Şimdi Ara

Asus Notebook'ta ilginç bir problem lütfen yardımcı olun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende A2H serisi bir notebook var ve 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum ancak son zamanlarda ara sıra cd-rom u görmemeye başlamıştı bilgisayarı yeniden başlatınca sorun ortadan kalkıyordu. şimdi çıkardığı sorun ise şaşırtıcı. cd-rom'u görmediği için yeniden başlattığımda windows yükleme ekranı geliyor ancak yarım saat kadar inatla beklememe rağmen açılmıyor defalarca yeniden başlattım ancak değişen birşey olmadı. Canıma tak edince formatlamaya karar verdim ancak bios'da boot device'larda cd-rom u görmediği için bir türlü formatlayamadım sıkılıp makinayı bir kenara attım bir iki gün sonra tekrar denedim windows yine açılmamıştı ancak tesadüfen boot device'larda cd-rom u yakalamayı başardım ve formatı bastım bir hafta kadar yine sorunsuz kullandım ancak şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayım ve cd-romu bir türlü göremiyorum ve dakikalarca beklememe rağmen windowsu başlatamıyorum. bunun sebebi ve varsa çözümü ne olabilir görüşlerinizi dört gözle bekliyorum şimdiden teşekkürler.







  • arkadaşım bu sorun masa üstü bilgisayarlarda ide lerden oluyo ama laptoplarınkini bilmiyorumm. laptopda ide mide varmıdır nedir ne değildir yorum yok.
  • Notebooklrada da ide gibi bir sistem var tabili. Bence sorun cd romun bağlantı yerinin temasssızlığından kaynaklanıyo. Tek çözüm laptpoun içini teknik serviste açtırıp bağlantıları kontrol ettirme
  • Arkadaşım,..
    sadece tecrubemi paylaşmak adına başımdan geçeni anlatıyorum, senin laptopta da aynı sorun vardır demiyorum, ama cok benziyor,..
    Benim laptop Armada 110 Compaq 3 sene kullandim, anakartın uzerindeki veriyolları aşırı çalışmaktan dolayı yıprandı ve artık onceki gunden beridir hdd'yi tanımıyor,..
    Ve simdi de ASUS A3NK yarin teslim alacagim.

    selamlar,..
  • peki diyelim ki bağlantıda problem var o zaman sadece cd-rom u görmemesi gerekirdi windows neden başlamasınki garip olan bu....???!!!
  • arkadaslar ilginize tesekkurler,.
    ancak ne yaptiysam biosa giriyorum cdromu goruyor ancak hdd yi gormuyor,..
  • son bir gelisme olaraktan dun tesadufen cd-rom u makina gordu ve tam firsati yakalamisken formati atayim diyordum ki windowsu bir baslatayim bakalim calisacak mi diye? birde baktim ki windows hakikaten acildi yani problemi netlestirecek olursak makina cd-rom u tanirsa hic problem cikmiyor sistem saglikli bir sekilde calisiyor ancak cd-rom u gormeyince saglikli calismayi birakin windows baslamiyor bile ve yukleme ekraninda benim sabrim tasip beklemekten vazgecip kapatincaya kadar bekliyor ve bu arada farkettim ki hdd nin led lambasi hic yanmiyor oysa ki windowsun normal calisan halinde (cd-rom u tanidigi zamanlar) windowa yuklenirken hdd led i surekli yaniyordu.

    fikirlerinizi 4 gozle bekliyorum herkese tesekkurler kolay gelsin...
  • merhaba ferhandik,.
    umarim cdroomu gordugune gore, sistemin normal aciliyordur,..
    benim laptop ta cdroomu goruyor ancak hdd yi gormuyor. Ne yaptiysam olmadi, biosa giriyorum ve "auto" yapmak istedigimde bile izin vermiyor,.
    laptopu komple sokup taktim ama yine de olmadi (belki temazsizlik vardir diye!)
    Senin cdromu nasil gormeye basladi?..
    Kolay gelsin,.
    nashi
  • bende makinayı sokmeye çalıştım ancak cd-rom a kadar ulasamadım fakat makinayı tekrar birleştirip çalıştırınca tesadüfen açıldı bugünse yine aynı sorunla karşı karşıyayım yani anlayacağın probleme müdahele edemiyorum makina aklına esince cd-rom u görüp açılıyor esmeyince cd-rom u görmüyor ve açılmıyor bilgisayarla ilgili bir problemde hiç bu kadar anlamsız kalmamıştım. garantisinin bitmesine 1 ay var bitmeden hemen teknik servise götüreceğim heralde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhandik

    bende makinayı sokmeye çalıştım ancak cd-rom a kadar ulasamadım fakat makinayı tekrar birleştirip çalıştırınca tesadüfen açıldı bugünse yine aynı sorunla karşı karşıyayım yani anlayacağın probleme müdahele edemiyorum makina aklına esince cd-rom u görüp açılıyor esmeyince cd-rom u görmüyor ve açılmıyor bilgisayarla ilgili bir problemde hiç bu kadar anlamsız kalmamıştım. garantisinin bitmesine 1 ay var bitmeden hemen teknik servise götüreceğim heralde.



    hocam eger garantisi varsa ne duruyorsun, bu zamana kadar bekledigin hata!..
    laptopu kurcalama, hemen topla yarin servise getir,
    benim laptopun garantisi olmadigi icin aciyor ve kurcaliyorum,..
    senin yine bir aylik sansin var, firsati kacirmayasin,..

    ben ne yapacagim benim problemle :(

    kolay gelsin,.
    nashi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.