Şimdi Ara

Asus Sabertooth 990Fx kullanıcı incelemesi (güncellendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel inceleme ben de intel destekli olanını almayı düşünüyorum. Yıllardır E8400 işlemciyle birlikte Asus P5q Pro kullanıyorum ve çok memnunum, Epu Engine özelliği çok işime yarıyor. Sabertooth ise şu an piyasadaki en iyi anakartlardan biri zaten piyasada Asus, Gigabyte ve MSI'dan başka bu işi hakkıyla yapan firma bulmak zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

    Güzel inceleme ben de intel destekli olanını almayı düşünüyorum. Yıllardır E8400 işlemciyle birlikte Asus P5q Pro kullanıyorum ve çok memnunum, Epu Engine özelliği çok işime yarıyor. Sabertooth ise şu an piyasadaki en iyi anakartlardan biri zaten piyasada Asus, Gigabyte ve MSI'dan başka bu işi hakkıyla yapan firma bulmak zor.

    Evet sana katılmamak elde değil, ancak Avrupa'da olduğum için Tr'deki Sabertooth fiyatlarına bakınca gözlerim yerinden fırlıyor. Ben kendi karımı Almanya'dan 150 euro'ya yani kuru 2,5 alırsak 375TL'ye 3-4 ay önce aldım. Bugün Avrupa'daki fiyat 130 euro'ya kadar düşmüş!!! Türkiye'de Vatanda 530TL YUH yani. Bu Fx modelinin fiyatı.

    Şimdi intel için olan sabertooth x79'un fiyatına bakalım, Almanya'da satış fiyatı aralığı 253-340 euro arası.

    http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3050994_-sabertooth-x79-asus.html

    Yine Türkiye'de anakartı bulabileceğiniz fiyat 750Tl ve üzeri, yani kuru 2,5'ten alırsak 300 euro ve üzeri bunun hepsi gümrük verigisi olmadığını gayet açık ortada.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-sabertooth-x79-sabertooth-intel-x79-soket-2011-ddr3-anakart/productdetails.aspx?I_ID=57163

    Durumu söyle izah edeyim, adam bu kartı 253 euroya satıp kar edebiliyorsa, bunun dışındakileri siz düşünün.




  • Bende bu anakart ile beraber,

    fx-8120
    g.skill 1600 mhz 8gb 4x2 dual kit
    h80 sıvı işlemci soğutucusu
    Ocz vertex 3 120 gb MAX IOPS

    Bunları alacağım, nasıl takım?
  • Zargana hocam kart nasıl gidiyor yok mu hiç oyun testi felan :D
  • Selam bu karttan bende aldim Fx 8120 işlemci aldim AI Suite II işlemci derecesi 50den aşşaya inmiyor everestten bakıyorum aod dan bakıyorum daha düşük ai de yüksek

    AI Suit = 52
    Everest = 38
    AOD = 32-40
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baldas

    Zargana hocam kart nasıl gidiyor yok mu hiç oyun testi felan :D


    Valla kart tıkır tıkır çalışıyor bir sorun yok. Hatta geçen ses kartımı çıkarttım onboordla çalışmaya başladım. Maşallahı var. Oyun testi yapamam çünkü grafik kartım eski 3870. Ama bu aralar yeni almayı düşünüyorum, alınca olabilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: phenomll

    Selam bu karttan bende aldim Fx 8120 işlemci aldim AI Suite II işlemci derecesi 50den aşşaya inmiyor everestten bakıyorum aod dan bakıyorum daha düşük ai de yüksek

    AI Suit = 52
    Everest = 38
    AOD = 32-40


    Bende sıcaklıklar normal, gerçi hiç açıp baktığm yok. Kış aylarında olduğumuz için oda sıcaklığı ile doğrudan alakalı. 20-25 derece oda sıcaklığında boşta 40 civarında geziyor. Tabi kasınca 50'ye çıkması normal.

    Sadece asusun kendi programını dikkate al. Diğerleri önemli değil.

    İşlemcin ocli mi? Birde anakartın neresindeki sıcaklık bu? Çünkü bir çok noktada dedektörler var, AI'den hangisinin olduğunu görebilirsin. Eğer işlemcininkiyse, işlemcinin, fanına dokun tabi elimizi yakmayalım, macununu kontrol et.




  • bana macun önerirmisin


    çin malı macun nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phenomll

    bana macun önerirmisin


    çin malı macun nasıl

    Ben arctric ceramique (seramik) kullanıyorum. Gayet memnunum ve tavsiye ederim.
  • teşekkürler inceleme için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

    teşekkürler inceleme için

    Ben teşekkür ederim.
  • 1090T işlemciye OC yapıyorum fakat 4.2Ghz den yukarı çıkmıyor çıktığında reset atıyor ve OC failed hatası alıyorum. sebebi nedir yardım edebilir misiniz?

    RAM olarak 2 adet CORSAIR 4GB DDR3 1600MHz CL9 ramleri kullanıyorum.
  • Büyük bir ihtimalle ram hızları ve voltajı. Ben OC ile pek uğraşmıyorum. Zaten çok detaylı da bir bilgim yok. İşlemcimi normalin (3.2 stock) az üzerinde (3.4 OC) kullanıyorum.
  • aynı anakartı bende kullanmaktayım çok çok güzel bir anakart 955be işlemci ile günlük 1.41 v ile 4.20 ghz ile stabil bir şekilde kullanabiliyorum,fakat ramlarde sorunum var birkaç hafta öncesine kadar ramları 1600 mhz de kullanabiliyordum fakat artık 1333 mhz den yukarıya bilgisayar açılmıyor acaba sebebi nedir ?

     Asus Sabertooth 990Fx kullanıcı incelemesi (güncellendi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adalbert

    Ürünü yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım.Sistem donması gibi bi sorunum vardı ki ramlarle çok alakalı bir sorun.Asus un klasik sorunu ram seçmesi.ram destek listesinden bi ram aldım ve şuan onları kullanıyorum.yeni ramlerle de aynı sorunu yapınca 901 versiyonuna güncellemiş olduğum biosu 813 versiyonuyla değiştirdim.bios ayarlarından ram hızını ramlar 1600 olmasına rağmen nedense auto ayarda 1333 görüyordu bu ayarıda auto dan 1600e getirdim.2 gündür sorun yok çok şükür.umarım böyle devam eder yoksa ürünü garantiye yollamayı düşünüyordum.

    Merhaba,bende dun aldım sabertooth x79'u donma oldu 4 kez asusun rem destek listesindeki remlerden bulamdıgım için vatan bilgisayardaki asus yetkilisnin tavsiye ettiği g-skill 1866 mhz remleri aldım sorun yaşamazsınız dedi herşey düzgün bi sekilde takıldı sistemde eksiksiz kurulmasına rağmen donma oluyor arada sırada Remlerlemi alaklı bioslamı alakalı sizce bu olay,remleri değiştirmeme gerek varmı ?




  • ben bios u bir türlü günceliyemedim yardım edebiliecek var mı ?
  • Arkadaşlar Bende Bu Anakartı Kullanıyorum. İşlemcim FX-8150. FX İşlemciler İçin Anakartınızın Üzerinde Gelen Bios Sürümü ( 705 Sürümü ) Uyumsuz. FX İşlemciler 813 ve Üzeri Bios Sürümünü İstiyor. Ben 901 Sürümünü kurdum fakat bazı donma sorunları devam etti, daha sonra 813 sürümünü yükledim şuan 813 ile kullanıyorum tavsiyem 813 kullanın şimdilik. İşlemcimin Tam Performansını Ancak Böyle Alabildim. Sistem Eskisinden Daha Stabil Çalışıyor. Bios Güncelleme Konusuna Gelince, Yapmanız Gerekenleri Aşağıya Sıraladım :

    * Bios Ayarlarınızı Default Yapın.

    * Bilgisayarınızı Açın ve USB Flash Diskinizi Fat32 Formatında Biçimlendirin.

    * Anakartınızın En Güncel Bios Sürümünü İnternetten İndirin. ( Şuan en son sürüm 901 )

    * Flash Diskinize Kopyalayın. ( ROM Formatında Olacak )

    * Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın ve DEL Tuşuyla Biosa Girin.

    * Advanced Moda Geçin ( Ayrıntılı Olan Mod )

    * Tools Sekmesinden Asus EZ Flash 2 ye Girin.

    * Ekranda Flash Diskinize Attığınız Dosya Görüntülenecektir. Enter'e basın.

    * İki Soru Sorulacak. Onlara da OK Deyin.

    * Bilgisayarınız İki Kez Reset Atacak ve Default Ayarlarda Bilgisayarınızı Yeniden Başlatacaktır.

    Aşağıda Verdiğim Linkleri İncelemenizi Öneririm. RAM ve CPU Destek Listesi :

    Asus Sabertooth 990FX RAM Destek Listesi İçin Tıklayınız...

    Asus Sabertooth 990FX CPU Destek Listesi İçin Tıklayınız...

    _________________________________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanpasali -- 23 Mart 2012; 22:40:25 >




  • Kart şimdiye kadar kullandığım tüm kartlara on basar. Amd kart düşünen ve bütçesi uygun olanlar hiç düşünmesin derim...
  • sistemim Amd Asus 990fx Sabertooth İşlemci :FX 8120 Ekran Kartı : Asus 7950 dcu2 - 3gb 384 bit Ram : Kingston hyper 4 x 4 = 16 Ram 1600 mhz ssd kingston hyper x 120 Kasa : Coler MAster Haf X 942 Power : Raidmax : 630 Soğutma Sistemi Standart Stok ve Kasanın Standart Fanları - Sıvı Soğutma H 80 Aldım Ama daha takamadım.

    Bios Sürümünü 901 olarak güncelledim ama Alien Wake oynarken kapanıyor birden karanlık ekran geliyor çok ısındığı içinmi yapıyor bios sürümünden kaynaklı bir şeymi anlamadım Sıvı soğutucuyuda kuramadım yardımcı olursanız sevinirim. Arkadaşlar çok zor durumda kaldım yardımcı olursanız sevinrim. Bukadar masraf yapıpta adam gibi bir kere kullanamadım makineyi sizlere testler yaparak merak ettiklerinizide koymak isterdim ama bu konuda yeniyim.
  • Slm bu anakarta WinXp isletim sistemini nasil kurariz. Bios tan IDE secmeden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bende masaüstü kasama bu anartı ve fx8150 işlemci aldım herşeyi doğru düzgün bağladım ancak pc açtıgımda karşıma anakart resmi geçerken press enter del to bios eufi yazıyor Delete tusuna 10 kere basmama ragmen hiç girmiyor klavyede ışıklar yanıyo ama sanki tanımıyo gibi PS2 girişi yaptm bugunde PS2 to USB çevirici aldım usbden bagladım gene aynı sorun nasıl düzelticez MSI gd80 arasında kalmıştım yardımcı olursnaız kuramadım daha yaw..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.