Şimdi Ara

AT Lastik önerisi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lastik konusu için bölüm göremediğim için buraya açtım.

    İzmir in bir köyünde oturuyorum, 4x4 kyron aracım var. Yazları daha çok koylara kışları orman kamplarına gidiyoruz. Suv yaz lastiğinden se at lastik almak istiyorum. Çamurda karda toprak veya kumda daha iş görür diye. Bir kaç model baktım fakat kullananlardan da yorum almak isterim.

    Lassa competus at3 (yeni model)

    Hankook dynopro at3 var

    Lastikçi petlas at önerdi fakat bayisi olduğu için sanırım Petlas asla almamayı düşünüyorum.

    Bu lastikler nasıldır acaba. Özellikle ıslak zeminde sabun gibi kaydırıp kaza yaptırmasını istemem. Veya normal suv summer tarzı lastikler iş görür derseniz önereceğiniz bir lastik varmı acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • BF Goodrich kullanıyorum toyota land cruiser üzerinde ancak kuru yolda frenlemesi iyi olmasına rağmen özellikle temizliği yapılmamış hafif çamurlu asfaltta frenlemesi baya kötü. Bf goodrichte kanalların içinde de tutuş artırıcı diken gibi şeyler vardı, o alana kadar aşınınca fren tutuşu bir nebze arttı. Onun dışında fazla su birikintisi birikmiş yolda falan full gaz döndüğüm oldu hiç tedirginlik yapmadı hatta keyif bile verdi. Ama buz+çamur+ sabunumtrak katmanlı asfalt için uygun değil bence.
    Benim aracın bir eksisi de ön takım +20 senedir değişmemiş olmasıydı belki bu da lastiğin performansını etkiliyordu bilemeyeceğim.

    Edit: 2010 kyron sahbiydik. Ben o zamanlar daha çocuktum ama aracın sert dönüşlerde yol kuru olsa da çok fazla esp yaktığını hatırlıyorum. Bizim araçta veya lastikte sıkıntı yoksa özellikle düşük hızlarda biraz fazla gazlayınca dengesizdi AT lastik biraz sıkıntı yaratabilir belki şehiriçinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 2 Ekim 2023; 19:58:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bf lastiklerin uygun ölçüleri yok. spacer ve yükseltme takmam lazım, kaldı ki bf lerin tanesi 7 8 bin tl olmuş :-D benim bütçe 3- 3,5 arası

    İşin açıkcası hiç at kullanmadım sürüş olarak asfaltta yaz lastiğine göre ne yapar bilmiyorum. Ama suv summer dediğimiz lastiklerden daha uyguna geliyor. Yaz lastiği alıp dağda bayırda acaba diye düşünmektense at almak daha mantıklı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AT lastik toprak, MT lastik ise çamurlu orman yolu lastiğidir. Eğer sürekli toprak yollardan gidecekseniz AT lastik alınır ama çoğunluk asfalt yolda arada gidilecek arada yayla yollarına gidilecek yani toprak yoldan ayrılmayacaksanız AT lastiğe gerek yok, HT lastik işinizi görür. HT tabi asfaltta çok daha iyi yol tutar, AT biraz da az , MT ise asfaltta kaygan zeminde sürat yapmaya gelmez.


    AT lastiklerin yüzeyinde kılcal çizikler yoksa karda tutunması pek olmaz, eğer varsa karda da yol tutuş sağlar. Bu işin en bilindik markaları BF Goodrich, Goodyear Wrangler'dir. Eğer bütçe uygun ve kar, kış da olacak ise aşağıdaki lastik modelini alın derim.


    https://www.lastikcim.com.tr/goodyear-wrangler-at-adventure-235-70-r16-109t-xl/?dot=2021&ref=Cimri&utm_source=Cimri&utm_medium=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma



    HT lastiklere örnek de



    www.polatlastik.com
    235/60R16 104H XL Urban Terrain T/A BF Goodrich (2023 Üretim) Sipariş
    https://www.polatlastik.com/urun/235-60r16-104h-xl-urban-terrain-t-a-bf-goodrich




  • Petlas ve Lassa ile diğer premium a/t lastikler arasında ıslak yol tutuş-frenleme açısından çok fark vardır. Ben size Bridgestone Dueler a/t001' i tavsiye ederim. Asfalt yol dengesi iyi bir a/t lastiktir. Kar tanesi sembolü olduğu için, kışın şehir dışına giderseniz işinize yarar. Bu özelliğe Hankook a/t lastikte sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 2 Ekim 2023; 22:38:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol hocam. Onada baktım fakat kullananlar çok sesli bir lastik olduğunu söylemişler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Ya aslında toprak yollarda gittiğim yerlerde normal binek araçlarda oluyor. O tarz ormanda dağda dolaşıyoruz piknik ve kamp için. Birde yazları koylara gidiyoruz oralarda biraz taşlık bozuk olabiliyor. Ben kış şartlarında özellikle dağlara kar yağınca çıkıyoruz öyle bir durumda 10 15 cm karda kalmasın koca jip derdindeyim. Birde koylara gidince at lastik ht ye göre kumda daha iyi olur diye düşünüyorum. Yani kısacası normal binek araçlarında girdiği yerlerde oluyoruz ağır offroad lık durumumuz yok ama bi yerdede kalmak istemiyorum.

    Ht lastik alsam da yanıma birde karda buzda kalırsam diye kar çorabı veya kar zinciri alsam olmaz mı acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda kullandığınız lastik ne aracın üstünde ne var? Bu lastikten şikayetiniz var mı? Yolda kaldınız mı hiç? Ona göre karar vermek daha doğru olur.

    AT lastikler All terrain yani her tip zemine uygun lastikler. O sebeple hiçbir zeminde en iyi değiller. Kimisi asfaltta tatminkar kimisi karda. Her AT lastik aynı değil. BF goodrich AT michelin grubu altında. Klasik LT lastiklere nazaran bir tık daha hafif offroad şartlarına uygun.

    Michelim latidude cross var gene nispeten asfalta çamura kara uygun, çayırda yolda kalmayayım lastiği.

    Lassa goodyear grup şemsiyesi altında. Cooper da goodyear şemsiyesi altında. Competus at 3 ile cooper at 3 görselde benzerler. BF goodrich AT direk kafadan rakipleri.

    Petlas explero at421 de fazlasıyla MT lastik kıvamında.

    3PMSF onayı olan AT lastik alırsanız en azından kışın karda kışta daha rahat edersiniz, ancak yazın sıcak asfalt kullanımında oldukça temkinli olmanız ve asla limtileri aşmamanız gerek.

    Bunun yanı sıra kış kampına çamura vs gidecekseniz zincir herdaim bulundurmak gerek.

    AT = All terrain
    MT= Mud terrain
    M+S= Mud+Snow
    3PMSF(USTMA standardı)= peak mountain snow flake / Soğukta nispeten sertleşmeyen hamur.

    HT lastik alıp kar çamur vs için zincir alsanız da olur hatta asfalt sürüşü ve geziler için daha rahat ve konforlu olur. Güzergahta kar, çamur, buz, ıslak çim, kaya, eğim vb konulara göre nasıl ayakkabı seçiyorsak lastik içinde aynı durum söz konusu. Günlük risksiz geziler için torosun kabak petlasla girdiği yerler için kallavi MT lastik almanın pek lüzumu da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ekim 2023; 14:44:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Çok iyi özetlemişsiniz hocam. Şuanda ön tarafta petlas ht var

    Arkada riken mi ne var. Farklı lastikler. Petlas aslında iyi frende felan pek kaymıyor ama 2021 üretim lastiğin yanakları dahil heryeri çatlamış. O yüzden 2 haftada bir hava basıyorum kaçırıyor. Otobanda giderken yanaktan açacak diye korkuyorum. Yoksa petlas ın at lastiği evet mt gibi duruyor.

    Competus at3 çok hoşuma gitti fakat ıslak zemin performansı at2 de vasatmış bunda nasıl hiç yorum yok.

    Artık önümüzdeki ay lastikçiye girince bi hepsine bakıp karar vericem. Belki ht alıp kar zinciri alır geçerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Hocam bir ara ham kauçuk fiyatları zirve yaptı. Sanırım sizdeki petlas o döneme ait. Kauçuk lastiğin ham maddesi biliyorsunuz. O döneme ait seriler hep sorunlu. Bunun yanı sıra 4x4 lastiğin karkastan hava kaçırması biraz zor. Olsa olsa siboptan kaçırıyordur. Yeni lastikle birlikte çelik sibop taktırmanızı öneririm. Ben eski michelinlere çelik sibop taktırınca sorun çözülmüştü. Kauçuk siboplar bir süre sonra kuruyup kaçırmaya başlıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Onun testini yaptım hocam siboptan kaçırmıyor. Ne olursa olsun kauçuk fiyatı arttı diye insan hayatı ile oynamaya gerek yok lastik yanaktan çatlak komple. Bir daha asla petlas almam. Gerçi araştırdığım kadarıyla Lassa da öyle. 255 60 18 pek standart bi lastik değil çoğu markada yok. Galiba hankook dynopro at3 alacağım veya başka bir ht lastik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Hocam kauçuk fiyatı birtek lassaya petlasa değil tüm firmalara artıyor. Dönemsel olarak markadan bağımsız bazı serilerde o sebeple sorun yaşandığını düşünüyorum. Doğal/sentetik kauçuk, silika, karbon siyahı, bitkisel yağlar(ayçiçek vs) vb hammaddeler kullanılıyor lastiklerde.

    Bkz.
    https://tradingeconomics.com/commodity/rubber

    Bunun yanı sıra petlas bugüne kadar kullanmadım ancak avrupanın tek çatı altında en büyük üreticisi olduğunu ve uçaklara lastik ürettiğini biliyorum. Bindiğiniz uçağın lastiği muhtemelen petlastır.

    Bunun yanı sıra her markada problem yaşanabiliyor.
    Bende örneğin 25binde continentalde sırtta kanallarında açılma ve yarık oldu. Lastik biraz dönemsel şans işi o sebeple.

    Size tavsiyem yeni lastiklerinizi mümkün mertebe güneşten koruyun. Aracı uzun süre kullanmadığınız zaman lastiklerin direk güneş almasını engelleyiniz. Kullanılmayan lastikte zamanla kuruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Valla petlas da güzel aslında desen olarak. Fakat kullananlar genelde sevmiyor. Özellikle frenlemede sıkıntılar yaşıyorlar. 1. Yıl sonunda taş gibi oluyormuş lastikler. Lassa competus at3 çok hoşuma gidiyor ama ıslak zeminde oda kayıyor diyorlar. Lastikçilerin teknik bilgiye sahip olması lazım aslında ama ne yazık ki onlarda ellerindekini satabilme derdinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HT lastik demek karda gitmeyen lastik değil ki? Kar işi AT, MT veya HT değil, bir lastiğin AT olması ayrı şey AT+kar özellikli olması ayrı şey. Yukarıda bahsettiğim gibi. Örneğin HT lastik bu arada HT demek asfalt ağırlıklı oluyor bilmeyenler için, HT olması bir özellik, karda buz da gitmesi ayrı bir özellik. Alacağın modele göre kar, kış özelliği değişir. Örneğin aşağıdaki lastik kar lastiğine yakın yol tutuşu var.


    https://www.hepsiburada.com/bfgoodrich-235-75-r15-109h-xl-urban-terrain-t-a-suv-4-mevsim-lastigi-uretim-yili-2022-pm-HB00000M3DBF


    Zemin değiştikçe lastiğin sertliği aşınmayı engellemek için attırırsın, AT demek sert toprak kuru zemin lastiği oluyor. MT bunun ıslak versiyonu, HT yazdığım gibi. Kum işi ayrı standart lastik ile bile doğru basınç ile kumda gidersin. Sürekli sert zeminde gidiyorsa HT lastik bir süre sonra aşırı parçalanır, ömrü kısa olur. O zaman AT alalım geçelim de olmuyor, yakıt tüketimin artıyor ve AT'yi %70-80 gibi asfaltta kullanırsa bu sefer de AT lastik erken sertleşiyor özelliğini yitiriyor.


    Bu iki lastiğin karda, kışta gitmesi ise modeline göre değişir. Yoksa hiç özelliklerine bakmadan AT lastik karda gider diye alırsan bir bakmışsın Duster standart fabrika lastiği ile senin yanında yürür gider.


    HT lastik olarak, BF Long Trail kullanmıştım hiç zincir filan ihtiyacım da olmadı, araçta diff kilidi yoktu o zaman, 4L modu vardı, zaten tin tin bir şekilde gidiyor araç ve uzun ömürlü bir lastikti.





  • At lastik hem yakit tuketimini %20 arttirir hemde asfaltta cok gurultu yapar surekli arazi sartlarinda kullanmayacaksaniz tavsiye etmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

    Hocam At lastik olarak hankook dynopro at2 aldım çok sessiz ve güzel bir lastik. Fren ve yol tutuşu güzel. Islak zeminde denemedim daha. Fakat lastikten dolayı insana bir güven geliyor. Hatta durduğum köyde lastiği aldığımdan beri 2 kişi kalan araçlar için çekmek için beni çağırdı 🤭 at veya mt lastik takınca suv e arazi aracı gibi davranıyorlar 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Hocam çok uyguna dynopro2 buldum hankook. Aldım geçtim. Karda sürüş için dağ üzerinde kar sembolü olan simgesi var. Sessiz ve yumuşak bir lastik. Benim hoşuma gitti. Yorumlarınız için ayrıca çok teşekkür ederim. Çok bilgilendirici yorumlardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.