Şimdi Ara

Auris Multimode Sorunu Nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
52.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,

    Yeni araba almayı düşünüyorum. Anladım ki otomatik/yarı otomatik vitesli araçlara 2 kere düşünmeden yaklaşmamak lazım.
    Sizden rica etsem, iki model konusunda görüşlerinizi paylaşabilir misiniz ? Toyota Auris 1.4 Dizel Düz Vites ve Opel Astra Classic HB
    1.3 Dizel Düz vites. Bu iki araç gözlemleyebildiğim kadarıyla en optimum cevaplar. Ancak ikisinden hangisi ? Ve neden ?

    Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
    Muhammed
  • 1.3 dizel motoeun çok sayıda olumsuz yorumlarını okudum ve şikayetler duydum ayrıca 5ileri şanzıman olması yetersiz kalmış bunlar okuduğum yorumlar kullanmış değilim sadece kağıt üstündeki verilere bakarak bunlara katışıyorum.aurise gelice 1.4 dizel aurisi yeni aldık 1ay henüz olmadı gayet memnunuz performans yeterli derecede 6ileri olması avantaj süspansiyonları gayet güzel aracın içinde montaj hatası bulmak neredeyse imkansız toyota güveni boşa çıkartmıyor anlıyacağınız.benim tavsiyem auris olur siz yinede diğer yorum ve testlere bakın.
  • Çok teşekkür ederim cevabiniz icin. Diğer cevaplarla birlikte şekillenmeye çalışacağım.

    1.3 motor ile ilgili sizin dediğiniz performans düşüklüğü herkesin ortak kanaati. aracın ağır olması sebebiyle yokuşta problem yaşanıyor diyorlar. Fakat Toyota Auris için de benzer
    yorumlar yapılmış. (MMT şanzıman zaten dikkat edilmesi gereken bir teknoloji !)

    Yorumunuzu dikkatle incelememde tutacağım. Tekrar teşekkür ederim.
    Muhammed
  • 1.3 motor,hem de MMT ise,uzak durun derim.Uzun yolda sıkıntı yapmasa da şehiriçinde çok hantal bir araba.Bende var,ondan biliyorum.
  • Arkadaşlar, benim anlamadığım bir konu var; yarı otomatik şanzıman kullanan markaların hepsi, yokuşta geri kaydırdığı için araçlarına yokuş kalkış desteği sunarken, Toyota araçlarında bu fonksiyonun opsiyonel olarak bile sunulmaması, bana garip geliyor.
  • yokuşta kalkış desteği, ne işe yarayacak. bunu anlamış değilim. imzamdaki aracla istanbul içi 80 bin km deyim şuanda. yokuşta kalkış desteği keşke olsaydı dediğim hiçbir an olmadı. frenden ayağını çekip gaza basınca zaten araba hemen toparlıyor kendini. çok dik bir yokuş olursa, el frenini çekip öyle kalkış yaparsın olur biter.
  • herkese merhaba,

    ben de 2 günlük bir auris 1.6 mmt kullanıcısıyım. açıkcası yokuşlarda da denedim, bugün sıkışık trafikte de, araçta bir sorunla karşılaşmadım. he buarada aracı 2. el aldım, araç 2009 model ve 23 bin km.de.

    saygılar.
  • 3 ayda 10000 uzeri km yaptim. Aracimi ortakoy yokuslarina birakiyorum bugune kadar yokus yukari ne ileri nede geri viteste sorun yasamadim. MM sorunludan ziyade ilginc bir vites. Manuelini okuyun derip hatta internetten indirceginiz bir cok kaynak var. Biraz sert bir vites, cift kavramalar gibi kesinlikle yumusak degil.

    M modda yokuslarda sorun yasamayacaginiza inaniyorum( tabii aracinizda baska bir sorun yoksa.)
  • bence bu inançtan öteye gidemez...
    2011 model mmt sahibi bir tanıdık geçen aracın lastiğini çukurlaşmış logar a sokmuş.. ama ölye rahatsız edici bir çukur değil.. çıkamamış :)
    düz vites varmıdır çukurda kalan?

    ayrıca ortaköy de dolaşan mmt tanırım ben 1-2 tane.. evlerine balmumcudan inerler, dereboyundan çıkarlar her daim.. o zaman sorun yok tabi.. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killer Loop

    bence bu inançtan öteye gidemez...
    2011 model mmt sahibi bir tanıdık geçen aracın lastiğini çukurlaşmış logar a sokmuş.. ama ölye rahatsız edici bir çukur değil.. çıkamamış :)
    düz vites varmıdır çukurda kalan?

    ayrıca ortaköy de dolaşan mmt tanırım ben 1-2 tane.. evlerine balmumcudan inerler, dereboyundan çıkarlar her daim.. o zaman sorun yok tabi.. :)


    Hocam sizin iş ne oldu? Aracı halen kullanıyor musunuz? Mahkemeye vermiştiniz yanlış hatırlamıyorsam sonuçlandı mı?
  • tabii.. bitti.. kazandım aldım paramı..
    onunla ilgili başlık açacaktım bende zaman olmadı.
  • Çok iyi olur çünkü sizin gibi mağdur olupta elinden birşey gelmeyen çok kullanıcı var.
  • Bazı arkadaşlar konuda Killer Loop arkadaşımıza mltimode deneyimlerinden dolayı laf atmışta,mesela arkadaşın teki demiş 100 le 'e en dik yokuşları 2.viteste çıkarım diye,öyle tabiki çıkar.obahsettiğiniz yokuşu 10-20 ile araba arkasından sıkışık çıkmayı deneyin çıkıyormu...Bu vites sorunlu bir vites yaklaşmayın bencede,,benim ömrümü yedi bu vites.Uzun yolda yokuş yukarı bana kaza yaptıracaktı.aman eksik olsun benden uzak olsunda kim memnunsa memnun olsun,ancak kendini kandırsın.Ben genel yorumları takip ediyorum,çoğusu araç kendindeyken satamam korkusuyla laf dokundurmuyor ama sattıktan sonra doğruları söylüyor.Killer Loop başkaları da yanmasın diye yazmış..Adam haklı ki davasını da kazanmış parasını almış.
  • Toyota'ya ve genel olarak Japon'lara büyük saygım var.

    Lakin Toyota ürün yönetimini anlamıyorum:
    1. 1.4 D-4D 90 HP dizel motor bence motor falan değil. Çok daha iyi rakip motorlar var. Örneğin VW 1.6 TDI 105 PS veya Ford 1.6 TDCi 110/115 PS gibi.
    2. Yokuş kalkış desteği hala yok.
    3. Dizel motorla uyumlu tam otomatik vites yok.

    Ben araba kullanmayı Eskişehir'de öğrendim. Dik olanı değil, yokuş bile vardır denemez Eskişehir'de. Ardından 7 yılın üstünde Bükreş'te yaşadım. Şehrin en yüksek yokuşu olsa olsa 25 derece eğimli 3 metre rakımlı olur. Internetten Toyota MMT üzerine okuduklarımdan hareketle, Bükreş'te araba kullanmayı öğrenen bir Toyota MMT sürücüsü Eskişehir'de yokuşta kalsa gerek diyorum.

    İstanbul'a taşındığımda VW Jetta 1.9 TDİ şirket aracım vardı ve onu iade etmem gerekiyordu. Beşiktaş Nüzhetiye Caddesinden Yıldız kavşağı ile 1. köprüye çıkan, İstanbul ölçüsünde dik sayılmayan ama taş döşeli yolda, torku yüksek dizel motorlu Jetta'yı yağmurda patinaj yaptırıp balata kokusu duyunca otomatik bir araç almaya karar verdim.

    Bayi ismi vermeyeceğim, bir Toyota bayisinde çalışan gayet beyefendi bir satış şefi ya da müdür yardımcısı beni MMT'li dizel almaktan vaz geçirdi. Bilgi vermeyen bayiler olabilir ama anladığım kadarıyla Allah beni korumuş.

    O sıra çok satıcı dolaştım. Peugeot 308 yarı otomatik dizel test ettim. Sürüşün ardından bir daha bir Peugeot satıcısına uğramadım.

    Son 6 yıldır büyük bir üretim şirketinde, Tedarik Zinciri sürecinde yönetici olarak çalışıyorum (otomotiv değil). Fakat köken olarak Bilgisayar (Yazılım) Mühendisiyim ve bu alandaki yaklaşık 15 yıllık tecrübemde 20 nin üstünde çok kullanıcılı ürün tasarlamışımdır. Çalıştığım şirkette üretim öncesi satış onayı süreci var. Benzer sürecin hatta daha iyisinin otomotiv firmalarında da olması lazım. Ben PSA grubunda Kalite Güvence, ArGe, veya Ürün Yönetimi yöneticisi olarak çalışıyor olsaydım şu an Peugeot ve Citroen ürünlerinin MCT veya Auto6R olarak tanımlanan hiç bir yarı otomatik vitesli araç modeline satış onayı vermezdim

    Onlarda sorun aşırı sarsıntılı vites geçişleri. Bu araçları kullananlar hiç Ford ya da VW ya da bir diğer markanın tam otomatik aracını kullanmamış olabilir mi? Otomatik vites tercihi performans değil konfor için. Öyleyse sarsıntılı konfor nasıl bir düşüncesizliktir?

    Ama daha kötüsü Toyota'ya diyecek laf bulamıyorum. Yokuşta veya sıkışık trafikte tüketiciyi mağdur eden bir ürün, üstelik konfor için tasarlanmış bir ürün nasıl Toyota markası taşır? Üstelik dünyaya müşteri odaklı çalışmayı öğretmeye cüret etmiş bir markayı nasıl taşır?. Yazık ve insaf.

    Ne var ki VW grubunda araç yoktu, sıra vardı. Döndüm Ford'a. Ne dizel otomatik ne de dizel yarı otomatik ürünleri vardı (stok değil ürünün kendisi de tasarlanmış değil). Benzinli 1.6 otomatik ise kağıt üstünde çok yavaştı. Mondeo da 2.0 TDCi motorda yarı otomatik var ama ona da benim param yetmiyordu.

    Tekrar döndüm Toyota'ya ve Auris Comfort Extra 1.6 AT aldım. Çok yakıyor. Bir de utanmadan Optimal Drive Technology'si tabiri ile sanki tüketici ile dalga geçiyorlar. ODT diyor ki, sen optimal davranırsan az yakarsın. "Adam ol az yak" demek gibi bir laf. Hay Allah! Ben niye düşünememişim yokuş aşağı vitesi boşa alıp kullanmayı ya da düz yolda sürekli torkun uygun olduğu devirlerde araba kullanmaya çalışmayı. Eyvallah böyle yaparsam araç uzun yolda 6.8 lt / 100 km oranını yakalıyor.

    Bir de katalogda ve internette yazan son hız değerleri hem birbirini tutmuyordu hem de muhtemelen her ikisi de doğru değildi. İnternette 190 km/s yazıyordu (halen öyle) katalogda ise 180 km/s yazıyordu. Muhtemelen benim üşenmeden call center'a yaptığım uyarım üzerine yeni kataloglarda da 190 km/s yazmaya başladılar. Lakin aracın düz yolda maksimumu 180 km/s. Bu arada 180 de reel değil, gösterge hatası, GPS ölçümü ise 175 km/s. Bunu görebilseydim otomatik Ford Focus benzinli alırdım.

    Amma velakin aracın motor ve vites eksiklikleri hariç kalitesi Focus'lardan kesinlikle daha iyi. Özellikle arka koltukların rahatlığı ve arka koltuk diz mesafesi ile üst sınıf Avensis konforu sunuyor.

    Şimdi tekrar araç arıyorum. İstediğim özellikler de Toyota yok: Dizel, 1.6 motor hacmi (ya da 105 - 115 HP güç), 190 km/s veya üstü son hız, 11 sn veya altı 0-100 hızlanma, yokuş kalkış desteği veya elektrikli park freni (yokuşta işe yararsa), mümkünse otomatik veya yarı otomatik vites, otomatik klima, cruise control, USB den MP3 çalabilen bir müzik sistemi.

    Yeni Hyundai i30 CRDi Otomatik tümüne hitap ediyor Elite paketinde. Style paketi de elektrikli park freni hariç isteklerime uyuyor. Toyota nın yeni başkanı (ve sahibi olan ailenin varisi) en çok Hyundai den çekiniyorum demişti Fortune ABD tarafından yapılan bir soruya. VW başkanı da aynısını söylemiş nedense.

    Bu bilgilerimin üzerine kalktım gittim Hyundai ye. Fakat aracın işçilik kalitesini iyi hatırlamıyorum; tekrar gideceğim.

    Sonra Ford Focus'a gittim. Arka koltuklar sıkışık ve çok sert. Bagaj hacmi ayrı dert. Bu araca "misafir kabul etmezseniz" problem yok! İstediğim donanım ise titanium ile başlıyor ve 60 bine giden bir fiyat var. Mondeo'nun baz donanımı da bu fiyata zaten.

    Opel Astra ve Renault Megane da içime sinmedi. Opel ucuz, Yeni Hyundai gelince işi de zorlaştı. Renault ise 60 bin ve üstüne (Privelege dizeller). Atlayalım.

    Diğer Fransızlar ve İtalyanlar: onları da atladım.

    83 bin km dir Toyota Auris kullanıyorum ve öncesinde 300 bin km üstünde VW kullandım. Kesinlikle Toyota'lar daha sağlam. Muhtemelen en sağlam marka. Ama her 10 bin km de bir servise gitmek bu işin hilesi sanırım. Diğer firmalarda 15 bin veya 20 bin servis periyodu. Ayrıca bende neredeyse her 20 bin km de balata ve her 40 bin km de disk değişiyor. VW ise 80 binde balata bile değiştirmiyor. Servis teki teknisyen benim optimal kullanmadığımı söyleyemedi, "tam otomatikler biraz daha fazla balata tüketiyor" diyebildi.

    Tüm bunların ardından, eğer sürücü bir bayan olacak ise (ya da sürücü manuel vites kullanmak istemiyorsa) bence alınabilecek tek araç yine benzinli Auris 1.6 Comfort Extra Automatik (tam otomatik). Yüksek km yapacaksa gidiyorsa, uzun yolda aracı 100-110 km/s hız bandında kullanmalı, aksi halde alternatifi yok. Benzer şekilde şehir içinde sık trafikte kullanacak ve 10 bin km sık bakım maliyeti ile balata sarfı problem olmayacak ise yine aynı araba alınır. Auris'in ESP ye ihtiyacı yok. Ama uzun yol için Cruise Control bir eksiklik. Ayrıca board computer da bir felaket.

    Sürücü için manuel vites sorun yaratmıyorsa ve dizel motor zorunluluk ise Ford Mondeo 1.6 TDCi alınabilecek tek ürün. Titanium'u 5 bin daha pahalı. Değer değmez size kalmış. Araçta yokuş kalkış desteği ve cruise control var.

    VW beklenebiliyorsa yukarıdakileri unutun ve dilediğiniz VW'i alın.

    Son olarak dikkat ettim, tam otomatik vitesli ve dizel motorlu otomobiller büyük üreticilerin ürün gamında yok. Sebebi tork konvertörü maliyeti ya da başka bir sorun olabilir mi bilmiyorum. Zira dizel motorların torkları yüksek ve bu durumda benzinli tam otomatik viteslerin yapısı bu torku kaldırmıyor olsa gerek diye fikir edindim ama yeterli bilgim olmadığını da biliyorum.




  • bence güzel bir yorum olmuş :)

    kim ne derse desin, hyundai teknolojide başı çeken bir marka değilken öyle olmuş..
    zira binmi mmt li toyota dan sonra hyundai i30 u tercih etmemnin tek sebebi tam otomatik şanzımanı..
    aldım, 1 ay olacak neredeyse, araç süper.. ötesi yok.. bunu hyundai yapıyorsa ve toyota yapamıyorsa yada yapmıyorsa kimse kusura bakmasın, hyundai den toyotaya 1 gol gelmiş demektir..

    şunuda söylemeden edemicem, bencede 4d4 berbat bir motormuş.. şimdiki hyundaim sanki bir uçak..
    benim mmt 15 sn de 100 km ye geliyordu.. i30 u tam ölçemedim, ama muhtemelen daha kısa sürede geliyor.. zira ben kaza bastığımda kadrana bakar bakmaz zaten 100 ü geçmiş oluyorum :)
    yakında süresini ölçüp yazımca mburaya :)

    hee bu arada, mmt de eğer E ye getirip aracı kavratırsanzı 100 km ya 11-12 sn de ulaşırsınız söyleyim :)

    fakat bazen vites değişimlerinde yokuş yukarı araç kapaklanabilir.. bu toyota da var.. hyundai de görmedim.. bas ve arkandaki tozunu yutsun :)




  • evet daha fazla yakıyor ama yinede tam otomatikten şaşmamak lazım
  • mmt'yi manuel modda kullanınca sorun oluyor mu ?

    Yani sorun yaşıyorum diyenler vites değişimini araca bırakanlar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubul

    mmt'yi manuel modda kullanınca sorun oluyor mu ?

    Yani sorun yaşıyorum diyenler vites değişimini araca bırakanlar mı ?

    o ayrı bir dert. sorun dur kalklar.. ister manuelde, ister otomatikte kullan. dur kalklar berbat, hatta başarısız ve sorunlu..
    manuelde kullanmak bu sorunu gidermiyor..
  • Ben hep manuelde kullanıyorum.Vites geçişleri dışında pek bir sıkıntısı yok gibi.Benim kullandığım yollarda hep ara sokak yokuşlar ama şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım.
  • Esas sorun dur kalk yaparken mi yoksa vites geçişlerinin sarsıntısı filan mı ?

    Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.