Şimdi Ara

Asus XONAR SE vs. realtek alc892

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ses sistemlerinden anlamadığım için saçma bir soru sormuş olabilirim bunu belirteyim. Stealseries arctis prime kulaklık almayı düşünüyorum, fakat onboard alc892 codece sahip msi b350 mortar arctic anakartım var, araştırdığım kadarıyla yetersiz gelebileceği kanaati oluştu bende, ama çok pahalı ses kartı da almak istemiyorum çünkü kullanım amacım oyun ve kaliteli müzik dinlemek, xonar se ses kartı diğerlerine göre nispeten uygun olduğundan onu alsam kurtarır mı veya 892 ile arasında satın almaya değecek belirgin bir fark olur mu?




  • Benim anakart da msi b450, baktım aynı ses çipini kullanıyormuş. Ama ben hiç kullanmadım, anakartı aldığımda zaten ses kartım olduğu için hiç deneyimleme fırsatım olmadı. Acaba ne kadar fark yaratır diye kulaklığımı kasanın ön paneline taktım. EQ dengesi hiç değişmedi diyebilirim. Ses sanki aynı gibiydi. Ama sesi artırdıkça biraz bozulmalar olduğu farkediliyor gibi. Bendeki ses kartı Focusrite Scarlett bu arada, Xonar SE ile kıyaslamak pek mantıklı olmaz ama Focusrite ile ses dengesi arasında pek bir şey farketmiyorsa Xonar SE ile de farketmez düşüncesindeyim. Ama müzik dinlerken ses biraz fazla olsun derseniz orada sıkıntı olabilir alc892 çipiyle. Bu arada Xonar SE'nin kulaklık besleme kapasitesi iyiymiş, 300ohm'a kadar kulaklıkları sürebildiğini söylüyor. Focusrite 200ohm'a kadar sürebiliyor mesela. Ama almak istediğiniz kulaklık zaten 32ohm olduğu için sizin açınızdan önemli bir faktör olmayacaktır.


    Dediğim gibi alc892 çipini deneyimlemedim hiç. Sadece 2 dakikalık müzik dinlemekle de ses kartının performansı anlaşılamayacağı için üzerine çok fazla yorum yapamıyorum ama bir önceki anakartımın ses çipi iğrenç ötesiydi. Oyunun bekleme ekranındayken cızırdama sesleri falan geliyordu. Bence önce kulaklığı alın uzun bir süre deneyimleyin. Kulaklığa alıştıktan sonra ses kartını alın derim. Aynı anda hem ses kartı hem de kulaklık aldığınızda aradaki farkın hangisinden kaynaklandığını anlayamazsınız çünkü. Önce kulaklığı alın ki belki anakartın kendi ses çipi de sizi tatmin eder. Etmezse de yine 400₺ civarında bir ses kartının devasa bir fark yaratması da pek ihtimal dahilinde değil. Aradaki fark ufak eq dengesindeki farklılıklar, ses seviyesine bağlı bozulmalar gibi çok ufak farklar olacak. Pahalı bir ses kartı alınca bu sefer de aradaki farkı hissettirecek yine pahalı bir kulaklık almanız gerekecek.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.