Şimdi Ara

ATAM ne büyük bir insanmış! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm bu yaşananlar Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu tekrar hatırlamamızı sağladı.

  • Yıl olmuş 2022 adamlar hala daha lafta 'ezan şehidi' ve 'demokrasi şehidi' ilan ettikleri Adnan Menderes ve hükümetinin getirdiği 5816 sayılı 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un tarihi gizlediğini söylüyor...


    Bakalım kanun neymiş;


    Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.


    Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.


    Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.


    Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


    Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.


    Kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5816.pdf


    Kanun açık ve net...Kanun Atatürk'e hakareti ve Atatürk'e ait resim/heykellere verilecek zararlara karşı çıkartılmış.Gidip tarihi bir 'hakikat' bulana ceza yapıştırmamış.Zaten öyle olsaydı bunların lafta 'gerçek' diye millete yutturmaya çalıştırdıkları merdiven altı üretilmiş palavralarla dolu kitapları yazamazlar ortalıkta 'gerçek tarih bu' diye dolanamazlardı.


    Ama gel de bunu maraş dondurmacısını üstad belleyen tiplere anlat...Adamlar daha kanunun anlamaktan aciz.Daha doğrusu anlamak işlerine gelmiyor.Gidin bakın bu kanundan dolayı ceza alanlar ya Atatürk'e küfür etmiş ya da resimlerine/heykellerine zarar veren kişilerdir.Öyle tarihi bir hakikati ortaya çıkardığını ve dahası bunu belgeleyen kişilere ceza falan verilmemiştir.


    Ayrıca artık kına geldi...20 yıldır kesintisiz siyasal islam iktidarı bu ülkede var adamlar hala daha 'mağdur'...Yahu bu ülkede;


    1-Laikçi ve Atatürkçü olarak etiketlendirdiğiniz koskoca paşaları bir cemaat ile kol kola aynı yağmur altında ıslanarak uydurulmuş davalarla içeri atarken,

    2-Andımızı yasaklarken

    3-Açılım süreci yaparken

    4-4+4+4 eğitim modeline geçerken

    5-Genel liseleri 2012'de kapatıp tüm eğitim kurumlarını imam hatipleştirirken

    6-Devletin tüm kurumlarını imam hatip mezunlar ile çeşitli tarikat/cemaat mensuplarıyla doldururken

    7-Sürekli laikliği çiğnerken

    8-Ayasofyayı tekrar cami yaparken

    9-Parlamenter sistemi tasfiye edip Türkiye'yi I.Meşrutiyet dönemine geri götürürken


    gücünüz var da tarihi hakikatleri ortaya çıkartmaya mı gücünüz yok?


    Ama tarihi hakikat dediğiniz zaten ortada olan tarihi hakikatler olduğu için balans ayarınızın bozulması normal...Bu ülkede TSK'nın kozmik odalarına bile girildi ama ne hikmetse arşivlere girilemiyor öyle mi?Gerçekler saklanıyor öyle mi?Hayırdır 20 yıldır iktidar da CHP mi var?


    Adam gidiyor ''Shakespeare gizli müslümandır gerçek adı Şeyh Pirdir','Stalin'in cinleri vardı.Cinleri sayesiyle Hitleri yendi',''Karl Marx bir cinnidir das kapitali ona cinler yazdırdı','Stalin Alman ordusunu Ayetel Kürsi ile durdu','Atatürk'ü rüyamda gördüm konuştum yaptıklarından çok pişmandı' diyene 'gerçek tarihçi' diyor ondan sonra gelip burada 'siz yalan tarihe inanıyorsunuz' diyor..ATAM ne büyük bir insanmış! 


    Adamların 'gerçek tarih' diye inandıkları şey bildiğin fantastik hikayeler topluluğu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 28 Şubat 2022; 21:2:43 >




  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Osmanlı devletinin en çok kayıp verdiği devlet rus devleti nereye anasını belledin en çok kanını akıtan devlet.

    En son İstanbul Yeşilköye kadar işgal ettiler çok sevdiğiniz Abdulhamit İngilizlerle anlaştı Kıbrısı ve Mısırı verdi de Rusları anca böyle defettiler.

    ATAM ne büyük bir insanmış!
    ATAM ne büyük bir insanmış!yeni çağ gazetesi
    Utanç Abidesi'nde son adım da atıldı!
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/-168911h.htm

    Yani siz neden böylesiniz ben anlayamıyorum insan utanır bu şekilde yazmaya, cahil yazınca da yönetim ban atıyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhahahaha zorttt


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı devleti dahası Türk milletlerinin başına en çok Ruslar bela olmuştur.Osmanlı devletini çöküşe sürekleyen devlette Rusya olmuştur.Tarih okuyun diyen arkadaşlara tavsiyem Osmanlının 18.yüzyıldan itibaren en çok hangi devletle savaşmak zorunda kaldığına bakmasıdır.Özellikle 19.yüzyılın neredeyse tamamı Ruslarla boğuşarak geçmiştir.Osmanlıya da 'hasta adam' lakabını takan da Rus Çarı I.Nikolay olmuştur.Sürekli olarak Osmanlıyı parçalama hedefinde olan bir ülkeydi.Hatta 1853-1856 yılları arasında cereyan eden Kırım Savaşında da İngilizlere 'Gelin Osmanlıyı aramızda paylaşalım' diyenlerde Ruslardı.93 Harbinde İstanbul'a kadar gelenlerde Ruslardı.Dahası yıllarca İstanbul'un girişine 'Ayastefanos Rus Abidesi' ni dikenlerde Ruslardı;


    ATAM ne büyük bir insanmış!

    On yıllarca bu anıt İstanbul'un girişinde durdu.Dahası bu anıt 93 harbinde ölen Rus askerleri adına dikilmiş bir anıttı ve parası tamamen bizden çıkmıştı.Bu anıt ancak 1914'te Osmanlı devleti I.Dünya Savaşına girince İttihat ve Terakki tarafından yıktırılacaktı.O vakte kadar Ruslar üstelik parasını bizim ödediğimiz bu anıtla İstanbul'un girişinde bize posta koyuyordu.


    Dahası Anadolunun yarısınıda neredeyse işgal eden bir güçtü Rusya...Erzurum'a kadar gelmişlerdi.I.Dünya Savaşında ise Trabzona kadar geldikleri olmuştu.Eğer Rusya'da Ekim 1917 devrimi yaşanmasaydı ve Rus birlikleri geri çekilmeseydi belki bugün D.Anadolu ve D.Karadeniz sınırlarımız içinde değildi.


    Yine tarihte Türk donanması dört defa yakılmıştır.Bunlar;


    1-İnebahtı

    2-Çeşme

    3-Navarin

    4-Sinop'tur.


    İnebahtıda Haçlılar donanmamızı yakmıştı,Navarinde ise İngiltere,Fransa ve Rus ortak donanması donanmamızı yakmıştı.Çeşme ve Sinopta ise sadece Ruslar donanmamızı yakmayı başarmıştı.


    Türkiye'yi II.Dünya Savaşından sonra alelacele NATO'ya itende yine Rus tehditi olmuştu.Stalin'in II.Dünya Savaşından sonra Çanakkale boğazı ve Kars-Ardahan üzerindeki istekleri Türkiye'nin NATO'ya girişine kadar hep kabusumuz olmuştu.O dönem Türkiye NATO'ya katılamasaydı ve Stalin Balkanlardan ve D.Anadoludan Kızıl ordu birliklerini Türkiye'ye soksaydı belki bugün Türkiye diye bir devlette var olmayacaktı.


    Dahası 2015'te Türkiye olarak Rus savaş uçağını düşürdüğümüzde de yine Ruslarla anlaşana kadar hiçbir hava aracımız Suriye sınırını geçememişti.Ardından Türkiye olaydan dolayı özür dileyince ancak Türkiye-Rusya ilişkileri düzene girmişti.Yine Şubat 2020'de Ruslar İdlipte 30'tan fazla askerimizi bombalayıp şehit edincede sorumlu olarak Esad yönetimini tutmuş doğrudan Rusları karşımıza almaya cesaret edememiştik.


    Kısacası ''Ruslara kan kusturan bir millet Ruslardan korkar hale geldi' demenin tarihsel bir alt yapısı yok...1991'de SSCB dağılana kadar Dünya üzerinde tek bağımsız Türk devleti Türkiye Cumhuriyetiydi.Geri kalan bütün Türk devletleri Rus boyundurluğu altındaydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 28 Şubat 2022; 15:52:37 >




  • Twitter'da bunlardan çok var. Osmanlı torunu, veledi, oğlu, kuzeni ile profillerinde Arapça cümleler olan tipler. Tamamı oksijen israfı. Yeryüzünden silinseler, ülke %0.1 gerilemez bilimde.

  • BurakPasha91 B kullanıcısına yanıt

    Tarihi deli ve vatan haini bir köpekten(Fesli) öğrendiğini sanan bir adamın, gizli tarih yalanlarına inanması. Oksijen israfı olduğunun farkında olmaman çok normal.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Tarikat artıklarına anlatamazsın arkadaşım. Kafaları olsa, tarikata girmezler. Tamamı oksijen israfı.

  • BurakPasha91 B kullanıcısına yanıt

    100 sene önce biz kazandık, siz kaybettiniz. Bundan dolayı bu kadar kin dolusunuz ama alışın artık.

  • Kanal İstanbul'un doğruluğu yanlışlığı bir tarafa, konuyu açan vatandaşın karşı çıkış gerekçesi olarak "Rusya Ukraynaya yaptığının beterini bize yapar. " söylemi tam bir eziklik psikolojisi. Bağımsızlık karakterimdir diyen Atatürk gençliği bu mu, biz rusya kızar diye mi karşı çıkmamız lazım. Atatürk sizi görse sopayla kovalardı. Herşey geçtim Rusya Ukraynayı 24 saatte alır dedikleri süper güç 1 haftadır dünyaya rezil oluyor. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    de mi? İstanbulun ne önemi kaldı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serhdemir kullanıcısına yanıt

    Rusya tepki gelmeyeceğini bilse 2 tane sağlam füze yollar alırdı Ukrayna'yı. Putin, Avrupadan bu kadar yardım alacağını tahmin edemedi Ukrayna'nın. Şehri yıkıp geçmeden almadan zor gözüküyor. Gerilla gibi savaşıyor Ukrayna.

    Ayrıca Ukrayna'nın verdiği verilerin hiç birine güvenmiyorum ben. Medyaya oynayarak kendini mağdur olarak gösteriyor. Çıkan fotoğrafların bir çoğu eski. Verdikleri verilerde eminim katbekat fazladır. Rus askerlerini yıldırma çabası kısacası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt

    Rusya ukraynayı alır almaz çok önemli değil , asıl mesele konuyu açan vatandaşın atatürkçülük maskesi altında rus emperyalizmini savunması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    O yüzden mi seçim kazanamıyorsunuz. Millet size gereken cevabı sandıkta veriyor verecek siz kazandınız;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BurakPasha91 B kullanıcısına yanıt

    2019 da hezimet üzerine hezimet yediğiniz yetmedi galiba, 100 yıllık kuyruk acısı da dinmemiş henüz ATAM ne büyük bir insanmış! 


    ATAM ne büyük bir insanmış!
  • BurakPasha91 B kullanıcısına yanıt

    100 senedir ülkeyi yöneten Türk milleti. Sizinkiler ne zaman seçim kazandı? Sokağa bile çıkamıyorsunuz, ne seçimi? :)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.