Şimdi Ara

ASUS Zenfone 3 (ZE552KL) Kullanıcıları Paylaşım Grubu (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.777
Cevap
44
Favori
218.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bir arkadaşım Asus Zenfone 3 kullanıcısı. Bir problemine çözüm bulmaya çalışıyoruz günlerdir ama internette bir sikayetvar başlığı hariç hiçbir yerde göremedik. Burada çözümü bilen birileri vardır diye tahmin ediyorum. Arkadaşa herhangi bir yerden link gönderdiğimizde önizleme sayfası gibi ayrı bir tablo geliyor. Bazı linklerde bu tablo doğru düzgün görünüyor, bazı linklerde ise tamamen bembeyaz.
    Nasıl göründüğünü buraya atacağım.

    Bunun sebebi nedir ve nasıl çözülür? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.ASUS Zenfone 3 (ZE552KL) Kullanıcıları Paylaşım Grubu


    Ayrıca söylediğine göre bu sorun telefonunu tamire gönderene kadar yokmuş. Telefonu tamirden aldığı zaman baş göstermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seçilemeyen kullanıcı adı -- 28 Mart 2019; 2:46:3 >




  • Arkadaşlar şu telefonun kamera sorununa çözüm bulan var mı ? Oreo dan Nougata dönüş yaptım iki gün kamera düzgün çalışti sonrasında yine aynı hata ? Kamera değiştirenler de belli bir süre sonra aynı şeyi yaşıyormuş sanırım.kesin çözüm bilen var mı ? Bu arada Asus marka telefon almayın arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera sorunu hala devam ediyor..Aklıma Asus Zenfone 5 almak ta geliyor.Kulllanan var mı ? Öneririr misiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunçmes

    Şarj ederken duruyor.Burada rastlamıştım şarj aleti ve kablo bozuldu diye..Ne alalım bilemiyorum.Çok çeşitli şeyler var.Alınması gereken hangisidir yazar mısınız? Kamera sorunu da var tabi ki onu da servise göndermem gerekiyor.
    Amma sorunlu çıktı bu Asus ...
    Kardeşim kamera sorunu da varsa hiç boşuna para verip başka şarj aleti alma. Arızalarını yazarsın, onlar sana zaten mecburen gönderir şarj aleti. Kamera da değişmiş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt
    Nougata nasıl döndün. Biz de yapabilir miyiz. Ben goggle kamera kullanıyorum. Portre modu da var. Gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Ben eşime aldım zenfone5 , gayet iyi , kamerası gündüz olağan ustu isler çıkarıyor , ancak gece çekimleri malum çok hoş değil , performans ve batarya suresi olarak 6 ila 7 saat arası aktif kullanımda ekran suresi var , çok kullanmam derseniz 2 günü aşıyor batarya rahat şekilde , ama bana sorarsaniz zenfone5 kullandığımız zenfone3 gibi imza bi telefon değil , zenfone5z almanızı tavsiye ederim , 300 lira gibi bi farka kadar düşmüştü

    Ben bozulana kadar kullanır sonrasında son nesil zenfone yada, xiaomi alırım diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerzynowka -- 2 Nisan 2019; 20:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekinoks-28 E kullanıcısına yanıt
    Downgrade işlemi ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RyDeR kullanıcısına yanıt
    Hocam paniğe gerek yok , cihazların sistemde üretim tarihi itibari ile garantileri gözükür , cihaz için aldığınız yerden e fatura temin edin , veya elinizde fatura varsa garantiye gönderirken fotokopisini koyun , herhangi bir problem olmaz ayni durum bende de vardı , sorun çıkmıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonla sarj etme sıkıntısı yaşayan bir benim sanırım dostlar. herkes kameradan veryansın ederken , ben sarjdan ediyorum.
    ups kargo alacak yakında bekliyorum bakalım. kaç günde gidip gelecek , ücret alınacak mı herşeyi aktarırım buraya. :)
  • Telefonu yaklaşık bir ay önce servise göndermiştim. Geçen hafta ürünün parası iade edildi. Başımdan geçenleri süreç sonuçlandığı için şimdi derli toplu yazacağım.

    2017 Temmuz sonunda bu ürünü 1550 liraya almıştım. Dört ay öncesine kadar da memnundum. Android 8 güncellemesinden sonra da sorunsuzca kullandım cihazı. Bundan dört beş ay kadar önce telefonun önce ekran parlaklığı ayarlama özelliği bozuldu. Ardından ekranın altında lekeler oluştu (ekran parlaklığı bu lekeli alanlarda daha azdı, lekeli alana gölge düşmüş gibiydi). Cihaz bu haliyle bile kullanılabilirdi. Ekran parlaklığı ya en parlakta ya en kısıkta çalışıyordu. Sonuçta iç mekanda en kısıkta dış mekanda en parlakta kullanmaya başladım. Birkaç ay böyle kullandıktan sonra batarya sıkıntı yaratmaya başladı. Bu arada son dönemde ses açma kapama tuşu zor basıyordu. En son güç tuşu da bozuldu.

    Telefon iki yılı doldurmadan tüm bu sorunlarla servise gönderdim. Bir hafta geçmeden ürünün tamir edilemeyeceğini dolayısıyla "Değişim/İade hakkı" doğduğunu söylediler. Tarafıma "Değişim/İade Belgesi" yolladılar. Bu belgede izlenecek tüm talimalatlar yazıyordu, satıcı firma yani "hepsiburada" ile iletişime geçmem gerekiyordu.

    Asus teknik servisine ürünü gönderirken, ilgili belgeyi alırken, servisin çağrı merkezine ulaşırken hiçbir sorun yaşamadım. Gayet memnun kaldım servis hizmetinden. Her bir işlem hakkında da mail yoluyla bilgilendirdiler.

    Ürünü doğrudan hepsiburadadan almıştım. Yani, ürünün satıcısı hepsiburadayı kullanan bir satıcı değil doğrudan hepsiburadaydı. Ürünün faturasını e-fatura olarak gönderdikleri için e-faturayı internetten, "Değişim/İade Belgesi"ni kargoyla gönderdim. Ürünü tedarik edemedikleri için paramın iade edileceğini söylediler.

    Burada bir parantez açmalıyım. Ürünü satın alırken kullandığım kredi kartı değişim tarihi geldiğinden değişmişti. Başka bir hesaba (iban'a) iade edilecek tutarın yatırılmasını istediğim için işlem 1 hafta uzadı.

    Hepsiburada ile iletişime geçmem gerektiğinde de sorun yaşamadım. Çağrı Merkezi tek seferde sorunumu çözdü. 2 hafta içinde para kartıma olduğu gibi yattı.

    Sonuçta, cihaz her ne kadar 2 seneyi çıkaramamış olsa da Asus'un sağladığı hizmet ve Hepsiburada'nın iade işlemlerini sorunsuzca yürütmesi beni oldukça memnun etti. Telefon garantisinde yaşanan sorunları okuyunca şu yaşananlar şaka gibi. Umarım servis hizmetleri bundan sonra belirli bir standart tutturur. Görmek, yaşamak istediğimiz şeyler bunlar. Madur edilmeyince mutlu oluyoruz, ne hale geldik.




  • Sabah '' belirttiğiniz sorunlar inceleniyor yazıyorken'' ''şuan Sistem, onarım işlemine ait kayıtlara ulaşamıyor.'' diyor. bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RyDeR

    Bu telefonla sarj etme sıkıntısı yaşayan bir benim sanırım dostlar. herkes kameradan veryansın ederken , ben sarjdan ediyorum.
    ups kargo alacak yakında bekliyorum bakalım. kaç günde gidip gelecek , ücret alınacak mı herşeyi aktarırım buraya. :)
    An itibariyle mailime gelen mesajı olduğu gibi alıntılıyorum;
    Değerli ASUS Kullanıcısı,
    xxx seri numaralı ZE552KL ürününüzün yetkili servis işlemleri tamamlanmıştır.
    Tarafımıza kargoyla gelen cihazınız adresinize yine kargoyla ulaştırılacaktır. Kargo
    firmasından cihazı teslim alırken lütfen kutunun sağlam durumda olduğundan emin olunuz.
    Belirttiğim sıkıntı düzeltildi mi , cihaza ne yapıldı herhangi bir bilgi verilmedi dostlar?
  • 602 mblik bir güncelleme geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RyDeR

    602 mblik bir güncelleme geldi
    Güncellemenin numarası nedir?
  • RyDeR kullanıcısına yanıt
    Güncelleme falan görünmüyor. Yok
  • Bende zenfone 3 laser var. 4 5 ay önce şarz soketi değişti ondan sonra normal Çeken yerlerde çekmemeye başladı telefon. İnternet adam gibi çekmiyor. Metrobüs vs gibi kalabalık yerlerde doğru düzgün çekmiyor. Metrodan çıkıyorım mesela kendine gelene kadar şebekeyi bulana kadar 1 2 dj geçiyor. Önceden gayet iyiydi. Ne gibi sorun vardır. tamicie göndersem nasıl Bir çözüm bulur.sorun hallolur mu acaba?
    Hattım Vodafone

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RyDeR kullanıcısına yanıt
    Bizde neden yok bu 602 mb lık güncelleme?ayrıca zentalk forumda da böyle bir güncelleme görünmüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRETACASH -- 20 Mayıs 2019; 21:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün haber sitelerine düşen patlamış telefonun modeli zenfone 3 arkadaşlar, sıkıntı çıkmasın? Bilgisi olan aydınlatabilir mi?https://www.ensonhaber.com/gece-yatarken-basucuna-konulan-telefon-patladi.html
  • HCalifornia kullanıcısına yanıt
    Neden patladığını bilmiyoruz. Bug mı oluştu, root mu edilip yazılımında değişiklik mi yapıldı, custom rom kurulu muydu, uygun şarj aleti ve kablosuyla mı şarj ediliyordu, öncesinde düşme çarpma gibi bir olay oldu mu, bilerek ya da bilmeyerek mining yazılımı çalışıyordu ? vs vs bir sürü etken var.
    Ben güveniyorum sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bazen nadir de olsa böyle problem yaşanabiliyor maalesef. Oyun açık bırakıp sabaha kadar şarjda kalıyor. Isınıyor ama daha kötü bir senaryo ile karşılaşmadım(reset, açılmama, aşırı ısınma vs)
    Tabiki dikkat etmek lazım sonuçta teknolojik alet hiçbir şeyin garantisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar
    Telefonumun bataryası patladı.Elimden bırakıp yattım coslamasına uyandım 2 dakika kadar beyaz duman ve kıvılcımsı şeyler...
    Aşırı kullanım yapan oyun oynayan biri değilim son sarjlarda bile 8 saat ekran 1.5-2 gün kullanım alıyordum.
    Çok şükür cana ve tel hariç mala zarar gelmedi...
    Şimdi sorunum şu telefonun garantisi şubatta bitti burdan bana herhangi bir şey düşermi iade yeni tel gibi. Hayırlı bayramlar...ASUS Zenfone 3 (ZE552KL) Kullanıcıları Paylaşım GrubuASUS Zenfone 3 (ZE552KL) Kullanıcıları Paylaşım Grubu




  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.