Şimdi Ara

Asus Strix R9 390 DirectCU III - CW Mİ? PSU MU? (Cızırtı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığındaki kartım dün değişim oldu arkadaşlar. Tekrar aynı kartı aldım eve geldim taktım bir sorun yok gibiydi. Testlerimi anlatayım. Öncelikle direk oyunlara daldım birde ne göreyim. Sırasıyla anlatıyorum.

    COD Black Ops 3 'te kasadan ses geliyor ancak psu mu ekran kartı mı ayıkamadım çok fazla rahatsız etmiyordu. Ayarlar en fulünde. Ses az var.

    Watch Dogs'a girdim ses tavan yaptı nerdeyse 3 katına çıktı vede watch dogsta en ultrada 60 fps alamamam üzdü heleki bu kartla ve ses efsaneydi. hadi watch dogsta oyunu optimizasyonu sıkıntılı neyse.

    LOL'de 4 - 5 saat takıldım hiç ses yok herşey tıkırında.

    GTA V 'de ise sonuç perfect. Ses yok arada bir cızt cızt geliyor ama kasa açık olduğu için belki harddisk bile olabilir emin değilim ama ilk iki oyundaki coilwhine benzeyen o ses ten eseryoktu ve en fulünde 60fps alıyordum güzel deneyimdi.

    Sonra geldim test programına. Furmark. 1920x1080 stres test yaparken ses yok. çözünürlük olarak aşağıya indikçe ses artıyor. Heleki 1280x720'deki çıkan ses resmen trafo sesi. Halen anlıyamadım psu mu yoksa ekran kartımı.

    Asus V Croshair V Formula-z anakartım var. AI Suite programınıda bilen bilir. Ordaki EPU yani enerji güç ayarlarında. Auto'ya aldığımda (oyundayken ses azalıyor) High Performan moduna çektiğimde ise seste efsane bir artış söz konusu. Energy Save az güç modunda ise ses baya azalıyor.

    Benim bu testlerde anladığım fps değerleri uçtuğu zaman yani oyunda loading anlarında değerler biliyosunuz 400 -600 fpsleri gösterdiğinde ses artıyor. oyunlarda bi nebze daha az gibi. Birde 1080p de test ederken fps 60 fps olduğu için ses yok sanırım ama 720p çözünürlükte stres teste soktuğumda doğal olarak fps artıyor ve ses yapıyor ben onu anlamadım. Kart değişimden geldi ikinci aldığımda bozuk çıkmaz diye düşünmek istiyorum. Kart çok güç tükettiği için psu mu cızırtı yapıyor sizce bunu nasıl anlarım başka psu kullanmadan kesin emin olayımki bugün corsair rm1000 alıcam ve kökten çözmek istiyorum bu sorunu. 700 wat psu zaten sistemi hesapladığımda gıdı gıdına geliyor sistemin ful yükte 650 çekiyor.

    Bileşenler: FX 9370 ve Frisbye menşeili bronze sertifikalı cougar 700 wat psu.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.