Şimdi Ara

Atmel AVR proramlayıcıyı windows'a tanıtamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yapmak istediğim bir devre var devrede kullanacağım atmel Attiny25 entegresini programlamak için Ebay'dan bir isp programlayıcı getirttim.Şimdi sorunuma gelirsek bunun sürücü dosyalaranı indirdim fakat aleti bilgisayara usb'den bağladığım zaman direk aygıt tanınamadı yazısı çıkıyor aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor özellikleri açıp sürücü güncelleştirmeyi denedim sürücüleri elle yüklemeyi denedim fakat hiçbiri olmuyor programlayıcı mı bozuk yoksa ben mi ayarlayamıyorum 3 değişik bilgisayarda denedim hepsinde durum aynı benim sistemim windows7,diğer denediğim bilgisayar XP hep aynı sorun.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.

    Ebay'dan aldığım programlayıcı:
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200460739146&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

    Galiba buradaki devre ile aynı veya çok benzer:
    http://www.fischl.de/usbasp/







  • değerli dostum önce hayırlı olsun diyorum. evet aldığınız programlayıcı linkini aşağıda verdiğiniz programlayıcının aynısı size aşağıdaki sitede linki verdiğim sitedeki videoyu izlemenizi öneriyorum. burada ayrıntılı olarak tanıtım işlemini nasıl yapacağınız anlatılıyor.

    linki tıklayın ve videoyu izleyin lütfen


    http://320volt.com/atmel-atmega8-zif-soket-usbasp-programlayici/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiok1

    değerli dostum önce hayırlı olsun diyorum. evet aldığınız programlayıcı linkini aşağıda verdiğiniz programlayıcının aynısı size aşağıdaki sitede linki verdiğim sitedeki videoyu izlemenizi öneriyorum. burada ayrıntılı olarak tanıtım işlemini nasıl yapacağınız anlatılıyor.

    linki tıklayın ve videoyu izleyin lütfen


    http://320volt.com/atmel-atmega8-zif-soket-usbasp-programlayici/


    Alakan için çok teşekkür ederim.fakat benim problemim biraz farklı ben aleti bilgisayara bağladığım anda sağ altta şu ileti çıkıyor:"bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor"
    galiba benim aldığım devre sorunlu veya arızalı.


    Peki arkadaşlar elinde çalışan bir programlayıcı olan biri varsa ben entegremi ona göndersem hex dosyasını falan filan benim için programlayıp bana gönderebilir mi?Bu iyiliği biriniz yaparsanız çok mutlu olurum zaten programlayıcı bana sadece yapacağım bir devre için lazımdı ve bir daha belki hiç kullanmayacaktım.




  • değerli dostum gooleda paralel port atmel programmer yazarsan birçok atmel programlayıcı devresi var bunları görebilirsin çoğunluğu sadece bir iki direnç yada bir iki not kapısı istiyor.


    http://www.picproje.org/index.php/topic,31265.0.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiok1

    değerli dostum gooleda paralel port atmel programmer yazarsan birçok atmel programlayıcı devresi var bunları görebilirsin çoğunluğu sadece bir iki direnç yada bir iki not kapısı istiyor.


    http://www.picproje.org/index.php/topic,31265.0.html





    Verdiğin linkteki en üstteki devreyi yaptım ponyprog programı ile programı atmaya çalıştım fakat o da olmadı bir türlü bağlantı kuramadım "device missing or unknown device (-24)" mesajı veriyor ve programı atmıyor.Atmel bilgim fazla yok fakat internette araştırıyorum bu gibi işleri çok basit hallediyorlar nedense ben yapamadım daha önce pic ile devreler yaptım hiçbirinde böyle problemler yaşamadım.




  • Sadece "USB ISP Programmer" ı taktığın zaman "aygıt tanınamadı" hatası alıyorsan , aygıta USB portuna takarken lehimlerini koparmış olabilirsin. Aygıtın USB soketinin PCB ye temas ettiği yerlere kendin biraz lehim yapabilirsin. Denerken de Bilgisayarının USB portuna bağlı başka bir cihaz olmasın ; fare, usb bellek vs. Belki de gerçekten de bilgisayarının USB portuna takılı bozuk bir alet vardır.
  • Lehimlerini falan kontrol ettim bi sorun yok.Bu aleti ilk bilgisayara taktığımda üzerindeki yeşil led yanıyordu sonra o da yanmaz oldu.Aşağıda resimlerini ekledim bunun ben neresini kontrol etmem lazım yani bu arızalı belli çünkü başka bilgisayarlarda da denedim hepsinde aynı.

     Atmel AVR proramlayıcıyı windows'a tanıtamıyorum.


    http://img51.imageshack.us/img51/7936/img0043xj.jpg

     Atmel AVR proramlayıcıyı windows'a tanıtamıyorum.


    http://img191.imageshack.us/img191/1769/img0045wk.jpg

     Atmel AVR proramlayıcıyı windows'a tanıtamıyorum.


    (Resimlerin büyük hallerini görmek için link'e tıklayın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitci -- 10 Mart 2011; 15:29:43 >




  • kardeşim önce çalışıyordu ama şimdi hareket yok diyorsun kuvvetle muhtemel soğuk lehim vardır sıcak hava üfleyen bir havyayı kartın üzerinde bir gezdir bence birde bunu yapmadan önce usb yuvasına programlama kartını taktıktan sonra sağına soluna altına üstüne hafif hafif vur (temas var mı yok mu diye bunu yazıyorum) yani bahsettiğin gibiyse soğuk lehim var gibi geliyor bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.