Şimdi Ara

Ati 1800xt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün yeni arkadaşıma yeni aldığımız ati 1800xt ekran kartını sisteme taktık.Format atıkdan sonra sistemi tekrar baştan kurduk.Herşey normal fakat Ati tool yükledim( v0.025 beta 10) açtım.Atifact sçeneğinde ve Max mem seçeneğini tıklayınca direk olarak artifact veriyor ve mem değeri düşmeye başladı
    Kartımı ve sistemimi alıp firmaya gittim sağolsunlar tam 4 tane sıfır kart getirdiler.teknik servisde aynı sistemle onlarıda denedik ama sonuç değişmedi.Sistemde daha önce x800 kullanıyordu arkadaşım ama hiçbir sorun yaşamıyordu.

    Sistem:
    dfi ultra-d anakart
    sandiego 3700 cpu
    twinmos 2*1gb dual kit
    enermax 535 watt psu
    vs...

    sorun başka ne olabilir?Herşey normal gözüüyor acaba driverdan bu problemi yapıyor olabilirmi?(Proğramı guru3d den indirdim.)
    Saygılarmla...







  • Yokmu arkadşlar bir fikri olan???
  • Atitool haricinde başka bir sorun yok sanırım.

    Denemediyseniz yeni sürüm olan 0.25 beta 14'ü deneyebilirsiniz. x1800xt desteği ile ilgili bir durum olabilir.

    Ati Tray Tool gibi bir seçenek te mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Mart 2006; 21:55:17 >




  • Evet hocam atitool haricinde 1-2 gariplik haricinde çalışmasında bir sorun yok gibi ama ben yinede sistemin diğer parçalarından şüpeleniyorum
  • Bu garip problemi aştık ve sizinlede paylaayım istedim:
    İlk olarak ati tool u değiştirdik (Tuğer arkadaşımın önerisi için çok teşekkürer).Değişen pek bişey olmadı
    Sonrada benim twinmosları alıp sisteme monte etdik.Şimdi saatlerdir teste tabi tutuyoruz hiçir orun yok.Ama işin garibi arkadaşımı ramlerinide benim sistemde yaklaşık8 saatdir memtest dahil ütün testlere soktuk ocladık hiçbir sorun yok
    Herkese teşekkürler.
    Saygılarımla...
  • PSU'nun 12V'u ve 3.3V'u sistem gereksinimlerini karşılamadığından dolayı artifact verme durumları olabiliyor.PSU ihtiyacını burdan hesaplatabilirsin.
  • Hocam bendede enermax600 watt ardı onuda denedim ondada aynı sonucu verdi sonuçda sorun güçle ilgili çıkmadıTekrar teşekkür ederim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Amore

    PSU'nun 12V'u ve 3.3V'u sistem gereksinimlerini karşılamadığından dolayı artifact verme durumları olabiliyor.PSU ihtiyacını burdan hesaplatabilirsin.




  • Atitoll un atifact verip hızları sürekli düşürmesi beta 13 versiyonuna kadar vardı, beta 13 ve beta 14 sürümlerinde düzeltildi. Birde sürücüye dikkat etmek gerekiyor. Eski sürücülerde (catalyst 6.1 e kadardı galiba) sistemde garip sorunlar oluyor. Birde kartın sisteme ısınması(!) lazım. Herşey düzgün olsa bile kart anakartta birsüre çalışmayınca bazen stabilite sorunları olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.