Şimdi Ara

ASUS X550JX HAKKINDA .......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR BEN BU LAPTOPDAN YANI ASUS X550JX ALMAK ISTIYORUM.. SIZCE X550JX-xx171DMODELI MI ALINMALI YOKSA XX106T MODELI MI ALINMALI !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skup21 -- 4 Temmuz 2016; 23:54:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skup21

    MERHABALAR BEN BU LAPTOPDAN YANI ASUS X550JX ALMAK ISTIYORUM.. SIZCE X550JX-xx171DMODELI MI ALINMALI YOKSA XX106T MODELI MI ALINMALI !!

    Piyasada kaldı mı hocam bu laptop yahu , xx171 modelini alın neden diyecek olursanız ;

    Freedos ( ürün freedos olduğu için daha ucuza gelir windows u biryerden indirip kurarsınız cracklersiniz en kötü elinize para geçene kadar böyle takılırsınız baktınız sıkıntı oluyor korsan windows , gg den felan alırsınız orjinalini 70-80 liraya) 70-80 lira cepte.

    XX171d modellerinin rami 4 gb olarak geliyor bu yüzden daha ucuza geliyor , isterseniz sonradan ram eklersiniz xx106t 12 gb ram ile geliyor ama içindeki ram samsung . 4gb ile gelen laptopa ileride 8 gb daha hyperx kingston alırsınız piyasadaki en iyi ramlerden biri diye okumuştum. Böylece şimdilik 100 küsür lirada cebinizde kalır.


    xx171d modelinde 4gb ekran kartı rami var x106t de 2gb ekran kartı var modeller aynı ikisi de 950m , işte bu kısımda xx171d modeli öne çıkıyor , bazıları 2gb ekran kartının yeterli olduğunu söylüyor ,4gb olmasının satış strajesini olduğunu sölüyor , ben de öyle düşünüyordum ama 4gb ekran kartlı makinem var ölçüyorum bazı oyunlarda ekran kartının belleğinin 2.7 si felan kullanılıyor ki watch dogs , mordor gibi oyunlarda bu rakam daha da artıyormuş.Ve ekran kartı belleğini sonradan arttırma gibi bir şansın yok.


    Dolayısıyla çok daha ucuza geleceği için ve 4 gb ekran kartından dolayı xx171d modelini , alıp zamanla paranız oldukça kaliteli bir ram olan hyper x ram 8 gb i alırsınız.Böylece windows parası ödemekten de kurtulursunuz onun yerine fiyat farkıyla ssd alırsınız.


    Fiyatları aynıysa xx106t modelini seçmenizde fayda var .Çünkü rami en fazla olabilecek kapasitede geliyor ve orjinal işletim sistemi var. Havadan ram parası vs. vermiş olursunuz boşu boşuna.

    XX171D 200-300 lira daha ucuzsa onu alın bence . 120-130 liraya hyperx kingstom 8 gb ram bulsanız , kalan parayla da 128 gb felan ssd alırsınız.


    Son olarak ekran kartı meselesinden tam olarak emin değilim yanlış bilgilendirme yapmak ta istemiyorum bana söylnene 2gb ın hd ekran için gayet yeterli olduğuydu , ama oyunlarda 2.7 gb lar kullandığını görünce bazı oyunların kafam karıştı. Oyunlarda ekran kartı bellek yetmediğinde sistemin ram inden de kullanıyor olabilir böyle birşey okumuştum .Açıkçası emin değilim , iyi araştırın bence , çoğu kişi satış stratejisi dese de ben 4gb lık modeli alırdım , ram ,ssd , orjinal windows vs. elime para geçtikçe upgrade ederdim aleti. Sonuçta ileride belki fullhd monitor alıp ona bağlamak isteyeceksiniz laptopu ve oyun oynarken ekran kartı belleği yeterli gelmeyecek.

    Bazıçok iyi MSI modellerinde de 2gb ekran kartı belleğinin kullanıldığını görüyorum mesela ekran kartı gtx 965m ama 2 gb ekran kartı belleği koymuş koca MSI. Belki dediğim gibidir ekran kartı belle kyetmediğinde sistemin ram inden yiyordur sizi yanlış bilgilendirmek istemiyorum bu konuda araştırma yapın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 5 Temmuz 2016; 3:02:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.