Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1037. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.016
Cevap
236
Favori
706.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10351036103710381039
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

    Ssd tavsiye ederim. Daha birkaç gündür geçtim ben de ssd'ye ve hem pc şıp diye açılıp kapanıyor hem de tıkladığınız her bisey anında açılıyor. Yalnız stabil olmayan win10'lardan kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Ssd bile fayda etmiyor bence bu kararsız sürümlerde. Mühendismurat'tan aldığım tavsiye win10'un 1909 sürümü oldu, siz de bunu kurabilirsiniz.

    Neler aldınız hocam? Marka ve model olarak?

  • rugan035 R kullanıcısına yanıt

    Samsung evo 860 250gb aldım, tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rugan035 R kullanıcısına yanıt

    Caddy'nin stabilite sorunları var. Harici olarak kullanın kullanacaksanız hddnizi, ssd'yi tek başına takın rahat edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasibystp kullanıcısına yanıt

    Ben Notespare'den aldım ama o da çok kaliteli değil açıkçası. Orijinal klavyedeki tuş hissiyatı yok bir de daha önce de konuşulduğu gibi burada; klavyeyi kasaya güzel bir şekilde tutturmak gerekiyor - ki o da zor - yoksa bazı tuşlar basmıyor farklı açılardan tuşa basınca. Bu da deneyimi olumsuz etkiliyor. Tamir edilebilir bir klavye tasarımı yok bu laptopta. Bozulduysa direkt yeni kasa ile birlikte klavye bulmak gerekiyor o da ya serviste olur ya da bir kullanıcı ikinci elde satacak o şekilde.

  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam tavsiyeniz için. Peki RAM olarak?

  • rugan035 R kullanıcısına yanıt

    Ram olarak 8gb takın tabi. Ben n11'de bizim kasayla da aynı marka olan orijinal hynix marka 8gb bulmuştum. Bulamazsanız kingston alın yine rahat edin, ama güvenilir bir yerden almaya önem gösterin. Makineyle uyumlu rami konu içinde arama yaparak bulabilirsiniz.

  • Arkadaşlar yok mu muadil tuş takım tavsiyeniz ? Hala almadım .

  • hasibystp kullanıcısına yanıt

    X5**** serisinde sadece klavye tuş takımı değişimi yapılamıyor. Yapmaya çalışsanız bile bilgisayara kısa vadede zarar verme (anakartta kısa devre) ihtimaliniz çok fazla.


    Asus X550JD, X550JK Üst Klavye Kasası Top Case - Gri - Orijinal Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor


    Bu ürün gibi üst kasayı komple değiştirmelisiniz.

  • İki oldu değiştiriyorum kusursuz bir değişim oluyor . Üstüne su dokmem sonucu klavye bozuldu ama pc de bir sorun yasamadım. Gayet değiştiriliyor. Bütçenize göre istediğinizi tercih edebilirsiniz.

  • hasibystp kullanıcısına yanıt

    İlk defa sizden duyuyorum kusursuz değişim olduğunu. Onlarca kişi ve ben de dahil tuşların içine çökmesinden kaymasından şikayetçiyiz. Ve teknik olarak kusursuz bir şekilde klavyeyi kasaya tutturmak imkansız.


    Üstte dediğim gibi. Klavye alt bölümü metal. Anakart tamamen çıplak halde klavyenin altında duruyor. En ufak bir içe göçme durumunda metal plaka direkt anakarta temas eder kısa devreye sebep olur. 100 Tl daha verip hem düzgün hem de güvence altında olmak çok daha mantıklı.

  • Klavye değişiminden sonra tuşlarınız çalışır duruma geldi mi? Bende xx171d var. ctrl tuşları çalışmıyor sadece. Kasayı ilk yerine oturttuğumda genelde çalışıyor ama bir iki kez bastıktan sonra gidiyor. Klavye flexinin bağlı olduğu klipsi kırmıştım daha önce, ondan bir temassızlık sorunu yaşıyor olabileceğini düşünüyorum. Ama aklımın bir kenarında da "acaba yeni klavye alsam olay çözülür mü?" duruyor.

  • şeffaf koruma şeklinde kalın plastik koydum altında alttan destekliyor ve kusursuz biçimde oturuyor . Hem de kısa devre rıskı ortadan kalkıyor

  • https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/ince-cift-tarafli-isiya-dayanikli-seffaf-bant-4mm-x-50metre_pdp_614205091

    Bu şekil ince bantları flex kablonun pin olmayan yüzüne yapıştırıp sıkısmasını sağlayabilirsiniz. Kaç kat olacağını tam sıkıstırıp karar verirsiniz.

  • Selam arkadaşlar.


    Kısmetse benim emektarı yenilemeyi düşünüyorum. Yeni oyunlarda ve FHD ekranda gözüm var.

    Şuan işin satılık değil, bütçeyi toparlamaya çalışıyorum ancak satarsam ederi nedir, danışmak istedim. Dengi bir bilgisayarın piyasası nedir bilmiyorum. Ederini bilirsem en azından hesap kitabımı ona göre yaparım.


    Cihazım sıfır kondisyonda ve hatasız, hiç tamir görmedi arıza vermedi.

    Aşağıdaki ekstra donanımlar mevcut.


    4+4=8GB RAM

    SAMSUNG 860 EVO 250GB SSD + 1TB SEAGATE BARRACUDA HDD


    Düzenli olarak 2 senede bir fan toz temizliği ve Akasa termal macun yenilemesi yapıldı.

  • blackslament B kullanıcısına yanıt
    2500-3500 bir fiyat olacagini tahmin ediyorum ki bu fiyattan vermektense kalmasini tercih ederim. Bende macbook m1 16 gb ram almayi dusunuyorum. Windowslu son bilgisayarim bu emektar olacak. Surekli oyun oynamayacaksaniz, apple urunlerini kullaniyorsaniz mace gecebilirsiniz. Hem ekrani kalitesi iyi, hem bataryasi uzun gidiyor, hem degerini koruyor.
  • kadirkul20 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ortalama 3 bin civarı gider o zaman. Açıkçası bugüne kadar hiç eski bilgisayarımı satmadım hep canını alana kadar kullandım. Hepsi bir yerden veriştirdi. Birinin ekran menteşesi kırıldı ekran gitti, biri kısadevre yaptı, birinin işlemci demode oldu. Ancak bu maşallah tık demiyor bataryası bile hala iyi, satmayı ne kadar istemesem de, yeni alınca bu belli ki kenarda atıl kalacak. Bütçeyi toplarsam belki satmam kim bilir.

    Macleri tasarım olarak beğensem de, ihtiyaçlar doğrultusunda bana biraz uzak kalıyor. Hem telefon saat vs herşeyim android, hem de zaten değiştirme amacım sırf oyun. Gündelik hayatta fazlasıyla yetiyor yoksa.

    Muhtemelen 8-12 bin arası AMD Ryzen 7 li ya da i7 li, 16 GB ramli, güzel de bir Nvidia ekran kartı olan bilgisayar tercih edeceğim.
  • blackslament B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.👍
  • Fanı temizlerken hava çıkış yerindeki radyatör biraz zarar gördü. bunun için komple bakır ısı dağıtıcı aparattan almak lazım galiba? almışken fan + bakır parçayı alıp sıfırdan takayım diyorum.


    Klavye söküm takım işi gerçekten çok meşakkatli, bu riske girmemek adına ben de üst kasa siparişi vereceğim.


    Notebook 6. yılına giriyor:

    1- SSD takviyesi yapıldı, Hdd+SSD beraber kullanılıyor

    2- 8gb Ram takviyesi yapıldı,

    3- wifi kartı değişikliği yapıldı (n-7260)

    4- Pil değişikliği yapıldı

    5- Klavye kasası değişikliği yapılacak

    6- Fan+bakır boru değişikliği yapılacak.


    Bu revizelerden sonra 2-3 sene daha bu performansla devam eder diye düşünüyorum. Gerçekten çok iyi bir yatırım yapmışız bu notebooku alarak. Performans olarak hala zirvede benim için.





  • Beyler kolay gelsin herkese pc de 12gb ram Samsung 850 Evo SSD var win 10 pro yüklü ama tam performanslı çalışmıyor win 7 8 10 sizler de hangi surum yüklü yada win 10 home kursam daha mi iyi olur önceki konularda baktığımda win 10 1904 sürümü yanlış hatırlamıyorsam sorunsuz demişlerdi ama onuda ben kuramadım şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nxs004 N kullanıcısına yanıt

    enterprise öneririm, en stabili bu. 3 kez de üst üste 90 günlük deneme yapabiliyorsunuz toplamda 270 günlük kullanım süresi var yani.

  • 
Sayfa: önceki 10351036103710381039
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.