Şimdi Ara

Athlon II x3 425 ve ASUS Anakart Çekirdek Aşırtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..Yeni aldığım Athlon II x3 425 işlemcimi Asus M4A785-D M PRO anakartta çekirdek aşırttım ve başarılı oldum..Everest stabilite testi ilede 45 dakka test ettim sorun çıkmadı..Benim belirtmek istediğim bu anakartın ilk bios sürümüyle bu işlemi başaramamızdır..Eğer bu anakarta sahip olanlar varsa biosun ilk sürümü 030x gibi bişey..BU sürümde acc etkinleştirme var ama unleashing mode yok bu yüzden çekirdek açmıyor..Bu sürümü 0704 e yükseltirlerse unleashing mode geliyor ve birde çekirdek seçme özelliği geliyor..ACC yi auto , UNLEASHING MODE du da enable diyoruz..Bu biosla ekrana ilk görüntü geldiğinde direk acc modu etkinleştirmek için tuş koymuşlar..biosa girmeden kendi otomatik hallediyo heralde..benim hoşuma gitti bu özellik..Birde yanılmıyorsam Athlon II x3 ler RANA serisi olursa açılıyordu..Yeni seriler PROBUS heralde..onlar phenom devşirmesi değiller benim bildiğim..Bu arada işlemciyi şubatın başında hılzıal.com dan aldım..Demek istediğim bu anakarta sahip olanlar açamamışsa bios update etsinler..Resim koyamadım özür dilerim..png formatını desteklemiyormuş site..







  • sadece cekırdek mı acıldı?
    l3 on bellekten haber yokmu?
    ayrıca sıcaklıklar ne alemde?
    overclock yaptınmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    sadece cekırdek mı acıldı?
    l3 on bellekten haber yokmu?
    ayrıca sıcaklıklar ne alemde?
    overclock yaptınmı?


    Evet L3 bellekde açıldı 6 mb..everest testinde 46 dereceyi geçmedi standart 2.7 hızda..demin 3ghz çe çektim..bi sorun yok 3 saattir ama benchmark almadım..3 ghz in üstüne çıkmak istemiyorum..stok fan bide benim oda küçük zaten çok ısınıyo..resim eklerim birazdan..

    Ram benchmarkın resimlerinide koyarım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbarisxx -- 8 Şubat 2010; 23:40:58 >
  • Sıcaklıklarda fena sayılmaz , bende niyetliyim almaya Athlon x3'de korkuyorum açılmazsa L3 ve 4.Core . Ma785TD-V Evo ile güzel gider ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 8 Şubat 2010; 23:44:50 >
  • biraz şans meselesi tabiki..ama ben daha yeni aldım işlemciyi..heralde bizim firmaların stoklarında hala ilk seri var..aslında işlemci upgrade edeceksen fena değil bu işlemci.hem ucuz hem 3 çekirdek.açılmazsa da 3 çekirdek kullanırsın..çekirdek açmadan 3.5 ghz de stabil kullandım bi sorun çıkarmadı..50 dereceyide geçmedi yük altında bile stok fanla..
  • RESİMLER

    CPU-Z
    http://yfrog.com/1apicture0001p

    CPU-Z RAM
    http://yfrog.com/5epicture0002hp

    EVEREST MEMORY BENCH
    http://yfrog.com/1fpicture0003gp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbarisxx -- 9 Şubat 2010; 0:13:19 >




  • Haklısın beya fark var..ben anakartı çok önceden almıştım o zaman ddr2-ddr3 fiyat farkı vardı biraz..değiştiremedimde..şimdiki aklım olsa ddr3 sistem toplardım bende..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak_bt

    işlemcigittikçe gidiyor, soğutmam iyi olsa dahada gidecek gibi ama burda durdum. birde patriot 2*2 1600 cl7 ram var 1.9v. bu ramlere max kaç v verilebilir acaba? 1.95ten fazla vermeye korktum ama 2.0-2.1 verilebilir mi bilen birisi cevaplarsa sevinirim.

    oc değerleri aşağıda

     Athlon II x3 425 ve ASUS Anakart Çekirdek Aşırtma

     Athlon II x3 425 ve ASUS Anakart Çekirdek Aşırtma


    Stabilite testi yaptınmı işlemciye? Yaptıysan ısı değerlerini söyler misin? ramlerin voltajı hakkında kesin bişey bilmiyorum ama 2 volt verebilirsin sanırım...yinede sen iyice bir araştır interneti..




  • Voltajda gittikçe gidiyor elinde kalmasın
  • 3700 e geldim bende ama işlemci 70 dereceye kadar çıktı direk geri çektim..Sonra 3510 da denedim..55-60 civarı dolaşıyordu..bi kaç oyun testi yaptım ama standart halde akıcı olan oyunlarda ara ara donukluk yapmaya başladı..bende 3 ghz e çektim böyle kullancam artık..yeni bir kasa ve soğutucu alırsam uç noktaları denerim..bu arada ramin mhz ini biostan düşürüyosun demi..fsb yi arttırdıkça oda artıyo biliyosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak_bt

    rami 400mhz cl9a çektim. fsb ile 1150mhz de çalıştı. üstelik bu halde bile 1.8v ile 1.95v arası voltajları denedim ki normalde 1.65vde bu hızı çalıştırması gerekir ama ram testi yapıp yüklendiğim an memory dump mavi ekran vardi restart attı. bu kadar düşükken ram hatası neden veriyor anlamadım gitti. ram keşke team alsaymışım. o 1.65te çalışıyor bu 1.9da. korkuyorum voltaj vermeye. o nedenle. chipsete voltaj vermem etkili olurmu acaba ama bkaç farklı voltaj seçeneği daha var neyin ne olduğunu anlayamadığımdan başka birşeye voltaj vermedim.


    bence fazla zorlama artık..voltaj vermek iyi bişey değil zaten..chipset e verirsin anakart yanar filan gerek yok..zaten bu işlemciler stok fanla 3500 üzerine zor çıkıyolar stabilde..ram olayını anlamadım bende..1.9 volt 1600 cas7 lik rami cas9 1150 de kullanıyosun oda garibime gitti..o ramler performans rami değil mi?




  • bencede..3 ghz gayet stabil çalışıyor..ben 1 saat everest testide yapmıştım ısı 45 dereceyi geçmedi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxbarisxx

    bencede..3 ghz gayet stabil çalışıyor..ben 1 saat everest testide yapmıştım ısı 45 dereceyi geçmedi..

    Prime95 ile test ederseniz daha iyi olur. 40 dk yada 1 saat.
  • 4. çekirdeğin açılmasını başaran arkadaşlardan bi ricam var işlemcinizin üzerindeki seri numarasını söyleyebilir misniz 09 ile başlıyor olması lazım işlemcinin 2. satırında yazıyor sağ tarafta. ortalıkta 0904 ile başlayanlarda bu işlem oluyor diye bir hurafe geziniyor. birde ürünü nerden aldığınızı yazar mısınız aynı seriden bulaiblirsem almak istiyorum.
  • ürünü bu ayın başında hızlıal.com dan aldım..kutunun üstünde yazanları söyleyim sana..
    OPN: ADX425WFGIBOX
    SN: 9A39564I90280
  • benım 425 4cu cekkesı acılamadı malesef buna karsın 3cekırdek ıle 3.5 stok fanı ıle woltajsız cıktıgını 1-2 forumdakı arkdsltan duymustum bende denedım woltajsız autoda 3.45 oldu ramlarda otomatık 4x1 4 gb ddr3 1600 mhz dı 1779 cl9 oldu stabıl calısıor suanda sıcaklıgı 40 derece oldu max (dogrusu benım gıbı knıghtcıları pek zorlamazda) anakartımda ewo bu arada
  • anakartının bios sürümü kaç..benim anakartın geldiği bios sürümü açmadı..en son biosa yükseltince açtı..
  • bu konula ilgili bir çok foruma baktım, anladığım kadarıyla batch numarası ile biraz alakalı. örneğin işlemci üzerinde "cacyc ac 0938" gibi bi numara varsa 4. çekirdeği açılabilir ve l3 de açılabilir yada açılıp bozuk çıkabilir. fakat cadac ac **** gibi bi kod varsa l3 yok fakat 4. çekirdek bozuk çıkabilir veya çalışabilir. bu istatistiği doğrulamak için forumda herkes elindeki işlemcinin batch numarasını paylaşmış burda da herkes yazarsa benim gibi sipariş vermek üzere olanlara yol göstermiş olabiliriz :)
  • tamam hocam ilk fırsatta soğutucuyu çıkarıp bakarım..umarım işlemciye zarar vermem biraz sakarımda
  • Prime95 blend testi yap bakalım. 15dk sonra sıcaklıklar ne durumda olacak?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.