Şimdi Ara

ASUS ROG Maximus X Hero işlemci soket pinleri yamuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, işlemci temizleyecektim; etrafı macun olmuş işlemciyi anakarttan alırken etrafında biriken macun anakartın işlemci soketine değdi. Ben de bilmeyerek peçeteyle almaya çalıştım, pinler eğildi. Dikkat ettim ama spreyi varmış. Daha sonra öğrendim, anakartım ASUS ROG Maximus X Hero; işlemci i7 8700K. Anakartımın garantisi bitti servisi arasam yollasam çözüm olur mu? Para ile yaptırsam düzelir mi yoksa yeni anakart mı almalıyım?




  • Asus Turkiye ilgilenmek isterse ucreti karsılıgında soket degisimi yapar ve sorunsuz kullanırsınız.Tamamen Asus a baglı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Asus Turkiye ilgilenmek isterse ucreti karsılıgında soket degisimi yapar ve sorunsuz kullanırsınız.Tamamen Asus a baglı...

    Evet yarın arıycam görüşücem asus servisi inşallah yardımcı olurlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: theark1514

    Evet yarın arıycam görüşücem asus servisi inşallah yardımcı olurlar.



    Alıntıları Göster

    Yardımcı olmazsa forumda tamir edenler vardı.kant Bilgisayar vardı Tarık Abak mesela...

  • Geçmiş olsun, aynı mobo sahibiyim.


    Pinlerde kırılma yok sanıyorum, sadece yamukluk var? Çok fazla da yoksa tığ vb. bir yardımcı araç ile dikkatlice düzeltebilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Geçmiş olsun, aynı mobo sahibiyim.


    Pinlerde kırılma yok sanıyorum, sadece yamukluk var? Çok fazla da yoksa tığ vb. bir yardımcı araç ile dikkatlice düzeltebilirsiniz.

    Merhaba biraz denedim gibi tam anlıyamadım kırılma olup olmadığını 1-2 bölgede var biraz düzelttim ama denedim olmadı onun üzerine daha fazla uğraşamadım yanlış bişey yapmamak için servis yapar diye umuyorum yarın arayıp bilgi alıcam bakalım ne diyecekler.

  • theark1514 kullanıcısına yanıt

    sağlam bir tamirci komple soketi yeniler aslında 300-400 lira gibi bir fiyata


    ancak şu an piyasanın durumu nedeniyle tamir parasını çok söyleyip gel kardeş bana kartı 600-700 e ver derler (sonra tamir edip bir güzel kullanır veya satarlar)


    eğer durumunuz varsa işlemciyi de satıp yeni amd cpulardan birini alabilirsiniz, z390 alacaksanız da boşuna 2000-3000 tl vermeyin.





  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Kafam karıştı şimdi şöyle dışarda yapan yerler gördüm ama 3 ay garanti şeklinde diyorlar bana az bi süre geldi servis ne diyecek diye merak ediyorum yoksa auros anakart düşünüyordum pahalı dediğiniz gibi bilmiyorum bende şimdi anakart güncel alıyım 9 serisi işlemci alırım diyordum elimdekini satıp genelde oyun oynuyorum.
  • Bu gün aradım iletişime geçtim başvuru yapmamı istediler ücret karşılığı yapacaklarını söylediler yolladım kargo + soket 150-200 arası ortalama dediler belki geçebilirmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: theark1514

    Bu gün aradım iletişime geçtim başvuru yapmamı istediler ücret karşılığı yapacaklarını söylediler yolladım kargo + soket 150-200 arası ortalama dediler belki geçebilirmiş.

    Yaptır hocam bana soketini yeniledi Servispoint MSI Z390 Mortar in yeni soket demek yeni Anakart demek En az 1400TL Anakart ver 200 u 5 sene daha devam...

    2 temel farkı var Z490 in Wifi6 ve 10900K başka da bir esprisi yok.Z390 da Wifi5 var.

    10600K 8700K bin, 10700K da 9900K nin revizesi tek esprisi 10 çekirdekli 10900K başka bir numara yok.


    Para varsa da 9900KS ya da 9900K al 5 sene devam...

  • huso kullanıcısına yanıt
    Aynen şokeyi değiştireceklermiş bakalım gelsin bi demiyim olması işlemci satabilirsem yeniliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theark1514

    Aynen şokeyi değiştireceklermiş bakalım gelsin bi demiyim olması işlemci satabilirsem yeniliyim.

    3000-3250TL bandında garantili 9900K,KS 5 yıl götürür adamı...

  • en az 4-5 tane pinleri yamuk anakart düzelttim vede sorunsuz yıllarca çalıştı. ince tornavida setin varsa kendinde düzeltebilirsin veya hiç yoksa 2 tane sivri uçlu kürdanlada yapabilirsin ama yakını çok iyi gören gözler şart ve iyi aydınlatılmış odada yapmalısın loş ışıkta sakın yapma.

  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    4-5 taneden biraz fazlaydı dediğin gibi düzelttim 2-3 tane ama kırık da olabilir tam kestiremediğim için yolladım serviste inşallah yapılacak bakalım sonuç ne olucak.
  • pinleri değil en az 4-5 tane anakart demek istemiştim. pinlerde kırılıp düşme olmadıysa düzeltilebilir neyse artık gerisi bundan sonra serviste.

  • cımbızla düzeltebilirsin bitane büyüteç iş görür




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 18 Kasım 2020; 1:1:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.