Şimdi Ara

ASUS VG27AQ VS LG 27GL850-B HANGİSİ DAHA İYİ ? (LG 27GL850-B ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu seçenekleri bu iki monitöre indirgedim ve artık alayımda kurtulayım safhasına geldim.

    Rtings puanlarına göre VG27AQ daha iyi gözüküyor ama kullanıcı yorumlarıma bakınca LG 27GL850-B çok övülüyor ve bir çok incelemede daha iyi olduğu söyleniyor.

    İncelemeler dikkate alındığında VG27AQ dan düşük fps lerde verim alınamaz hale geldiği ve overshoot probleminin çok ciddi olduğu söyleniyor ki inceleme için yollanan monitörler özellikle seçilen panel lottery monitörler oluyor.Bu sıkıntının yanı sıra bir çok kullanıcı ölü piksel ve backlight bleeding den şikayetçi.Garip bir şekilde birçok kullanıcıda ekranın aynı noktasında ölü piksel yada sıkışmış piksel sorunu ortaya çıkıyor ki bu da insanın aklına fabrikasyon hatalı bir model olabileceği ihtimalini getiriyor.

    27GL850-B için konuşmak gerekirse incelemelere göre overshoot problemi kesinlikle yok hatta en hızlı ips panel birçok tn paneli geride bırakıyor lakin düşük kontrast oranı bir dezavantaj olarak göze çarpıyor ki birçok kullanıcı bu durumdan rahatsız olmadığını (LG)800:1 ile (ASUS)1000:1 arasında gözle görülür bir fark yaratmadığını aksine geniş renk paleti ve 10bit renkleri ile asusdan çok daha iyi görüntü verdiği söyleniyor.

    Ölü piksel yada backlight bleeding problemine gelirsek LG nin bu konuda çok titiz davrandığı neredeyse 10 monitörden 9 unun tamamiyle sıkıntısız olduğu söyleniyor.

    Sizce araştırmalarım sonucu Rtings in puanlarını dikkate alıp asus mu almalıyım yoksa seçimimi bir çok kişinin severek kullandığı lg den yana mı kullanmalıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim başka önerilerede açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 3 Mayıs 2020; 22:50:0 >







  • LG 27GL850-B aldım çok memnunum, kontrasda 4 aydır rahatsız etmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cexxx

    LG 27GL850-B aldım çok memnunum, kontrasda 4 aydır rahatsız etmedi.
    Hocam herhangi bir problem yaşadınız mı keşke bu olmasaydı dediğiniz yada yetersiz kaldığını hissetiğiniz bir durum oldumu ?
  • yok çok şükür öyle bir durum yaşamadım, alırken beklentim en iyi görüntü ve renk kalitesi + yüksek hız ve performansdı, istediklerimi fazlasıyla karşıladı.
  • LG 27GL850-B satın aldım inşallah çarşamba günü elimde olur
  • Hocam ad27qd satin aldim. 3 adet olu piksel cikti yarin iade edecegim. Ayrica yaptigim testlerde en yuksek overdriveda 120 fpslerde bile cok rahatsiz edici overshoot vardi. Orta seviye overdrive tepki suresi acisindan cok yetersiz geliyor ayrica backlight bleed ve ips glow yogun. Vg27aq alacaktim bulamadim ama gercekten dusuk frame rate'te overshoot fazla ben de baya arastirdim suan en makul gorunen lg gl850-b onda da blb cok deniyor ama insallah sansli cikariz. Nerden aldiniz kaca aldiniz soyleyebilir misiniz lutfen?
  • Ayrica kontrast konusu benim de canimi sikmisti fakat bir onceki monitorum olan asus vg248qe'yi arastirdigimda 600kusur kontrasta sahip oldugunu gordum su zamana kadar hep tn kullandigim icin muhtemelen lg'nin kontrasti yeterli gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Queloon

    Hocam ad27qd satin aldim. 3 adet olu piksel cikti yarin iade edecegim. Ayrica yaptigim testlerde en yuksek overdriveda 120 fpslerde bile cok rahatsiz edici overshoot vardi. Orta seviye overdrive tepki suresi acisindan cok yetersiz geliyor ayrica backlight bleed ve ips glow yogun. Vg27aq alacaktim bulamadim ama gercekten dusuk frame rate'te overshoot fazla ben de baya arastirdim suan en makul gorunen lg gl850-b onda da blb cok deniyor ama insallah sansli cikariz. Nerden aldiniz kaca aldiniz soyleyebilir misiniz lutfen?
    Evet hocam bende aynı sebeplerden dolayı lg yi tercih ettim hepsiburada delta bilgisayardan siparişi geçtim 4147 TL ye.
  • Hepsiburada deltabilgisayar, kargo firması olarak hangisi görünüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozkir -- 4 Mayıs 2020; 18:34:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozkir

    Hepsiburada deltabilgisayar, kargo firması olarak hangisi görünüyor?
    Aras kargo :)
  • Ad27qd Iadesi bekliyorum. Hepsiburada deltabilgisayar lg gl850b fiyatini 4478TL yapti. Surekli zamlaniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 5 Mayıs 2020; 14:25:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Queloon

    Ad27qd Iadesi bekliyorum. Hepsiburada deltabilgisayar lg gl850b fiyatini 4478TL yapti. Surekli zamlaniyor.
    Bu döviz kuruyla daha artar gibi gözüküyor hocam o yüzden erken davranıp aldım.Hayırlısıyla gelsin konuya fotoları eklicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.