Şimdi Ara

Asus vs Ipad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tablet almayı düşünüyorum.Sizce hangi tableti almalıyım Asus transformer prime tf201 mi yoksa yeni çıkan ipad 3ü mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KroksTupu -- 5 Nisan 2012; 16:39:40 >



  • bura android bolum herkes andrioid der.
    bence android tek kelime ile ozgurluk isterim ben tam ozgurluk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihh95 -- 5 Nisan 2012; 19:09:32 >
  • ben de ipad2 ve asus prime 201 arasında kaldım. Asusun netbook şeklinde kullanılabilmesi cezbettti. beni. Ama hala tabletler hakkında kafama takılan bir kaç şey var. Acaba bu tabletleri biz projeksiyona ya da yazıcıya bağlayabiliyor muyuz? Eğer bunlar da yapılıyorsa muhteşem olur.
  • projeksiyona ve yazıcıya ek aparatlarla bağlayabilirsiniz hatta yazıcınız wifi özelliği barındırıyorsa işiniz çok daha kolaya iner

    yalnız bu dediğim android sistemli tf201 için ipadde durumu tam bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 7 Nisan 2012; 11:56:46 >
  • Tablet tavsiyesi istemekten çok bunların kronik sorunları falan var mı diye bakmanız daha sonra kendinizin kıyas yapması daha mantıklı olur çünkü yukarıda arkadasın dediği gibi hangi üst konu altında sorarsanız onun tavsiyesi ağırlıklı olur. Mesela yeni iPadin ekranının sarımsı oldugundan bahsediliyor... Zaten iOS ve android farkını arastirmissinsizdir ( mesela iOS kimisine kısıtlayıcı geliyo kaçınılıyor kimisine basit bir sistem olduğu için tercih ediliyo gibi..) o yüzden o kısıma girmiyorum.

    Projeksiyon kısmını bilmiyorum ama iPad de eğer yazici wi-fi destekliyorsa markaların kendi appleri oluyo onlardan kablosuz olarak yazdirma yapilabilmekte. Veya air print destekli bi yaziciysa direk yazdirma işlemi yapilabilmekte.
  • Aynı ikilemde bende kaldım ve Asus prime'ı tercih ettim. Aslında prime ile ipad 3 arasında gidip geldim ama prime'ı sadece ipad 2 ile karşılaştırabildim. Sadece bu karar tek başıma varmadım,arkadaşlarımıda götürdüm karşılaştırma için. Gebze centerdaki teknosaya 5-6 kez gittik ve yaklaşık 10 ar dakika inceledik. Android telefonum var aslında tablette ios olsun diyerek ipad 3 almak istedim hatta 1200 e falan buldum ama son anda pazarlandaki kampanyayı görünce asus prime aldım.
    Neden prime aldım sorusuna gelince, new ipadde retina ekran var ve ekran kalitesi önemli ama benim için bir yere kadar. Asus prime ın ekran kalitesi harika,ipad 3 de daha iyi deniyor ama dürbünle ekrana bakmayacağım için benim için bir anlamı yok. Ekran çözünürlüğüde benim için gereksiz bir ayrıntı(başkası için olabilir ama benim için primedaki çözünürlük yeterli,fazlası gereksiz 10.1" de). New ipad ipad 2 ye göre daha ağır ve daha çok ısınıyor söylentileride eksi oldu benim için. Dokunmatik kalitesi ve menü geçişlerindeki akıcılık aslında nedense beni en çok cezbeden yönü. Asusu incelemeden önce ipad istememim ilk sebebi. Çalıştığım yerde bir kişide samsung 10.1" var. Çok akıcı gelmemişti bana bu yüzden ipad istiyordum ama asus bu konuda gerçekten mevcut android tabletlerin ilersinde bana göre. Nerdeyse ipad 2 seviyesinde akıcı(menü geçişlerinden bahsediyorum). Bir diğer sebep pil süresi. Çarşamba günü elime geçti daha dün ilk kez şarj ettim(ilk aldığımdaki şarjı saymazsak).
    Yinede ipad farklı bir dünya. Prime aldığıma kesinlikle pişman değilim ama iosuda merak etmiyor değilim. Artık yeni telefonum iphone olur öyle gideririrm merakımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 23 Nisan 2012; 19:40:17 >




  • Bende bu 2 cihaz arasında kaldım. Telefonda iphone kullanıyorum. Alacağım tablet wifi olacağı için Asus'ta 3G olmamasının bir dezavantajı yok benim için. Asus gps yönünden sanırıım problemli.Asus'un en büyük artısı bana göre dock-hdmi-usb. ipad için de klavyeler var. Karşılaştırma videolarına baktığımda sanki Asus'un menü geçişlerinde hafif takılma var gibi. Ama yeni çıkan versiyonlarda bu durum yazılım ile çözüldü mü bilmiyorum doğrusu. ipad gerçekten hız,uygulama,dokunmatik ve stabil bir işletim sistemi yönünden bir numara.Ama android'de gelişti.Kişiselleştirme olayı ve itunes gibi bir programa ihtiyaç duymaksızın bilgisayarda işlem yapılabilmesi çok güzel bir özellik. ipad biraz da iphone'un büyüğü gibi geliyor bana.Android'i denemek istiyorum. Mesela Apple 3Gs dahil hala cihazlara destek sunuyor ama Android yüklü cihazlar nedense desteği erken kesiyor. 2. el piyasasına baktığımda ios androide göre daha az değer kaybediyor. Piyasa olarak ipad daha iyi. Ben yeni çıkan modelini bekleyeceğim Asus'un. O model de tf201'in sorunlarının giderileceği söyleniyor. Şu an ipad daha ağır basıyor benim için.




  • Arkadaslar kucuk bir ekran farkı sizi yanıltmasın.Android özgürlüktür,tabletimde bulunan 300 dolarlık tüm programları bedavaya yükledim.ÖYle düşünün.Ayriyetten,TF700T'yi beklemenizi tavsiye ederim.TF700T ile karşılaştırma yapmak için:
    http://kiyas.la/tablet/karsilastir/Apple-iPad-3-Wi-Fi-%2b-4G-vs-Asus-Transformer-Prime-TF700T
  • itachi84, Asusun GPS ve Wifi çekimi konusundaki düşüncelerini de aktarırsan daha yararlı bilgiler almış oluruz.Zira bunlarda sıkıntı olduğu iddia ediliyordu başka bir konuda.Wifi çekimi ve hızı nasıl? GPS düzgün çalışıyor mu vs..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korkuadam

    Arkadaslar kucuk bir ekran farkı sizi yanıltmasın.Android özgürlüktür,tabletimde bulunan 300 dolarlık tüm programları bedavaya yükledim.ÖYle düşünün.Ayriyetten,TF700T'yi beklemenizi tavsiye ederim.TF700T ile karşılaştırma yapmak için:
    http://kiyas.la/tablet/karsilastir/Apple-iPad-3-Wi-Fi-%2b-4G-vs-Asus-Transformer-Prime-TF700T

    TF700 ün TF201 den farkı sadece 4G destekli olması mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: itachi84

    quote:

    Orijinalden alıntı: korkuadam

    Arkadaslar kucuk bir ekran farkı sizi yanıltmasın.Android özgürlüktür,tabletimde bulunan 300 dolarlık tüm programları bedavaya yükledim.ÖYle düşünün.Ayriyetten,TF700T'yi beklemenizi tavsiye ederim.TF700T ile karşılaştırma yapmak için:
    http://kiyas.la/tablet/karsilastir/Apple-iPad-3-Wi-Fi-%2b-4G-vs-Asus-Transformer-Prime-TF700T

    TF700 ün TF201 den farkı sadece 4G destekli olması mı?

    Hayır ekran da 1200x1900 piksel.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.