Şimdi Ara

ATX Psu modifikasyonu hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde eski okulumdan hurdadan kalan 4-5 psu var bunlardan birtanesini güç kaynağı haline getirip amacım doğrultusunda kullanmak istiyorum.<Link>.tabi önce araştırdım herşey iyi ancak ingilizcemin çok iyi düzeyde olmadığından dolay videodaki sinyal ledine akım sınırladığını anladım.Neden akım sınırlayarak lede bağlantı yapıyor o kısmı soru işareti olarak kaldı aklımda.Eğer akımı sınırlamazsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ?



  • upp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akorukmez

    Elimde eski okulumdan hurdadan kalan 4-5 psu var bunlardan birtanesini güç kaynağı haline getirip amacım doğrultusunda kullanmak istiyorum.<Link>.tabi önce araştırdım herşey iyi ancak ingilizcemin çok iyi düzeyde olmadığından dolay videodaki sinyal ledine akım sınırladığını anladım.Neden akım sınırlayarak lede bağlantı yapıyor o kısmı soru işareti olarak kaldı aklımda.Eğer akımı sınırlamazsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ?

    Hocam bende bir psu dan sabit güç kaynağı yaptım 5v 12 iki çıkış ve ortak gnd var. Bir buton da yeşil ile siyah kablo arasına koydum kısa devre olunca kapanıyor psu bende yeşil ve siyaha bağlı buton ile yeniden aciyorum. Akım sınırlama için birşey yapmadım 2x30w tda7377 ton kontrollü amfimi bununla uzun bir sure besledim bir sorun yasamadim . suan elimjn altında deneme amaçlı kullanıyorum.
    İlk zamanlar bir DC motor çalıştırmak istedim olmadı yüksek akım çekmeye başlayınca kendini korumaya alıyordu bunuda çözmek için küçük omajli taş direnci bağlayarak psu yu rolantide çalıştırıp öyle motoru çalıştırın denmişti. Uğraşmadim açıkçası motor için başka bir çözüm bulunca.

    Yanı ben sadece yeşil ve siyah arası buton koydum 3 tane de born klemens koydum sıkıntı çıkmadı yaklaşık 2 yil oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Sanırım sonradan psuya eklenen ledlere karşı aşırı akımı önlemek için takılıyor.Dediğiniz gibi takılmasada çalışır tahminimce üniversitede ödev veriyorlar lazım oluyor standart gerilimlere ihtiyaç duyuyoruz yüksek akım vermeside cabası eve gelmişken bitane götüreyim amasyaya :) Orada modifiye edip çok amaçlı şekilde kullanmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.