Şimdi Ara

ASUS ROG RTX 2080Ti Fan Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Birkaç gündür ekran kartım 70 dereceyi geçtiği anda gelen bir fan sesi farkettim. Cızlama gibi bir ses geliyor normal fan sesinden farklı olarak. Daha sonrasında geçiyor. Siz de böyle bir şey mevcut mu acaba?

    GPU Tweakte fanları yüzde yüze ayarlayınca da sadece başlangıçta bu ses oluyor sonra geçiyor. Sanki belli bir RPM'deyken ortadaki fan ses çıkartıyor gibi. Tam yükte yine problem yok.

    Garantiye göndermeli miyim emin olamadım. OC veya Gaming mode'da sıcaklık 69'dan 70 geçince oluyor hep sonra geçiyor. Silence modda fanlar tam yüke çıkmadığı için problem gözlemlemedim.
    https://www.youtube.com/watch?v=p7rFMdlYIFQ&t=21s

    videonun 23. saniyesinde bahsettiğim ses geliyor.

    Model: ASUS ROG Strix RTX 2080Ti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeloki -- 7 Haziran 2020; 1:17:12 >







  • Güç kaynağınız ve gücü nedir ?

    Coil whine değilde sürtünme sesine benziyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 7 Haziran 2020; 10:39:54 >
  • Alalı çok olduysa fiyatları çok değiştiyse (fatura üzerindeki fiyatla güncel satış fiyatları) hüsrana uğrama ihtimaliniz var. Şöyleki garantiye gönderirseniz normalde fanları değiştirip göndermeleri lazım ama teknik servis "para iadesi" yolunu seçerse alacağınız iadeyle gidip aynı ekran kartının yenisini alamazsınız. Yolladığınız video linkinin sahibi para iadesi almış o yüzden belirtmek istedim.

    Ekran kartını son gücüne kadar kullanmayı seviyorsunuz sanırım 70 üstü derecelere çıktığına göre ama undervolt konusunu araştırmak isteyebilirsiniz. Bende Strix 2080 var 60-62°C arasında kullanıyorum 1900MHz 0.937mv ayarlarında. Ekran kartında da silikon lotosu var ve ben kumarda şanslı değilim Kasa içi havalandırmada önemli tabiki sıcaklıklarda.
    İncelemek isterseniz örnek video




  • Fandan geliyor evet.

    Servis muhtemelen fan değişimi yapacaktır. Bir de BIOS atar yollarlar geri :)
  • Aseuz kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağım:

    Seasonic-G750W.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Efsane Cuma'da 8000TL'ye almıştım 7 ay önce. Dediğiniz gibi yenisini alma şansım yok şu anda. Aslında ben bunu oyun oynarken farkettim eskiden silent modda kullanıyordum OC Mode'a alınca sadece geçişlerde böyle gıcırdama sesi geliyor. Yani benim için çok problem değil sadece karta zararı olur mu diye merak ediyorum. En kötü silent mode veya full OC mode da kullanırım ses kesilir.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Sizce göndermeli miyim? Bitirme tezim için kullanacağım kartı süreç uzarsa oluşacak zaman kaybından çekiniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeloki

    Sizce göndermeli miyim? Bitirme tezim için kullanacağım kartı süreç uzarsa oluşacak zaman kaybından çekiniyorum.
    Aynı kartı yaklaşık bir yıldır kullanıyorum hiç bir ayara dokunmadım, aldığım gibi default ayarlarında çalışıyor, yalnız fanlar sizde gördüğüm devirlere hiç çıkmıyor, kullandığınız oc modun bir etkisi olabilir, bence sadece normal modda deneyip görün sonuçları.

    Kasamda 4 fan içeri hava üflerken 2 adet sıvı soğutmanın 1 adetde kasanın kendi fanı dışarı hava üflüyor, yani kasa içi hava sirkülasyonu oldukca iyi, o konuyada dikkat ederseniz iyi olur.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Bende de problem olmuyordu. 4K bir monitör aldım oyunlarda rtx-on ultra ayarlar ve 4K çözünürlük denerken farkettim. Onun dışında söylediğiniz gibi kartın sıcaklığı 55-60 dereceyi geçmiyor. Belki de hep ses çıkartıyordu ancak ben yeni farkettim.
  • Aynı problem bende var kartım 5700xt xfx ultra 2 modeli takılmiyorum artık kartın plastiginin gevşek olması yüzünden fan rpm değişince titreşime neden oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rog Strix soğutmasında bazı kartlarda fan hızlanma yaparken görülen bir ses. Başka bir arkadaş da sormuştu. Quiet Mode Bios yapın geçer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • freeloki kullanıcısına yanıt
    BIOS atar yollarlar geri
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Arkadaş doğru söylüyor bios u değiştirince ses gidiyor ama bu seferde performansı bir nebze düşüyor. Ya da tavsiyem vsync açık kullanın. Çok fazla yüke binmeyeceğinden ses yapmayacaktır.
  • asusun baş belası bir servisi var açıp şikayetleri okuyabilirsiniz.Fan değişimi çok basit kendinizde yapabilirsiniz.Yada fanları söküp göbeklerine wd40 sıkıp deneyebilirsiniz
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Bir çok fan değişim videosu buldum. Onlardan birini denerim. Sessiz modda problem olmuyor zaten.
  • vsync'in açık olması yükü arttırmaz mı ben tam tersini mi biliyormuşum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.