Şimdi Ara

Asus Rog Oyuncu Laptopuna Overclock (O.C.'den anlayanlar yardimci olabilirmisiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba asus rog g75vx oyuncu laptopuna sahibim ,ozelliklerinden kabaca bahsedecek olursam ,i7 3630qm islemci (2.4 - 3.4 ghz) ,nvidia geforce gtx 670mx 3 gb ddr5 192 bit ekran karti, 8 gb ddr3 1600 mhz ram, 1 tb hdd , 128 gb ssd ,180w guc adaptorune sahip bir laptop, cift sogutma sistemli ve dunyadaki en guclu ve etkili sogutma sistemine sahip (aldigi degerler alienware 17,18 serisi, msi gt60/70 serisi , msi gx60/70 serisi , clevo oyuncu laptoplari ,samsung 7 oyuncu serisi ve qosmio gibi laptoplardan ustun) ,islemciden son derece memnunum ve islemciyi cok yoracak agir programlarda kullanmiyorum zaten ekran karti icinde oldukca fazla bi islemci oldugundan yukseltecegim ghz degerleri oyunlarda pek fps olarak bana donmeyeceginden overclock yapmiyorum.
    Ancak ekran kartina overclock yaptim ,bu iste ufak tefek tecrubelerim var eskiden masaustu bilgisayarima yapmistim hem islemciye hem ekran kartina hicbir stabilite sorunuda yasamadim, bundaki guclu sogutma sisteminden oturu cesaret ederek gtx 670mx ekran kartina overclock yaptim;
    overclock'u msi afterburner ile yaptim dikkatimi ceken bir sey oldu bu program ile voltage degerleri degistirilemiyor, fanin devir hizida ayarlanamiyor ,secenek var ama ayarlama yapilmiyor ,birde yukseltilecek ghz degerleri kisitlanmis bi degerden yukariya cikamiyor, mesela cekirdek hizi 601 iken max. 736 ghz'ye kadar cikiyor (+135 mhz), bellek hizi ise 700 mhz 'den max. 1200 mhz'ye cikabiliyor (+500 ghz) ,bunun ustune cikilmiyor, voltage degerleri degismediginden guvenli olarak ve stock voltage degerleriyle yapilacak max. deger oldugundan mi durum boyle, benim anladigim kadariyla extra voltage vermeden programin izin verdigi max. degere cikartmak sikinti yaratmicak gibi duruyor.
    cekirdek hizini 601 mhz'den 736 mhz degerine cektim,
    bellek hizinida 700 mhz'den 1000 mhz degerine cektim ,
    voltage ve fan ile oynamadim sadece bu ikisini yaptim.
    far cry 3,crysis 3,battlefield 4 gibi oyunlari en son ayarlar ve cozunurlukle oynadim ve ekran kartinin sicakligi 70 ile 80 arasindaydi hatta 80'i hic gormedi diyebilirim ,goruntude hicbir sorun yoktu ve testti uzunca bir sure yapmama ragmen hicbir stabilite problemi yasamadim pc kendini reset etmedi ,mavi ekran tarzi biseyde yemedim.
    Arastirdigim kadariyla msi ,clevo gibi oyuncu laptoplarinda overclocksuz bu degerlerin bile ustunde oluyor hatta bu cesit laptoplarda stress testinde 90'in ustune bile cikabiliyor ,sizce degerler iyimi ,ben bu laptopu bu hizda kullanmaya devam edeyimmi ?
    Bu isten iyi anlayan sayin forumdaslarimiz bana yardimci olursa cok sevinirim ,laptopa cok deger veriyorum basina bir is gelmesini istemem, garantisi yok laptopun garanti olarak bir sikinti yasamayacagim :)
    windows 7 'de ekran karti eskiden 7.4 puan alirken simdi 7.6 puan aliyor ,4-5 tane guncel oyunlarda yaptigim benchmark degerlerine de gore oldukca fark oldu ,hatta gtx 675mx'i solladi , gtx 770m ile ayni degerleri aldi ve bu beni cidden cok sasirtti ,yeni bir oyuncu laptopu almis gibi oldum :) yinede risklimi degilmi bunu cok merak ediyorum :) Yardimci olacak arkadaslara simdiden bir tesekkuru borc bilirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 7 Mayıs 2014; 3:27:06 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.