Şimdi Ara

Ati kartlardaki TV out kalitesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hd3850 ekran kartıyla
    hd3870 ekran kartıyla
    ati chipsetli laptop ile ve x1250 ile gibi onboard sistemlerden tv'ye s-video kablosu üzerinden düzgün çıkış almayı başaramadım.
    görüntüyü alıyorum ama siyah beyaz veya siyah beyazın üzerine renkli çizgiler çıkıyor. pal/ntsc vs. ne varsa denedim..hatta farklı farklı televizyonlarda denedim. hepsinde aynı problemi yaşıyorum.

    evde bi tane de 6600gt var. bu karta aynı kabloyu takıyorum. gayet güzel görüntü alıyorum.

    benim gibi ati çıkışını beğenmeyenler var mı?
    yoksa olay benim cinsliğimden mi ibaret



  • Valla bendeki ATI kart gayet güzel görüntü veriyor. Ama DVI-> HDMI-> LCDTV şeklinde.
  • Şu TV çıkışı olayını benim de öğrenmem lazım. O tarz bir şeyler denemek istiyorum ama TV çözünürlüğü ne kadardır bilmiyorum. Gerçi tüplü bir televizyona da bağlamak ne kadar hoş olur ayrı bir merakım var o konuda da
  • normal televizyona çıkış aldığım için dvi/hdmi bağlantı yapma ihtimalim yok ama s-video üzerinden düzgün bir görüntü alamadım maalesef.

    @AndyryTR
    standart tv çözünürlüğü 720x576'dır.
  • arkadaslar... standart televizyonun (tuplu) goruntu kalitesi cok kotudur... Bu ekran kartindan degil, televizyon'un yenileme oranindan ve renk skalasinin azligindan kaynaklanan bir sorun olup, cozumu yoktur... LCD televizyonlar DVI ve HDMI destegi ile gelir hatta bazilarinda direkt VGA girisi vardir ve gerekli kanal sayisini acabilmeliri bir yana standart milisaniyelerde goruntu isleyebildiklerinden goruntu daha duzgundur... Tuplu Televizyonlar goruntu isleme yaparlar ama televizyon renklerinden daha ilerisini desteklemezler...

    Standart Tuplu televizyonda Film seyredilmeyecekse, Bilgisyar kullanimi icin dogru bir arac degildirler... Yenileme oranlari tuplu monitor gibi olmadigindan, zamanla elektron yamurlamasi sebebi ile renklendirme bozulmaya ve televizyon kapali olsa bile goruntu televizyon uzerinde kalmaya baslar...

    Saygilar..
  • konu başlığını deiştirmelisin..sorununun atiyle alakası yok..kullandıgın s video ile alınabilcek en kötü görüntüyü alırsın zaten..on board ekran kartlarıyla bile lcd yada plazma olduktan sonra vga ile çok güzel görüntü alırsınız.konu başlığı deişmeli..
  • X1950 pro ile s videodan tüplü tv'ye bağlayıp denemiştim bikaç ay önce.Çözünürlük yanlış hatırlamıyorsam 800-600 ve yakından görüntü kalitesi berbattı.Pikselleri sayabiliyordum:)Ama söylediğiniz gibi bi sorunla karşılaşmamıştım.Renkler fln gayet yerindeydi.Bu kartta tüplü tv'ye bağlamayı denemedim ama lcd tv olmadan denemeye değmez:)
  • Ekran kartının tv çıkışından düzgün görüntü alamamanızın tek sebebi yanlış kablo kullanmanız.Ben 9800 pro,1950pro,hd4850pro 3 adet ati kart eskittim hiç birinde normal s video çıkışı yoktu.S video kablo girişi şu şekildedir.
     Ati kartlardaki TV out kalitesi?

    Ati katların kullandığı tv çıkış kablosunun girişi ise şu şekildedir.
     Ati kartlardaki TV out kalitesi?


    Şimdi bu iki çıkışın farklı standart da olduğunu ve neden düzgün görüntü alamadığınızı anladınızmı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AndryTR

    Şu TV çıkışı olayını benim de öğrenmem lazım. O tarz bir şeyler denemek istiyorum ama TV çözünürlüğü ne kadardır bilmiyorum. Gerçi tüplü bir televizyona da bağlamak ne kadar hoş olur ayrı bir merakım var o konuda da


    bilgisayardan DVD seyretmek istediğimde TV daha iyi oluyor. o yüzden tv'ye aktarmak istedim.
    arkadaşlar yardımcı olmuşlar sağolsunlar. yarın öbür gün başka bir kabloya deniycem
  • Olursa bana da anlatın n'olur. Ben de denemek ve görmek istiyorum. Ne bileyim, hoş olursa bağlar televizyona öyle seyrederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.