Şimdi Ara

asus zenfone 5 şebekeyi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar asus zenfone 5 aldım ancak şebekeyi görmüyor diger telefonlarda bir sıkıntı yok ama benim telde bir sıkıntı var garantiye gönderiyim mi yoksa ayarlardan yapabilirmiyim ?



  • Sim oturmamış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onda bir sıkıntı yok 2 simide takıyorum ikiside sıkıntılı şebekeyi görmüyor
  • Baska sim kartla deneme yap bir de takarken altin Kismini fazla parmakladinsa ondan dolayida gormeyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de mevcut ve henüz bi çözüm bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben cözümü buldum gittim geri verdim
  • Zenfone 5'lerde bu sorunlara giderek daha sık rastlıyoruz. Aşağıda, kendi Zenfon 5'imde rastladığım sim kart sorunları ve çözümlerini sıralıyorum.

    SORUN 1: SIM KART TAKILI DEĞİL
    Zenfonlar arada sim kart takılı değil uyarısı veriyor. Simi aktifleştirmek için: Uçak mododunu açıp kapatın. Olmadıysa telefonu yeniden başalatın. O da olmadıysa; sim kartı çıkartıp takın. Unutmayın micro sim kart kullanmak en faydalısı Avea için 8-13 lira arasında satın alabilirsiniz micro sim kartı.

    SORUN 2: HATTI GÖRMÜYOR
    Eğer telefon hattı hiç görmüyorsa: Üstte "şebeke tırnak işeretleri" yerine; deftere benzer bir küçük işaret belirir. Bu durumda başka hatları deneyip onları görüp görmediğine bakmalıyız. Eğer başka hatları görüyorsa sorun sim kızağında değil. Micro sim kart kullanmıyorsanız bu sorunu genelde yaşarsınız.

    SORUN 3: ŞEBEKEYİ ÇEKMİYOR
    Eğer telefon hattı görüyor ama şebekeyi çekmiyorsa: "Şebeke tırnak işaretleri"nin üzerinde küçük bir x görünür. Genelde raslanılan sorun budur.
    ŞEBEKE ÇEKMEME sorunu için izlenilecek adımlar.

    1-) Mutlaka micro sim kart kullanın. Kesme kartlar sağlıklı değil.
    2-) Telefonu fabrika ayarlarına geri döndürün. Yani sıfırlayın. (Sıfırladıktan sonra çalışabilir fakat bir süre sonra gene aynı durumla karşılaşabilirsiniz. Dilerseniz bir kez daha sıfırlayın. Gene düzelmezse...)
    3-) Yapacak birşey kalmadı: Telefonu servise verin. (muhtemelen serviste ana kart değiştireceklerdir-asus destek sitesinde okudum; bu tarz şikayeti olan bir zenfone 5 kullanıcısının ana kartını değiştirmişler-)

    Benim Zenfone 5'te kesme Avea sim kart vardı ve kartı hiç okumamaya başladı. Aynı kart diğer telefonlarda çalışıyor. Gittim micro sim kart aldım. Onu okudu fakat şebekeyi çekmiyordu. Servise gittim. Önce sıfırlama yapın dediler. Sıfırlamayı hemen orda yaptım, şebeke çekmeye başladı. Sorun çözülmüştü.
    Fakat 2 gün sonra yani bugün itibariyle şebekeyi yine çekmemeye başladı. Artık sıfırlama yapmama gerek yok, telefonu servise vereceğim. Vatan Computer'den almıştım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.