kalkıp çorluya araba almaya gidecek, yok daha nedir.

    Nissan çok ilgi görüyordu.GTR herhesin kullanımına açlılmış, içine girip incelemek mümkündü. Tek sorun Nissan mekanı iyi kullanamamış, yerleşm planını iyi yapamamış bana göre.Yetkili ile uzun uzun muhabbet ettik.Fuar tırt çıktı dedi.3 sene önce 550bin kişi gelmiş. Şimdi ise 500bini bulmayacakmış ziyaretçi.
    girişi beleş yapmayı bile düşünmüş organizatörler.Dünkü Fetih kutlamaları ve diğer mitingler sebebi ile cumartesi olmasına rağmen çok çok kalabalık değildi zaten.
    bu yüzden çok fazla apaçide yoktu.

    En sinir olduğum stand FORD idi.Adamlar 2 yeni modeli (crossover-suv) kilitlemişler.Bunlar konseptmi dedim (ki konsept felan değil).
    Yok hayır, halkın tepkisine göre Türkiyeye gelip gelmeyeceğine karar vereceğiz dediler. Eee millet inceleyemezse nasıl FEEDBACK sunacak ki dedim.,
    süper rengi var, çok güzel boyamışsınız mı diyecekler dedim. Tabii adamlardan ses yok.

    Yeni crossoverlar tırt çıktı bence.Hala Nissan qashqai'ye ciddi rakip yok. CRV -Xtrail karşılaştırmasında Xtrail bir adım önce bence. Mazda CX3 çok küçük,ancak Juke rakibi olur. Kajdar ise ürün segmentini tamamlayamamış. 1.6 dizel otomatik yok, zira EDC şanzımanın tork konvektörü bu gücü kaldıramamış.
    İç mekanıda QQ'ye göre küçük/dar geldi bana.Hundaide otomatik dizel yok, olanda 1.6 dizel otomatik motor ile QQye rakip hala çıkartamadı sportage/ix35 kardeşler.





    3 kere gittim fuara. Üçünde de Lexus un kapılar açıktı. Bi iki tanesi hariç hepsi açıktı ve inceledim. İç dizaynı hoş ve kullanışlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pokezoom


    quote:

    Orijinalden alıntı: realgs

    dün oğlumla gittim.
    Almanlar ,VW-BMW-MERCEDES vs tüm araçları (koncept hariç) , izlemeye açmış.
    Tıklım tıklım bu standlar.
    Süpersporlar herzamanki gibi ziyaretçilere kapalı, VİPlere açık.Genelde rus mankenler bu standlarda vardı.
    Genelde güleç yüzlü, güleç veya asil duruşluydu.
    Yerliler ise herzamanki gibi dağları ben yarattım havalarındaydılar.Birşey sorunca senin davranışına göre
    yaklaşımla cevap veriyorlardı.Ben genelde düzgün sordum,düzgün cevap/davranışla karşılandım.Ama ortada azda olsa apaçi vardı.
    Çocuklu aile çoktu.lexus tüm araçları kilitliydi.PAzara yeni girecek olan marka için çok saçmaydı.eli yüzü düzgün,klas bir yaşlı çift için bile açmadılar aracı.
    fiyatını ve beygir gücünü bile bilmiyordu firma yetkilisi.
    Mazda herzamanki mazda idi. Yetkililer saçma sapan yaklaşımdaydı.bayii yetkilileri görevliydi standda (tüm markalarda aynısıdır) ve cevap verme özürlü, off nerden geldik buraya havasındaydılar. HAla avrupa yakasında satı bayiiliği oluşturmadınız mı diye sordum, biz varız ya dedi Çorlu bayii yetkilisi.
    Düşünsenize bakırköydeki adam kalkıp çorluya araba almaya gidecek, yok daha nedir.

    Nissan çok ilgi görüyordu.GTR herhesin kullanımına açlılmış, içine girip incelemek mümkündü. Tek sorun Nissan mekanı iyi kullanamamış, yerleşm planını iyi yapamamış bana göre.Yetkili ile uzun uzun muhabbet ettik.Fuar tırt çıktı dedi.3 sene önce 550bin kişi gelmiş. Şimdi ise 500bini bulmayacakmış ziyaretçi.
    girişi beleş yapmayı bile düşünmüş organizatörler.Dünkü Fetih kutlamaları ve diğer mitingler sebebi ile cumartesi olmasına rağmen çok çok kalabalık değildi zaten.
    bu yüzden çok fazla apaçide yoktu.

    En sinir olduğum stand FORD idi.Adamlar 2 yeni modeli (crossover-suv) kilitlemişler.Bunlar konseptmi dedim (ki konsept felan değil).
    Yok hayır, halkın tepkisine göre Türkiyeye gelip gelmeyeceğine karar vereceğiz dediler. Eee millet inceleyemezse nasıl FEEDBACK sunacak ki dedim.,
    süper rengi var, çok güzel boyamışsınız mı diyecekler dedim. Tabii adamlardan ses yok.

    Yeni crossoverlar tırt çıktı bence.Hala Nissan qashqai'ye ciddi rakip yok. CRV -Xtrail karşılaştırmasında Xtrail bir adım önce bence. Mazda CX3 çok küçük,ancak Juke rakibi olur. Kajdar ise ürün segmentini tamamlayamamış. 1.6 dizel otomatik yok, zira EDC şanzımanın tork konvektörü bu gücü kaldıramamış.
    İç mekanıda QQ'ye göre küçük/dar geldi bana.Hundaide otomatik dizel yok, olanda 1.6 dizel otomatik motor ile QQye rakip hala çıkartamadı sportage/ix35 kardeşler.





    3 kere gittim fuara. Üçünde de Lexus un kapılar açıktı. Bi iki tanesi hariç hepsi açıktı ve inceledim. İç dizaynı hoş ve kullanışlı.

    Valla cumartesi gittim ve kapalıydılar. Direk SUV olana gittik, Rus bacı kapalı,isterseniz elemana söyleyin dedi.
    Elemanı aracın diğer tarafında buldum, bir yaşlıca çift ile görüşüyordu.Çift gerçekten iyi giyimli ve tavırları ile istanbul beyefendisi havasında olan elegant bir çiftti.
    Onlara bile açılmadı araç.Araçları görmek istiyorsanız , bayii açılışımıza davet edelim sizi, bilgilerinizi verin gibisinden birşeyler söylediler.
    Durum böyle olunca hiç ilgilenmeden çıktım standdan ama o esnada zaten diğer araçlarında hiçbiri açık değildi galiba.Zira araç içinde kimse yoktu,herkes araç etrafından araca bakıyorlardı.

    Çokta umursamadım zira zaten bana hitap etmiyor,sonuçta o segmente ulaşacak yapıya büründüğümde direk BMWye bakarım.




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Merhaba yazınızı merakla okudum sağ olun,

    fakat 180 derece zıt düştüğüm bazı noktalar var

    150 bin etiketli bir mini cooper a bindim tam takır kuru bakır idi malzeme kalitesi o kadar düşük geldiği o fiyata yok abi bırak allah aşkına dedim ya indim.

    nereyi ellesem takır tukur ses yapıyordu, plastik kalitesi yerdeydi.

    --

    toyota'da zıt düşmemiz var, ben avensis'e binince çok beğendim çünkü kapıların yanları dikişli güzel deri hissiyatı vardı, toyotadan böyle kaliteli iş beklemezdim dedirtti.

    ama corolla'yı beğenmedim avensisten sonra binince.

    --

    hondalarda civic ve accord a binince nötr idim hiç beğnemedim soğuk hissiyatsız bir hava ve malzeme kalitesi vardı.

    konsolları o kadar ileride ki adamı koltuk ile konsol arasında press yapacak şekilde. kim bindi ise bu ne be deyip indi arabadan :)

    ama civic type r tamam olmuş bu honda dedirtti.

    ---




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    Merhaba yazınızı merakla okudum sağ olun,

    fakat 180 derece zıt düştüğüm bazı noktalar var

    150 bin etiketli bir mini cooper a bindim tam takır kuru bakır idi malzeme kalitesi o kadar düşük geldiği o fiyata yok abi bırak allah aşkına dedim ya indim.

    nereyi ellesem takır tukur ses yapıyordu, plastik kalitesi yerdeydi.

    --

    toyota'da zıt düşmemiz var, ben avensis'e binince çok beğendim çünkü kapıların yanları dikişli güzel deri hissiyatı vardı, toyotadan böyle kaliteli iş beklemezdim dedirtti.

    ama corolla'yı beğenmedim avensisten sonra binince.

    --

    hondalarda civic ve accord a binince nötr idim hiç beğnemedim soğuk hissiyatsız bir hava ve malzeme kalitesi vardı.

    konsolları o kadar ileride ki adamı koltuk ile konsol arasında press yapacak şekilde. kim bindi ise bu ne be deyip indi arabadan :)

    ama civic type r tamam olmuş bu honda dedirtti.

    ---


    Merhaba olabilir tabi ki,

    mininin etiketine bakmadım, bana göre de 150bin edecek bir malzeme kalitesi yok, ama pazardaki araçlara göre daha özenilmiş, iyi tok malzeme kalitesi var bence. Benim incelediğim araçta countrymandi sanıırm plastikler falan gayet iyiydi.

    Corollayı fuardan önce bayide de incelemiştim ve iç tasarımı çok hoş olmasada malzeme kalitesi anlamında jettadan bariz iyi gelmişti. Fuarda da aynı geldi, yanımdaki diğer 3 arkadaş da kaliteli hissettirdiğine katıldılar sadece o konsol tasarımını sevmediler buna bende katılıyorum. Avensis nasıl beğendiğiniz bilmiyorum, d sınıfına göre yerlerde bir malzeme kalitesi vardı. İç mekan tonal karakteristikten tutalım, radyo butonlarının gevşek gevşek oynamasına kadar ben aurisin muadiliyim imajı verdi bana. Mazda 6 bile daha iyi his veriyordu. Ki bence fuarda inceleediğim kadarıyla mazdalar iç mekan olarak rakiplerinin en gerisindeki markalardan.

    Honda civicteki o soğuk ve donuk havayı bende aldım. Hele dediğim gibi modern tasarımlı araçlardan sonra civic'e binince insana çok eski geliyor. O direksiyon yanındaki butonlar falan 90ların japonları neyse o. Hiç özenmemişler biraz değiştirelim modern yapalım diye. Şöyle bir iç işte, citroen, peugeot gibi tasarımlardan sonra, bu iç mekana oturunca haliyle beğenmiyorsunuz. Göstergeler harici, haliyle eski duruyor.

     Autoshow 2015 ANA KONU (Fotolar ve İzlenimler Dahil)




  • realgs kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya
    Valla LFA hariç bütün araçları açıktı Lexus'un bütün günler üç kere gittik üçünde de açıktı bütün araçlar LFA zaten kendi koleksiyon araçları olduğu için bırakın açmayı görmüş olmayı bile şükretmek gerek ;) Tek eksikleri ortada fiyat bilgisinin olmaması, gerçi daha ortada bayi yok en iyi ihtimal son çeyrek satışına başlayabiliriz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam çok güzel inceleme olmuş elinize sağlık
    Yalnız hala burda anlaşılmayan noktalar var.
    Herkes Audi'ye binilmiyor diyor ama biz nasıl paşa paşa bindik. Basın gününden de söz etmiyorum baya Pazartesi günü. RS7 ve RS6 zaten ayrı stantta yer almaları ve RS7'nin basın günü, RS6'nın da ilk gün satıldığını düşününce kulağa gayet de mantıklı geliyor ki normal günler A3,TT, Q7, S8 dahi açıktı binebilme imkanımız vardı ki S8 gerçekten ayrı bir nokta.
    İnsanlar diyor ki Mercedes'te herşey açıktı insanların gönlünü kazandı, aslında insanların değil onları Mengerler'den cebe indirecek insanların gönlünü kazandı, bana da deseler senin Maybach'ı 300bin tl indirelim ama fuarda teşhir aracı olsun insanlar denesin ki teşhir indirimi yapalım başkası da havada karada kabul eder bu durumu. Madem hep insanların gönlünü kazanıyor geçen fuarda niye SLS Cabrio'yu 3 metreden etrafını sarmıştı, arabaya bakmak için de randevu(!) almanız gerek diyorlardı C'ler E'ler zaten her fuarda açıktı fazladan üç teşhir indirimli aracı açtılar diye mi insanların gönlünü kazandı, ha madem gönül kazanacak gelsin bi S65 Sedan'la G65'i açsın görelim.
    Ferrari de bana göre en gereksiz stanttı. Geçen fuar zaten F12'yi sadece iki gün gösterdikleri zaman yeterince tepki çekmemiş gibi burda da bişey becerememişler. Gösterip de vermemek lafını bu sene Ferrari gerçekleştirdi, o kadar dediler 488 488 gelecek diye bi videosunu oynattılar arkaplanda o kadar.Kuruçeşme Fermas'tan 458Speciale'yle Blu Abu Dhabi 458Spider'ı getirse bile büyük sükse yapardı California T'yle FF nedir ya da fuara 1 milyon Euto'luk bir F12 getirince ne olacağını sanıyorlar
    Porsche zaten her zamanki gibi içerisinin doluluğuna göre adam alıyordu içeri ama araç gösterimi anlamında eksiksizlerdi, tek eksileri fiyatlarıydı
    Lamborghini de zaten çizgisini bozmadan minicik standa iki araba getirmişler, ancak bu fuardaki amaçlarının araç göstermek değil de araçları satmaya çalışmak olduğu bariz ortadaydı
    Aston Martin bu senenin en şaşırtan standı oldu. Nevzat abinin Türkiye distribütörlüğünü aldığını biliyordum ama fuara iki Ultra Limited Edition araba getireceği hiç aklımın ucundan geçmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Valla sizin şansınıza heralde, herkes kapalı diyor. Biz cumartesi gittik, o gün de bir tane a3 cabrio açıkdı onun dışında tüm araçlar kapalıydı. Ben dışardan şekline şemaline sokakta görünce de bakabiliyorum. fuara bilet parasını araçlara binip incelemek fikir sahibi olmak için veriyorum. Bir a6 benim bütçem dahilinde olmayabilir ama aldığım izlenimlere göre ileride düşünen insanlara yardımcı olabilirim mesela. Zaten mankenlerinin falan da suratları asıktı çok tatsız bir standdı. Ayrıca fuarda bütün markalar arasında ekstrem markalar haricinde bu tutuma sahip olan bir tek audi vardı bu da göze çok çarpıyordu. Lexus bile aracını açmıştı, jaguar belli modelleri açmıştı. Hal böyle olunca insan audiye sinir oluyor.

    Ben mercedes ya da bmw'de araçların açık olmasında bir sıkıntı göremiyorum. 10-12 sene önceki fuarlarda e serisi dahil tümü kitli olurdu. Öyle olsa daha mı güzel olur sanki? Bence çok iyi yapmış bmw de mercedes de.

    Fuarın amacı araç satmak ve tanıtmanın yanında, araba sevdalılarının da gönlünü okşamaktır ayrıca. Pek çok yetişkin ya da genç almayı hayal bile edemeyecekleri ama rüyalarını süsleyen arabaların bir kez bile içlerine binseler o onlara çok büyük unutamayacakları bir hediye olur. Bunu gerçek otomobil sevdalıları anlayacaktır. Ben sabahın 5inde eskişehirden yola çıkıp, 20 lira para verip dışarıdan a6'ya şöyle bir bakmak için gitmedim mesela..




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Tabiki çok haklısınız sonuçta insan bi A6 E Klasse görmek için gelmez oralara. O yüzden fuar genel olarak beklediğim kadar büyük olmadı açıkçası. Dedikodulara göre neler neler (488GTB,918 Spyder, Aventador SV vs.) geliyordu, sadece popüler modellerin Full artı Full donanımını getirdiler o yüzden çok etkilemedi beni, gidip de Matrix led farlı RS7 görmek maharet değildi ki getirecekti bi R8 LMX bakın nasıl bahsediyorlardı Audi'den
    Zaten fuarın TÜYAP'ta olması bile fuarın (bence) seviyesinin düşüklüğünü ifade etmeye yeter bence. CNR'da olunca sadece istekli insanlar gidiyordu,arabalara bakmak isteyen,supercarları görmek isteyen insanlar;cebinde akbili olup da manken fotoğrafı çekmek isteyen insanlar değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toyota Mirai'i inceleyen yok mu ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paul Klee

    Toyota Mirai'i inceleyen yok mu ya

    Sor bakalım araba burda mıydı
    Mirai yi sadece basın gününde bi de fuarın ilk gününde tuttular sonra araba geri döndü. Ama ben basın günü gördüm aracı,içi inanılmaz dercede ferah veve bahsettikleri değerlerle ciddi anlamda gelecek vadediyor. Ancak Türkiye'de bu ve bunun gibi araçlara teşvik uygulanmadığı sürece bunları Türkiye yollarında görmek hayalden öteye gidemez maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlamıyla mükemmel bir aracı bizim vatandaşlarımızın %99 u alamıyor, öyle değil mi ?
    100 bin tl ye kadar olan araçların da muhakkak bir veya bir kaç eksiği olacaktır. Bu tür incelemelerde hiç bir zaman tamamen objektif bir fikir yürütülemez.
    Bu sebepten ben veya bir başkası pek de hoşlanmadığı bir markanın araçlarından bahsederken, pozitif olan özellikleri değil de eksi olan yönleri dikkatini çekecektir. Tersi de doğrudur.
  • C.tesi günü gittim, fuar beklentilerimin üzerindeydi yada ben beklentileri düşük tutmuştum.
    Öyle çok fazla apaçi falan kaynamıyordu. Aşırı kalabalık değildi. Ww standı çok kalabalıktı sadece.

    Kapı önünde korsan bilet satan tipler rahatsız ediciydi. Girişte hoparlörlerden "Yalnızca gişelerden satılan orjinal biletler geçerlidir" gibisinden yalandan anons yapılıyordu ama o korsan bilet satan tiplere kimse müdahale etmiyordu.

    Standların hepsini gezdim, fiyat ayırt etmeksizin birçok aracın içine oturdum inceledim, Dacia'dan tut Maybach'e kadar.
    Audi, Lexus ve malum markalar harici tüm otomobillerin kapıları açıktı.

    Ferrariler çok asildi. Standı, mankenleri, araçları vs.
    Tüm markaların Komsept araçlarının hemen hepsini beğendim.
    Aegea göz alıcıydı ve çok ilgi çekiyordu.

    Focus, i30, SuperB, Leon ve özellikle DS4'ü çok beğendim. (f/p olarak)
    Maybach ve Nissan Gtr'a binmek çok iyi hissettirdi.
    Colin Mcrae 2 efsanesi Audi Quattro'yu görmek mutlu etti.

    Tek tek ayrıntılı yazamayacağım ama genel itibariyle;

    Renault, Subaru, Dacia, Opel gibi markalar gözümde değer kaybetti.
    Peugeot, Citroen, Hyundai, Mercedes, Skoda gözümde değer kazandı.




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.