Şimdi Ara

Atomic Wallet saldırıya uğradı, Türk yatırımcı 1 milyon dolar kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Atomic Wallet saldırıya uğradı, Türk yatırımcı 1 milyon dolar kaybetti
    Kripto para dünyası ne yazık ki siber saldırganların hışmından bir türlü kurtulamıyor. Kripto cüzdan uygulamalarının en önemlilerinden Atomic Wallet siber saldırıya uğradı ve geride sayısız mağdur bıraktı.



    Atomic Wallet büyük zararda



    Yapılan araştırmalara göre Atomic Wallet platformu hafta sonunda büyük bir saldırıya uğradı. 5 milyon kullanıcısı olan ve önemli bir birikime ev sahipliği yapan platformun adeta yerle bir edildiğini söylemek mümkün.



    Ayrıca Bkz.Uniswap kurucusundan dolandırıcılık uyarısı



    Henüz açığın nereden kaynaklandığı bilinmiyor ancak saldırganlar varlıkları çaldıktan sonra ticaret geçmişini silmiş ve neredeyse tüm portföyü boşaltmış. Saldırıda tek bir yatırımcının 8 milyon dolar kaybettiği ve en büyük 5 cüzdanın da 17 milyon dolar kaybının olduğu belirtilmiş. Bir Türk yatırımcı ise çoğunlukla ödül programlarından kazandığı 1 milyon dolarını kaptırmış. Toplamda 35 milyon dolar zarar görünürken bunun 50 milyon dolar olabileceği belirtiliyor.



    Bir merkeziyetsiz cüzdan olduğu için sorumluluk tamamen yatırımcıda oluyor ancak bu tür siber saldırılarda her iki taraf da mağdur oluyor. Atomic Wallet mağdur yatırımcıların cüzdan adreslerini toplamaya başlamış ve satışların önüne geçmek için de borsalarla iletişime geçmiş. Ne var ki mağduriyet nasıl giderilecek bilinmiyor.



     




    Kaynak:https://cointelegraph.com/news/atomic-wallet-hack-losses-top-35







  • Bu tür olaylar için borsalar ile birlikte hareket edilip cüzdan adreslerinden satış geldiği an tutara el konup geri iade edilmesi lazım. Böylece çalan kişiler satış yapamasın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu cüzdanlar kullanıcıların private key adreslerinide veritabanında saklı tutuyor o zaman. key ve adres eşleşirse hesaba yatırma ve çekme işlemi gerçekleşir. EEE o zaman sizin cüzdan dediğiniz olay borsadan bir farkı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.