Şimdi Ara

Asus Zennfone 2 - flash_cmds error! sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.

    asus zenfone 2(551ml / z00a) telefonum bootloader ekranında kaldı. öncelikle bu noktaya nasıl geldiğimi size kısaca anlatayım.

    zenfone 2 resmî lollipop rom (UL-Z00A-WW-52.20.40.196-user) kuruluyken sırasıyla root edildi, bootloader kilidi açıldı ve twrp recovery 3.0.2-0 kurulumu yapıldı. sonra, lineageos kurmak için başka bir hafıza kartını taktığımda içinde yer alan resmî marshmallow rom'unu (UL-Z00A-WW-4.21.40.223-user) buldu ve çıkan uyarı ekranında dalgınlıkla güncellemeyi yaptım. resmî rom'u twrp üzerinden kurmayı denedi. son gördüğüm, twrp ekranında splashscreen.img ile alakalı bir satırdayken telefon kapandı ve kaldı. sonrasında da aralıklarla titreyerek açılma ve bilgisayara usb ile bağlıyken de bu sürede bağlantı kuruldu-koptu bildirim sesleri de veriyordu. ancak ekran hep siyahtı. asus logosu veya başka hiçbir şey yoktu.

    internetteki yöntemlerden sırasıyla xFSTK-Downloader ile kurtardım, boot ekranı geldi. ASUS Flash Tool ile RAW kurulumu denedim. bulabildiğim tüm raw'lar ile "flash image failure: failed with error #1" hatası aldım.

    bazı çözümlerde bu aşamadan sonra komut istemiyle
    fastboot flash splashscreen splashscreen.img
    fastboot flash fastboot droidboot.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot reboot

    komutlarını vermek gerektiği yazılıydı. ancak bu komutlardan her hangibirinde de komut istemcisinde "FAILED (remote: flash_image is not implemented)" şeklinde bir hata alırken de telefonda fail(flash_cmds error!) hatası alıyorum.

    kullandığım dosyalarda telefon modeli olarak doğru ama sürüm olarak yanlışları denediğimi düşünüyorum ve bu durumda hangi sürümler doğrudur, ölmemiş link nerededir, bilmiyorum.

    telefonu elle kapatıp açtığımda veya bilgisayardan fastboot reboot dediğimde de telefon usb işareti gösteriyor. hatta bu durumdayken aralıklarla kapanıp tekrar açılıyor ve usb işareti göstermeye devam ediyor.

    şu anki durumumda bilgisayarda önceki işlemleri tekrar ederek boot ekranına gelebiliyorum. ancak recovery mod'a gelemiyorum, usb simgesi çıkıyor tekrardan.

    haftabaşı şehir dışına çıkmam gerek ve yedek bir telefon edinebilme imkânım da yok.

    forumda, internette denediğim tüm yöntemlere karşın bir çözüm bulamadım. hangi adımı atladığımı veya yanlış yaptığım noktada bana yardımcı olabilmeniz mümkün müdür?

    fastboot ekranındaki bilgiler şu şekilde:
    product name - z00a
    variant - asus_z00a
    hw_version -
    bootloader version - unknown
    ifwi version - 0094.1069
    serial number - 1234567890abcdef
    signing - ?
    secure_root - ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egetun -- 10 Şubat 2017; 19:11:54 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.