Şimdi Ara

audigy 2 ZS notebook ses kalitesi için iyi bir çözüm mü 2.1 sistemlerle uyumlu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses kalitem belirgin bir şekilde artar mı ve notebook' umla uyumsuzluk sorunu çeker miyim? 2.1 sistem için uygun mudur? Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53herbie53 -- 12 Kasım 2006; 19:28:34 >



  • 2.1 4.1 5.1 6.1 7.1 sistemlerle tamamen uyumludur. notebook un o/b ses kartından çok çok daha kalitelidir. eğer notebook unda pcmcia slot u varsa %100 uyumludur.
  • Peki bir de creative x-fi xmod piyasaya çıkacak. Ben 2.1 de kaliteli müzik dinlemek istiyorum. Sizce xmod'u beklemeli miyim?
    http://www.creative.com/products/product.asp?category=209&subcategory=668&product=15913



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53herbie53 -- 12 Kasım 2006; 20:01:06 >
  • fiyatı ne olucak allah bilir. ama eğer sadece 2.1 düşünüyorsan x-fi mod un 2.1 i sanal olarak 7.1 e çevirebilme özelliğinide göz önünde bulundur. o inanılmaz bir özellik.
  • Fiyatı USA da audigy 2 ZS notebook'un altında.
  • süper... eğer burada da öyle olursa kaçırmamanı tavsiye ederim. eğer yabancı forumlarda anlattıkları kadar varsa bunun yanında ihtiyacın olan tek şey çok sağlam bir 2.1 .usb den bağlanıyor bildiğim kadarıyla.
    ben olsam kesin almıştım. hatta bir çılgınlık yapıp megaworkslerimi satıp bununla odamı biraz sadeleştirebilirim
  • Audigy 2 ZS de sanal olarak 5.1 e çevirebiliyor.Xmod'un 200 YTL gibi bir fiyatta olması beklendiği gibi XMod için yapılan incelemelerde başarılı bulunuyor fakat tam bir ses kartı olarak bakmayanlarda var bu cihaza.Tabi bunlar söylentiler ancak kullanınca net bir bilgi yazabiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acer5030

    Audigy 2 ZS de sanal olarak 5.1 e çevirebiliyor.Xmod'un 200 YTL gibi bir fiyatta olması beklendiği gibi XMod için yapılan incelemelerde başarılı bulunuyor fakat tam bir ses kartı olarak bakmayanlarda var bu cihaza.Tabi bunlar söylentiler ancak kullanınca net bir bilgi yazabiliriz.


    audigy 2 zs nn hangi mode u sanal 5.1 e çeviriyor? valla bütün ince detaylarına kadar bildiğimi sanıyordum o kartı.
  • Audigy 2ZS Resmi internet sitesindede

    http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=10769&nav=1

    bu özelliğin varlığı bildiriliyor.

    *Music, movies, and games in virtual surround on headphones or full surround on 5.1 or 7.1 speakers.

    Ayrıca Xmod'un fiyatının ülkeden ülkeye çok değiştiğinin farkına vardım.Bağzı ülkelerde 170 YTL iken bağzılarında 260 YTL yazıyor.
    Fiyatlarıda Creative'in ülkelere göre verdiği alışveriş sitesi fiyatlarından aldım.




  • ilginç eğer bu virtual surround dediği cmss ise ben buna ancak GÜLERİM. ama eğer creative media source da dts.neo dan bahsediyorsa çok başarısız bir özellik. kesinlikle surround ile alakası bile yok.

    benim bildiğim düzgün 7.1 çevresellik x-fi de var. audigy2zs de yok. orda ne yazdığı önemli değil sonucta bahsi geçen karta sahibim uzun süredirde kullanıyorum. kesinlikle yok öyle bişey. bu creative in s750 için 700WATT RMS yazmasına benziyor malesef kullanıcıyı kandırmaya yönelik.
  • Kartın böyle bir özelliği var ama yetersiz kalldığı konusunda bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz.
  • fiyatı cok pahalı
  • Ayıptır sorması xmod için arama yapıyordum buraya düştüm, siz biliyor gibisiniz anlaşılan, acaba bu xmod nedir, ne işe yarar, ayrıntılarıyla anlatacak bir arkadaş var mı acaba, çok sevinirim. Bir de x-fi xtrememusic aldıktan sonra buna gerek oluyor mu hala, olsa da ne getiriyor ilave olarak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    ilginç eğer bu virtual surround dediği cmss ise ben buna ancak GÜLERİM. ama eğer creative media source da dts.neo dan bahsediyorsa çok başarısız bir özellik. kesinlikle surround ile alakası bile yok.

    benim bildiğim düzgün 7.1 çevresellik x-fi de var. audigy2zs de yok. orda ne yazdığı önemli değil sonucta bahsi geçen karta sahibim uzun süredirde kullanıyorum. kesinlikle yok öyle bişey. bu creative in s750 için 700WATT RMS yazmasına benziyor malesef kullanıcıyı kandırmaya yönelik.


    tibi burada düzgün çevresellikle kastın nedir, mesela mp3 müzik olabilir mi, bir de aynısı 5.1 için de geçerli mi, yani 5.1'de de a2zs veremiyor da x-fi verebiliyor mu, benim de audigy value var da kavramsal enterpolasyon yapıcam onun için soruyorum, çünkü her ne kadar cmss kullansam da mp3'lerde sanki surround eksikliği biraz var gibi audigy value ile, x-fi 'a başlık parası biriktiriyorum ya bu aralar (megaworks'e gelin yapıcam) acaba nasıl bir fark yakalayacağım onu meraktan soruyorum, bir de şu xmod nedir, ne getirir bir açıklarsan sevinirim, x-fi yerine onu mu düşünmeliyiz(desktop pc)




  • tibi ayrıca senin kastettiğin çevresellik surround oluyor ki onu hiçbir sistem gerçek manada veremez, ancak çevresel kodlanan dvd gibi ortamlarda gerçek manada alınabilir, ötesini ben yaptım diyen yalan söyler, fakat mp3'ü surround olarak yayma işini bu sabah x-fi ile denedim gerçekten mükemmeldi, zs2 ile de dinlediğimi bilirim ama bunun çevresel müzik olayı bambaşka birşey, o hoparlörden az çıktı, öbürü çok verdi, center ayarı kaçık oldu filan palavra olmuş billahi. Ama söyleyeyim ki bu 5.1 surround müzik değil, sadece tüm hoparlörlere en mükemmel biçimde yayma işi, zaten ötesi de iğrenç olur, bilmem tibi sen ne dersin ama stereo bir müziği dvd'deki gibi farklı hoperlörlerden farklı timing ile farklı düzeyde filan duyarsam kusarım herhalde. (dvd audio farklı, orada farklı bir teknoloji var, dvd video gibi değil o format, ayrıca pratik anlamda en kaliteli müzik formatı sayılan audiocd'den on kat fazla ayrıntıya sahipmiş, belgeselde izledim)

    şunu da ekleyeyim, mega almadan forumda da sormuştum, i-trigue'yu creative zen ile dinledim sesi tatmin etmedi demiştim ya, ondan sonra hem supremum arkadaş olsun hem diğer arkadaşlar aydınlatmışlardı, seti taşınabilir aygıtlarla değerlendirme diye, megaworks aldıktan sonra bunu defalarca yaşadım, söylemek istediğim şu ki hiçbir taşınabilir aygıt, zen , ipod, iriver, vs, hatta harici ses kartları dahil(pci ünite barındıranlar hariç, onlar da aslında dahili kart, sadece ilave konsolları var, siz de aynı konsolu kendi kartınıza bağlayabilirsiniz, bu o kartı harici yapmaz) hiçbir harici ünite, kart, dvd player filan, dahili olan PCI kartları kadar yüksek performans ile çalıştırmıyor multimedya setleri, bunu net olarak yaşadım, hatta yine bu sabah arkadaşımdaki mega'ya toshiba notebook ile audigy 2 zs notebook kartını bağladık gerçi x-fi'dan söküp audigy 2 zs notebook'a bağladık ondan olabilir ama ben çok az da olsa ses çıkışının pci olan a2zs'den biraz farklı olduğunu hissettim, dediğim gibi x-fi'ın benzersiz mp3 uyumu bu mukayeseyi gölgelemiş olabilir ama bana biraz öyle geldi, zira başka zaman mega'yı a2zs ile dinlemiştim sanki o zaman biraz daha doyurucu ses veriyordu gibi hatırlıyorum, özellikle bass biraz daha sert ama ses düzeyi maksimumda daha fazla sanki pci olanda.
    ben yine bu topic'de sormuştum ama düşününce karar verdim ki xmod daha iyi olamaz pci karttan, çünkü bu güne kadar harici hiçbir ses işlemcisinin pci karttan daha iyi sonuç verdiğini görmedim, duymadım, bilmiyorum, ve hatta creative'in xmod'u ballandırarak satışını patlatmaya çalıştığını düşünmeye başladım. Hele sitesinde o resmen abartı grafiği görünce tamam dedim, creative yine bir balon uçuruyor, bu da şehir efsanesinden öteye geçmeyecek. işte bu, xmod sitesinden;http://images.creative.com/iss/images/inline/products/xmod/fe_an_experience.gif
    Valla creative resmen yiyor bizi arkadaşlar benden uyarması, dalga geçiyorlar. özellikle beşinci sütunu görünce ben bu adamlardan valla billa korktum, onu da ekliyeyim. OOOOOOOOOHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA kardeşim yuh yani, hadi cd'yi geçtim bari stüdyo kalitesine saygın olsun ya. yine tepem attı şimdi. o grafiği hatırladıkça sinirleniyorun ya, bunlar bizi ne sanıyor, insan malını satmak için bu kadar ucube, kepaze, kaypak bi tavır sergiler mi ya.
    neyse kısaca xmod'un da ses kartlarına rakip olabileceğini sanmıyorum, dediğim gibi ses kartına sadece pci çözümler rakip olabiliyor.
    bu arada tibi keşke sen de twin megaworks'ü pci ile deneyebilsen de yazsan, bence çift megada kesin sonuç daha belirgin olur notebook'a göre çünkü tizlerde fark olmaz muhtemelen ama genel olarak daha pozitif sonuç vereceğini düşünüyorum bir miktar da olsa. hele x-fi var ya başka bir dünya bunu net olarak anladım bugün, z5500'ü bi kenara bırak onun hakkında bişey söyleyemem zaten üst konuda x-fi testi z5500 ile yapılmış ama setin dijital olmasından mıdır yoksa farklı marka olmasından mıdır anlamadım testte kendini gösterememiş, gerçi ben onu setin tizleri ikinci plana atmasına ve bass ağırlıklı olmasına da bağlıyorum ama mega kesinlikle x-fi ile coşuyor bugün net anladım bunu, benzersiz bişey, kesinlikle duymalısın o sesi, ama notebook olayı seni kısıtlıyo bence. bilgisayarda müzik olayının tadı asıl desktop'ta çıkıyor gibime geliyor, terfi filan hem daha ucuz hem daha kolay hem daha hızlı(önce pci piyasaya çıkıyor, diğerleri ya geç çıkıyor, ya hiç çıkmıyor), ayrıca ses de bence daha nitelikli, onun için x-fi'a yöneldim bugün, sabah o sesi duyunca bitti herşey. eğer bi terslik olmazsa yakında gelir xtreme music. hepiniz kalın sağlıcakla(köşe yazısı gibi oldu yahu)




  • dostum tabi ya notebook olayı beni inanılmaz kısıtlıyor. ne bir upgrade yapabildim nede monitoreu buyutebildiğim. bu arada zaten audigy2zs nin pci modeli ile notebook modeli arasında teknik farklar var yani senin arada bir fark hissetmen doğal. hatırladığım kadarıyla biri 104db dieri 108 db di.

    benim aklıma şu geldi affan x-fi testinde kulaklıkla yaparken kulaklığı 2.0 dan 7.0 a dönüştürebilen bir mod dan bahsetmişti. ve ses calibrasyonunda adamların bu işi çok başarılı birşekilde yapabildiğini söylemişti. yani mesela kulaklığı takıp sesi sadece arkalardan verdiğinde ses gerçekten sadece arkadan geliyor. ama kulağında kulaklık var yani sen düşün... bu tarz birşey ASLA AUDGY2ZS NOTEBOOK TA OOLMAZ. orada ben olmaz dediğimde biri çıkıp ama bak virtual surround yazıyor demişti açıkçası elemana biraz gıcık oldum hayır yani orada yazılanı bende görüyorum KÖR değilim ama kartı aktif bir şekilde kullanıyorum ve şimdiye kadar öyle birşeye raslamadım. bu elemanın bana baak ama orda virtual surround yazıyor demesi şunu ifade ediyor sen resmen KÖRSÜN şimdiye kadar o yazıyı görmemişin ayrıca senin DÜNYADAN HABERİN YOK kartının öyle bir fonksiyonu var ama kullanmasını becerememişin. işte farkında olmdan haddini aşmak diye buna denir ya neyse. uzun lafın kısası audigy 2zs notebookta virtual surround YOK. alanlar 2.1 imi 7.1 gibi kullanmak istiyorum diye alıyorsa hiç almasınlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: acer5030

    Audigy 2ZS Resmi internet sitesindede

    http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=10769&nav=1

    bu özelliğin varlığı bildiriliyor.

    *Music, movies, and games in virtual surround on headphones or full surround on 5.1 or 7.1 speakers.

    Ayrıca Xmod'un fiyatının ülkeden ülkeye çok değiştiğinin farkına vardım.Bağzı ülkelerde 170 YTL iken bağzılarında 260 YTL yazıyor.
    Fiyatlarıda Creative'in ülkelere göre verdiği alışveriş sitesi fiyatlarından aldım.


    DOSTUM SES KARTI HAKKINDA BİR BİLGİN YOKSA ALLAH AŞKINA SUS TA BİLMEYENLER DÜZGÜN ÖĞRENSİN.

    BAK BAKALIM 2.1 SESİ 7.1 E YAPAY OLARAK ÇEVİREN X-Fİ SES KARTLARI İLE ÇEVİREMEYEN AUDİGY 2ZS NİN FARKINA. MÜMKÜNSE BİRDAHA BİLMEDİĞİN KONU HAKKINDA EMİN KONUŞMA.

     audigy 2 ZS notebook ses kalitesi için iyi bir çözüm mü 2.1 sistemlerle uyumlu mudur?


    kaynak :http://www.creative.com/products/comparechart/comparechart.asp




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.